שלום חברים

S h a y D u

New member
אני בעד המודל הבא:

גיוס חובה קצר (משהו כמו חצי שנה) לצורך אימון בלבד. מי שטוב יקבל הצעה מפתה להישאר בשירות קבע בתום אותה תקופה. מי שלא ימשיך להיקרא מקסימום שבוע בשנה לצורך אימונים בלבד, אלא אם כן נוצר מצב חירום שדורש תעסוקה מבצעית.

respecta1

New member
ונראה לך שיהיה צבא הגיוני?

האמת שאלתי אותך מה הצבא אמור לעשות בנושא המשתמטים..הרי אמרת "אם טוב בעיני הצבא שכך המערכת מתנהלת, שיבושם לו. הנערים המושמטים לא אשמים בכלום." מה הצבא אמור לעשות בנוגע לאנשים "מושמטים".. כי לא, לא טוב בעיניהם שכך המערכת מתנהלת..ואף אחד לא מושמט - הם אלה שבוחרים להתחזות לחולי נפש..

user4576

New member
"להתחזות לחולי נפש"

אופן ההתבטאות שלך מעיד על כך שאין לך אפילו ידע בסיסי באיך מערך הקבני"ם של צה"ל עובד, ראה הסבר בסיסי על אופן השחרור מצה"ל כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1984&msgid=112634959

S h a y D u

New member
תגובה

ובכן, בהמשך למה שהצאתי קודם לכן, אני מציע גם לאפשר לאותם מושמטים להגיע בתור מתנדבים, ושאופציית ההתנדבות תהיה פתוחה בפניהם.

S h a y D u

New member
ואגב,

אני אבהיר שאני לא שש להגיב לאנשים שמגיבים בצורה סובייקטיבית ומתלהמת כמו "לא יעזור לך חבוב" - דבר ככה לילדים שלך.

smailie

New member
הכעס שלי הוא לא כל - כך על צה"ל

אלא יותר על מערכת החינוך שלא השכילה לאתר אותי בזמן, ייחסה לקשיים שלי מיליון בעיות אחרות ומנעה ממני הזדמנות הוגנת להשתלב בבי"ס רגיל ובנוסף לכל עוד "ליכלכה" עליי כאוות נפשה בפני רשויות הצבא וזה, כנראה, מה שגרם לתסבוכת שנמשכת עד היום. אני בטוח, שאם בצה"ל יסכימו להתעלם מהתיק האישי השקרי ולראות אותי, דבר לא יפריד באותו רגע ביני לבין הסיכוי שאראה את ביה"ס לקצינים מבפנים. מה שקובע כאן, למרבה הצער, אלה לא היכולות האמיתיות שלי או השיקולים המקצועיים האובייקטיביים, אלא מה שרשום עליי בתיק. לא שום דבר אחר...

user4576

New member
תוותר על זה

תשמע, באמת כל הכבוד על המוטיבציה - אבל בשלב מסויים אתה צריך להבין שהצבא לא רוצה אותך, הצבא לא צריך אותך, והצבא יסתדר טוב מאוד בלעדיך - אז הגיע הזמן שתשים את הסיפור העצוב הזה מאחוריך ותתחיל להתקדם לכיוונים חדשים בחיים. בהצלחה.

smailie

New member
אין סיכוי שאני מוותר על זה

גם אם יקח לי עוד 40 שנה, עד שאראה את הבקו"ם מבפנים. זה לא הצבא שלא רוצה אותי, אלא נתונים שקריים ומגמתיים שהועברו אליו גרמו לו להחליט כך. משהו בטוח אפשר לתת לי לעשות שם. זה לא הגיוני שנמצאתי לא מתאים לשום תפקיד.

respecta1

New member
תנסה לפתור את זה

תפנה לשלל עמותות אם צריך..תעשה את זה דרכם.. אם תתאמץ מספיק תצליח.. מה שבטוח - על תקשיב לזה שמעלי :)

user4576

New member
הבן-אדם בן יותר משלושים!

