שלום חברים!

R o t e m O p

New member
שלום חברים!

קודם כל, אני רוצה לשתף אותכם בתדהמתי ששם המשתמש שלי מלפני 6 שנים עדיין קיים. יתרה מזאת, העבודה שזכרתי את הסיסמא מדהימה אף יותר, מצד שני זו לא סיסמא מקורית במיוחד אז יכול להיות שזה לא מדהים בכלל... אז, נהגתי לכתוב מידי פעם בפורום של ששאוש"ק בגילגוליו השונים והיציאה של "מחול הדרקונים" היא סיבה טובה מספיק כדי לחפש את הגילגול הנוכחי. בנוסף, לאחר שבוע וחצי של קריאת תיאוריות מגוחכות ב Westeros.org אני מרגישה שנאכל לי הראש... ההתרגשות של קבלת הספר ה-5 הייתה רבה, והקריאה מסעירה. אם כי אני עדיין ברגשות מעורבים ועדיין לא החלטתי מה דעתי הסופית לגביו. למי מבניכם שסיימו את הספר, מה דעתכם?

מיכאל ג

New member
אני מאוד אהבתי את הספר

למרות ששוב יש עצבים ששום דבר לא ממש נגמר בסוף הספר ועכשיו צריך לחכות שנים עד שנדע מה קורה עם כל דמות. אבל מבחינת "האם נהניתי תוך כדי הקריאה" - בטח. פי אלף יותר ממשתה לעורבים.

כריכרכה

New member
גרוע בערך כמו המשתה

מצד אחד אחרי ההלם שחטפנו במשתה הפעם אנחנו כבר מתחילים להתרגל, מצד שני גם התקווה שהמשתה היה איזו נפילה חד פעמית התפוגגה לה. גם באמזון הספר מקבל ממוצע של 2.9 בהשוואה ל-3.2 של הקודם.

deathstar

New member
לדעתי הספר היה מצויין, אולי אפילו הטוב בסדרה

מהקריאה שלו נהנתי יותר מהקריאה של שאר הספרים בסדרה. רק חבל שכשסיימתי נשארתי עם תחושה חזקה של "זהו? ככה זה נגמר?". מצד אחד - כן, הרבה לא קורה בו בהשוואה למשל לסופת, וכמו במשתה הסיפור לא ממש נסגר (אמנם לא היה משהו בוטה כמו "היא צעקה מילה", אבל לא הרבה יותר טוב מזה). הספר יותר מרגיש כמו filler מאשר ספר עם שממש תורם להתקדמות העלילה. מצד שני - הסיפור מסופר בצורה המעניינת ביותר עד עכשיו. המסעות של טיריון וקוונטין לאורך ארצות המזרח והתיאור של כל המראות המוזרים שהם ראו שם היה מרתק, הפרקים של תיאון היו כתובים באומנות והייתה לי צמרמורת לכל אורך קריאתם (reek, reek, it rhymes with freak), העליה והנפילה של ג'ון, התככים שסביב דאני, הפרולוג והאפילוג המצויינים... לא הייתה בו נקודת מבט אחת שלא רציתי לקרוא (שלא כמו בריאן במשתה או קייטלין במחול), והוא פשוט היה מעניין ומצמרר ומצחיק לכל אורך הדרך. אז למרות החסרונות שלו הקריאה שלו פשוט הכי זרמה לי.

מיכאל ג

New member
אני מוחה! (ספוילרים קטלניים ל"מחול")

קשה להגיד שלא הרבה קרה. לא הרבה נסגר סופית - אבל זה ברור, דברים יסגרו סופית בסוף הסדרה. אבל קרו דברים. דאני רכבה! על דרקון!! הפראים עברו את החומה והתיישבו מדרומה ומשמר הלילה מקבל כוחות חדשים. בראן פגש את ה- green seer ולומד לשלוט בכוחות שלו. אאריס טארגריין התגלה, והוא וג'ון קנינגטון פלשו לווסטרוס. וטיריון אולי מצא בת זוג מתאימה! (הוא עוד לא חושב עליה ככה אבל נחכה ונראה).

