שלום חברים :)

שלום חברים :)

לא יודעת אם זה הפורום הנכון, אבל ישנה שאלה שמעיקה על מנוחתי מזה זמן רב :) אולי מישהו יוכל לשפוך קצת אור על העניין- פיזיולוגיה של המאמץ. שני מתאמנים, בעלי מסת גוף זהה (לצורך העניין - מסת שריר ואחוזי שומן זהים). שניהם מבצעים אימון לב-ריאה. האחד רץ שעה בקצב משתנה, שורף איקס קלוריות . השני, הולך על קצב קבוע - זמן כפול, מרחק גדול יותר אך מספר קלוריות זהה. מן הסתם הדופק ממוצע של הרץ, גבוה יותר. מבחינת הטווח הארוך, מי יראה שיפור בסיבולת? ההגיון אומר שהרץ. הלא כך? לעומת ההולך שעיקר השינוי יהיה צריכת האנרגיה משומן? או שלא יהיה הבדל במקור האנרגיה כיוון שההוצאה הקלורית של שניהם זהה? אשמח לקצת אור על העניין. תודה ויום מקסים!
 

oridoron77

New member
שלום ---> תשובות

דבר ראשון, אנחנו מניחים לצורך הניתוח ש2 האנשים הם במצב גנטי זהה, בעלי אותו הרכב גוף, רמת כושר זהה (כאילו שיבטנו אדם ל2 לצורך הניסוי). בזמן הפעילות סביר להניח שההולך למרחק גדול יותר ישרוף יותר קלוריות. אך שימי לב, בזמן התאוששות של הרץ המשתנה, הוא יכול להגיע למספר קלוריות זהה ואולי אף לעבור את ההולך הקבוע. מי יראה שיפור בסיבולת? במידה ושניהם לא מנסים להגיע למהירות גבוה יותר\נפח עבודה גדול יותר - שניהם לא ישיגו שיפור. בפועל קשה לאמוד מהירות משתנה של מישהו שרץ בצורה לא סדירה, לכן יש סיכוי טוב יותר לרץ (זאת שוב, רק אם נראה שוני בצורת העבודה שלו לאחר אימונים מסויימים, בין אם זה במהירות או במרחק). צריכת האנרגיה אינה משנה כ"כ, למרות שכן אפשר להבין ממנה בצורה מסויימת על רמת הכושר של האדם. כמו שאמרת, גם שריפת סוכר במהלך פעילות תגרור שריפת שומן לאחר מכן. מקווה שפשטתי את הדברים. אורי
 
באיחור קל, תודה!

סליחה, לא הייתה לי גישה לאניטרנטבימים האחרונים. אז בעצם לפי מה שאתה אומר, ניצול האנרגיה יהיה זהה בשניהם? ז"א מקור האנרגיה. כל עוד תצרוכת החמצןמתאימה התפוקה תגיע מפירוק גלוקוז (בהנחה וזמין) מול אימון כוח שיגיע מליפידים? או שעשיתי בלאגן?
 

הר ניר29

New member
תשובה שלי

בהנחה שהאנשים זהים: השוני בין הביצועים בא לידי ביטוי בהספק הקלורי. יכולת הגוף לספק אנרגיה כמות לחידות זמן. בהנחה שההספק הקלורי של מתאמן א' זהה כל הזמן, אזי מערכות האנרגיה שלו עונות על הדרישה באותו אופן, אירובי ואנאיירובי (שומן או פחמימה). מתאמן ב' שעונה על הספק אנרגטי שונה, מפעיל את מערכות אספקת האנרגיה בהתאם לדרישה המשתנה. בביצועים עתידיים ככל שהדרישה להספק אנרגטי תעלה או תהיה גם לפרקים גבוהה, למתאמן שרץ יהיה יתרון יחסי. אולם, יש לקחת בחשבון את השאלה למי תהיה סבולת טובה יותר... איזו סבולת? תחת אלו תנאים? באלו אחוזים מדופק או צריכת חמצן וכדומה...
 
מה הכוונה בהספק קלורי?

