שלום חברים

avishay z

New member
שלום חברים

שמי אבישי, אני סטודנט לתקשורת במכללה למנהל בראשון לציון. במסגרת קורס מדיה מעניין אני צריך למצוא סיפורים שבמרכזם יחסים וירטואליים לא ממומשים. הכוונה היא, קשר בין שני אנשים, ולא משנה מאיזה מין, גזע או דת, שלעולם לא נפגשו. הקשר ביניהם, בין אם חזק או חלש, ארוך או קצר, חייב להיות כזה שנשאר בגבולות המציאות הוירטואלית והלא ממשית.

כאמור העבודה עוסקת באנשים. הרקע לקשר יכול להיות רומנטי, מיני, קשר עבודה, ובעצם כל קשר אחר שיש בו אינטרס לאחד הצדדים או שניהם. היחסים יכולים להיות גם כאלו שהתבססו על התחזות או שקר.

נדמה לי שכמעט כל אדם שמשתמש במדיה וירטואלית (פייסבוק, פורומים, צ'אטים, סקייפ וכדומה) נחשף לסוג כזה של קשר. המטרה שלי היא לבצע תחקיר על אותו קשר. איך הוא נוצר? איך הוא נשמר לאורך זמן? האם יש מידה של אמון בין האנשים שחולקים אותו? השמות של האנשים שישתפו איתי פעולה יכולים להישאר חסויים גם בפני, והחשיפה של התחקיר היא במעגל מצומצם מאוד, במסגרת כיתתית קטנה.

תודתי הנצחית לעוזרים/ות, נסו להיזכר בתקופה שהייתם סטודנטים והייתם צריכים/ות עזרה על פרויקטים הזויים ומשונים. תודה רבה :)

aשרון

New member
היי אבישי....

נושא העבודה נראה לי מאוד מאתגר, ובעל פונטציאל לסיפורים מעניינים.

זה קשה למצא אנשים ששמרו על קשר וירטואלי ולא נפגשו לבסוף פנים מול פנים.
היה לי קשר וירטואלי עם בחור מקסים, התכתבנו בפייסבוק ודיברנו לעיתים בטלפון. הקשר נמשך לאורך שנה וחצי, וכל הזמן דיברנו על מפגש בחיים האמיתיים. הקשר התמסמס לו לאט ככה לפני חצי שנה, והיום אנחנו כבר לא בקשר. היום יש לי כמה קשרים וירטואליים (שהם בעיקר שיחות אחד על אחד על פוליטיקה, תרבות וכו' ) שעדיין לא מימשתי למפגש במציאות, ומקווה בעתיד שיצא לי לפגוש את האנשים האלה.

חוץ מזה, לטנגו צריך שניים, אתה צריך לקבל את הסכמתם של שני האנשים בקשר כדי לחקור אודותיו, אתה צריך שהם יהיו פתוחים איתך ומספיק גלויים כדי לחשוף את הדברים הכי כמוסים בקשר שלהם לטובת העבודה שלך.

avishay z

New member
שלום שרון

האמת היא שהסיפור על הקשר שהתחלת לספר עליו הוא בדיוק מה שאני צריך! קשר ארוך עם רגשות שהתמסמס כמו שאתה אומר, ללא מימוש.

לגבי האישור של האדם השני שאיתו היה לך את אותו הקשר, אני לא צריך לדעת את שמו, ובאותה מידה גם את שלך. הכול יכול להיות באנונימיות. אני מתרכז בסיפור ופחות באנשים עצמם, אם זה הגיוני.

aשרון

New member
סלח לי שאני מקשה בעניין...

אם אתה רוצה לספר סיפור וירטואלי אנונימי אתה יכול גם להמציא, לא?

למרצה שלך לא חשוב שתבוא עם סיפור מלא שמכסה את כל צדדיו?

למעלה