ellendili

New member
../images/Emo58.gif5

מסכימה עם הכל חוץ מ2 דברים- זה אאיגון ולא אאריס. ולדעתי זה הקטע הגרוע ביותר בכל הספר. אני מאוד מקווה שההארי פוטר הזה יהיה מתחזה. אם לא, זה פשוט פתטי. מה עוד? תכף נגלה שגם ראיניס (או איך שלא קראו לה) חיה והיא הייתה כל הזמן הזה אחת מהזונות שהולכות אחרי המחנה של ג'יימי. או משהו...בוז גדול.
והדבר השני פני וטיריון. כ"כ לא! היא כמו אחותו הקטנה. אני ממש נגד משהו מיני בינהם. מה, בגלל ששניהם גמדים זה אוטומטית הופך אותם למתאימים?? לא. היא אולי מתחילה לפתח איזה קראש עליו, אבל לדעתי יש זה יהיה גרוע מאוד. טיריון צריך למצוא את טישה! או להתמיד עם הזונות.

ellendili

New member
ספר מעולה-מעולה-מעולה.

נהנתי ממנו כמו מהראשונים. היו כמה דברים שלא אהבתי אבל הם באמת בודדים. ספר מבריק, כתוב מעולה, מותח, מרגש, מעורר מחשבה ומשאיר טעם לעוד. מרטין לא אכזב והציפייה הייתה שווה כל רגע.

is00

New member
זאת אומרת שסיימת את הספר?

ואם כן... האם גם הפעם מרטין הקדיש רק לטיריון שליש ספר או שהפעם הוא חילק את הפרקים בצורה יותר... הוגנת בין ה- POV? אגב כמה פרקים יש לאריה וכמה מהדמויות שהופיעו ב"משתה לעורבים" חזרו לעוד כמה הופעות בספר הנוכחי?

deathstar

New member
לגבי הפרקים

טיריון דאני וג'ון מקבלים את הרוב המוחלט של ה POVים. ספציפית לגבי טיריון - הדמות הזו כל כך טובה שאין לי בעיה שמרטין יעשה spin off ויכתוב ספר שלם רק עליה. אריה מקבל מספר קטן של פרקים. רוב הדמויות ממשתה קיבלו povים בספר, אבל רובם אחד או 2, לא יותר.

is00

New member
אני מתכוון מבחינת עמודים ולא פרקים.

עד "משתה לעורבים" בד"כ היתה "חלוקה הוגנת" מבחינת מס' פרקים בין אריה, טיריון וג'ון בספרים, אבל לא מבחינת עמודים. טיריון קיבל הרבה יותר עמודים מכל ה-POV בספרים ו... אני כבר הייתי מעדיף לקבל יותר עמודים של אריה משל טיריון, כי... אני חושב שהדרך שהיא עוברת הרבה יותר מעניינת מהדרך של טיריון, אבל... זה תמיד טוב להיות "הבן המועדף" על אבא... (ורק שיהיה ברור, אני מדבר על טיריון ומרטין, לא על טיריון וטייווין)

ellendili

New member
אכן סיימתי ../images/Emo10.gif ../images/Emo58.gif

אני ממש מרגישה שאין לחיי משמעות יותר
בקשר לחלוקת הפרקים/ עמודים- לדעתי ג'ון קיבל קצת יותר מהשאר. טיריון ודאני בערך אותו הדבר. לאריה יש שני פרקים קטנים ומעולים. יש קצת סרסיי, פרק אחד של ג'יימי, שניים של ויקטריון- קצרים ולא מאוד מעיקים. קצת פרקי דורן-מעולים-מעולים!, גם בראן לא קיבל הרבה אבל אלו שיש- מצויינים. ויש עוד קצת חדשים. סה"כ לא הרגשתי שחסר לי מישהו (אולי קצת אריה) או שיש לי אובר דוז ממישהו. חלוקה די הוגנת, לפחות בעיני. ובחיי, שאני לא מצליחה להבין את האנשים שלא אהבו את הספר הזה! (אני לא מדברת על הטיפשים באמאזון, זה בכלל לא מדד, כמו שמרטין עצמו ניסח את זה יפה).

ניר4819

New member
מבחינתי - אפילו ספר שלם על טיריון

אני מת על הגמד המקסים הזה. מחכה כבר לקרוא את החמישי, פרקים חדשים שלו!

למעלה