הם לא יורדים על לאפה תוך כדי אימון :) מדובר על אימון קצר יחסית. נצא מתוך הנחה ששניהם אוכלים פחממה זהה בפרק הזמן שלפני האימון. נראה לי שהסתבכתי קצת. ככל שאני חושבת על זה יותר, אני מצליחה להיכנס לפינות חדשות. תודה :)
 

הר ניר29

New member
הספק קלורי

אינו קשור למה שהם אוכלים. הספק קלורי = כמות האנרגיה המופקת ביחס לזמן. טריגר לדומיננטיות מערכת אנרגטית אחת על פני השניה או שימוש במקור מטבולי אחד על פני אחר הוא קצב! ודגש על קצב הדרישה האנרגטית שהפעילות הגופנית דורשת. מסלול מטבולי אחד בעל מאפיינים שונים משל אחר, מסלול אחד בעל הספקים גבוהים ואחר עם הספקים נמוכים. בניצול פחמימה יש הספק א' וניצול שומן הספק ב'. קצב הדרישה האנרגטית היא גורם משמעותי (לא יחידי) לקביעה איזה מסלול ואיזה מקור אנרגטי יהיה בעדיפות.
 
סליחה שאני חופרת, אבל האם הכוונה שלך היא

לאנרגיה המופקת מגרם שומן אל מול גרם סוכר למשל?
 

הר ניר29

New member
ממש לא חופרת

למשל...לא רק במדובר בכמות האבסולוטית אלה מדובר בכמה אנרגיה ליחידת זמן.
 
עכשיו, בקריאה שניה, כשאני קצת יותר מרוכזת.

הכל התבהר. תודה. רק למען הסר ספק, בהנחה ששאר המשתנים הם זהים אז ההספק הקלורי נגזר מאינטנסיביות העבודה?
 

הר ניר29

New member
אין לי כרגע

מחקר עדכני לפני הגעות היו וכנראה יהיו חלוקות. בכל מקרה יש מטרות אחרות לביצוע מתיחות. אם זוג המתיחה אינו פוגע בפעילות העתידית, אזי יש לשקול ביצוע שלהן ולו רק בכדי להרוויח, מה שאולי ניתן להרוויח. בכל מקרה יש לשקול את סוג המתיחה, מינונים ותזמון ביחס לאימונים. את יכולה לעשות חיפוש בפורום, פעם העלתי מחקר שמציין את השפעת המתיחות על ביצוע של קפיצה אנכית לשחקני כדור עף
 
עוד בקשה קטנה - מתיחות ופציעות

נתקלתי בכתבה "מקצועית" בלמהנט שטענת שמתיחות לפני אימון אצל אתלטים או חובבים - לא מורידה סיכון לפציעות. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4009763,00.html עכשיו, חיפשתי וחיפשתי את המקור (בהנחה שזה אכן פורסם לאחרונה) אבל הדבר היחיד שמצאתי פורסם בשנת 2004 www.gytk.sote.hu/gyki/Oktatok/Horpet/Bozot_suggested_article.pdf כאן בשורה התחתונה מדובר על ההשפעה על גמישות והתרומה העקיפה לאחוז הפציעות אבל המסקנה היא לא החלטית ודורשת מחקרים נוספים. מאז עברו אי אלו שנים... (בהתחשב בשם המפורסם ומילות מפתח), אני רוצה להאמין שפשוט לא מצאתי את המחקר המעודכן, ולא שהם מפרסמים כתבות בכזה איחור :) כך שאם למישהו יש הפניה למאמר המדובר או למשהו יותר עדכני - אני אשמח לקרוא. תודה רבה ויום מקסים.
 

vim club

New member
שימי../images/Emo23.gif

שמדובר בסקירה (review) של 350 מחקרים ב 40 שנה האחרונות ,ולא מחקר אחד עדכני... אבל הנה מאמר גדול של ה "scandinavian journal of medicine and science in sport" שכולל את כל המידע שאת צריכה כולל קישור להרבה מאמרים שחקרו את העניין. יוני
 
סליחה על התגובה המאוחרת,

פשוט התקופה קצת עמוסה (מבחנים) ולא נכנסתי לתפוז. בכל מקרה, שמתי לב שמדובר בסקירה, אבל גם לסקירה יש מסקנות והמלצות - וזה החלק המעניין :) כבר הרבה שנים שאני שומעת תגובות לכאן או לכאן והסתקרנתי... תודה על ההפניה, אני אעבור עליה.
 
למעלה