שלום חברים

nirkx

New member
שלום חברים

ראשית, אני מקווה שזהו הפורום הרלוונטי...

אפתח ואציין שהנני אזרח אמריקאי.
שאלתי היא לגביי הכרה בתואר שנלמד בישראל.
יש לי תואר ראשון בהנדסת מכונות ממוסד מוכר בישראל.
במידה וארצה לעבוד בארה"ב ,במקצועי, האם עלי לפנות לגוף חיצוני(פרטי) שמעריך תארים
או שמא הדיפלומה שברשותי מספקת וקבילה לצורכי העסקה.
אני יודע שבמקצועות אחרים העניין יותר מורכב כי ישנם מרכיבים חוקתיים ואחרים המשתנים ממדינה למדינה
שקובעים אם ניתן או לא ניתן לעסוק במקצוע שנלמד מחוץ לארה"ב.
על פניו- הרציונל שהמתמטיקה, הפיסיקה, המכניקה, (לימודי הליבה ) וכ'ו הם מקצועות אינטגרליים וגלובאליים
מעלה את האפשרות כי הדיפלומה שברשותי קבילה ומספקת.
אשמח לקבל אינפוט ולשמוע מה אתם חושבים.
האם ההנחה הזאת סבירה או לא קשורה ומופרכת לחלוטין ?
כמו כן, מי הוא הגוף בארה"ב שמכתיב וקובע את הנהלים בנושא הזה ?

השאלה היא לא הערכת התואר

לקבל אישור מגוף מוסמך שהתואר שלך שווה ערך לתואר אמריקאי זה החלק הפשוט. השאלה היא האם המקצוע דורש רישוי מקומי- על פניו מחיפוש קצר בגוגל נראה שזה המצב ולכן תצטרך לברר מהן דרישות הרישוי במדינה הספציפית ולעמוד בתנאים הנדרשים (למשל, בחינות רישוי). הנה למשל דוגמא מקליפורניה:
http://www.bpelsg.ca.gov/applicants/appinstpe.shtml
ייתכן כמובן שתוכל למצוא עבודות הקשורות לתחום שאינן דורשות רישוי, אבל סביר להניח שאלו יהיו עבודות ברמה נמוכה יותר וללא סמכויות של מהנדס.

nirkx

New member
אז בכל אופן צריך לעבור את בחינות הרישוי

גם אם, לצורך העניין ולהבדיל, הייתי בוגר MIT ?
אם כן- משתמע מכך שלמרות 4 שנות לימודי הנדסה
הבוגרים בארה"ב לא כשירים לעסוק בתואר שלמדו...
ואם הבנתי נכון אז למעשה התואר משמש
רק כ- prerequisite לרישוי עצמו ?

תודה על התגובה.

Gidi Shemer

New member
דווקא נשמע מאד הגיוני ומסודר

אני לא מכיר אישית את התחום, אבל נשמע הגיוני ומסודר שמקצוע כמו מהנדס, בדומה לריפוי בעיסוק או אחות או ארכיטקט או עורך דין יצריך בחינות מקצועיות שוות לכל, ללא קשר לרקע האקדמי של המועמדים. הרקע הוא חיוני, הוא לא מספיק.

ANZ1

New member
הנדסה

כמו שנאמר התואר שלך מוכר
וכמו שנאמר אם העבודה מצריכה רישוי מיוחד, כמו ערכי דין ורופאים צריך לעבור רישוי של המדינה.
אבל לדעתי רוב התפקידים של מהנדסי מכונות הם כללים ולא קשורים לשום רישוי, ואתה יכול לעבוד בהם, בעצם גם בלי תואר.
בדיוק כמו מהנדסי תוכנה או אלקטרוניקה, שהתואר הוא רק ליופי.
אדם יכול להיות מתכנת על, לעבוד בגוגל או מיקרוסופט ולהרויח מיליון דולר ולהיות בלי תואר בכלל (לדוגמא ביל גייטס)
רוב מהנדסי המכונות לא מתכננים מכונות, אלא מתעסקים בניהול ועבודות כלליות .
גם בישראל לדעתי, אין רישוי למהנדסי מכונות, בניגוד למהנסי בניין, מהנדסים אזרחים וכו

nirkx

New member
אני לא בטוח מה פשר הדרישה לרישוי

בנוסף לתואר- יתכן כי זה נועד "ליישר קו" עם כל המהנדסים בשל ריבוי מוסדות הלימוד בארה"ב, הקריטריונים לתואר בכל מוסד,המגמות השונות, כמו גם סוג התואר B.sc , B.tech וכו'. דוגמת הקצה של ביל גייטס לדעתי לא משקפת את הנורמה, ובתור מהנדס אני יכול לומר כי, לפחות בתחום המכונות, התואר רחוק מלהיות רק ליופי- ברוב המקרים. באשר לרישוי בישראל, כמו בהרבה תחומים אחרים זה בטח יאומץ בעתיד מתוך הבנה שבהרבה פעמים השיטה האמריקאית פשוט עובדת ואפקטיבית.

בכל אופן תודה לכל המגיבים

למעלה