אין שום סיכוי שהצבא ייקח אותו אחרי כל-כך הרבה שנים שבו הוא לא רצה אותו, למה להשלות אותו סתם?

smailie

New member
תמיד יש פעם ראשונה

ולא זו הייתה הסיבה שבגללה פסלו אותי מלכתחילה, כך שעכשיו הטיעון של גיל הוא רק תירוץ. וחוץ מזה, בלשכת הגיוס אמרו לי שקיימת מדיניוּת המאפשרת לי להתגייס בגילי למשך תקופה של שנה אחת. אם רוצים - אפשר תמיד למצוא פירצה שתאפשר לי להתגייס לצה"ל, למרות הגיל.

user4576

New member
מה הרעיון בלהתגייס לשנה אחת?

הרי עד שמכשירים אותך לתפקיד - אתה כבר צריך ללכת! גיוס לשנה אחת בדיוק מיועד לכל מיני מקרים כאלו של אנשים שצה"ל ממש לא רוצה לגייס, ומגייס אותם רק כדי שלא ירגישו מקופחים. בפועל אם אתה משרת שנה אחת אתה לא תתרום לצבא כלום וסתם תבזבז משאבים בהכשרה שלך, חבל.

smailie

New member
אז אני אהיה אחד מהמקופחים האלה

כמו תמיד, הרי אני רק מבזבז משאבים, עושים לי טובה כל החיים ואני לא ראוי שישקיעו בי כסף בהכשרות לתפקידים איכותיים. אני כבר רגיל לזה מילדוּת. אבל אז אני אוכיח את עצמי, אעלה פרופיל ויקבלו אותי לקצונה. אני עדיין מאמין - ואפילו בטוח - שזה מה שיקרה בסוף. אין לי ספק שע"י השירות שלא מן המניין אוכיח לכולם שהם טעו ושאני יכול לתרום וששווה בהחלט לקדם אותי ולהשקיע בי. בינתיים, אפילו את השירות הקצר והלא נחשב הזה לא מאפשרים לי לעשות.

user4576

New member
אבל למה שיאפשרו לך, זה בזבוז

אתה למעשה דורש שיממנו לך על חשבונם הכשרה, כשלמעשה בפועל אתה לא תביא תרומה (כי אתה מיועד לשרת רק שנה) - למה שיעשו את זה? יש דברים יותר טובים לעשות עם הכסף הזה, לא חסרות בעיות במדינה.

smailie

New member
כי סתם פסלו אותי משירות בצה"ל

מה שמעניין אותי, זה להיות בצבא. לתרום דווקא במסגרת הזאת. אני מוכן אפילו להיות ג'ובניק בתפקיד לא אטרקטיבי. השיקולים שלהם לא צריכים להטריד אותי, כי עובדה שמתקבלים בכל מחזור גם מתנדבים למשך תקופות שירות קצרות מן הרגיל. וחוץ מזה, הטעון התקציבי הוא לא יותר מעוד תירוץ שהצטרף פתאום. אני מוכן להיכנס אפילו לשלוש שנים, עם הכשרה משמעותית. אני בטוח שאני מסוגל.

user4576

New member
לשרת בצבא זו חובה, לא זכות

אף אחד לא חייב לקבל אותך לצבא. אם הצבא החליט שאתה לא תועיל לו (וכל אחד שישרת רק שנה אחת לא ממש יועיל לו) - אז הוא לא צריך לקבל אותך, זה בזבוז של כספי משלם המיסים (אני, בתור משלם מיסים, לא רוצה שיבזבזו עליך את הכסף שלי רק כי "מעניין אותך להיות בצבא"). הצבא לא חייב לך כלום. וזה לא אישי נגדך, חס וחלילה - אני גם נגד זה שמקבלים מתנדבים אחרים לשירות של שנה אחת, זה מיותר לחלוטין ואין סיבה לעשות את זה.

smailie

New member
ומאיפה אתה יודע שהתנדבות לשנה איננה חיונית?

עובדה שזו אופצייה שצה"ל מאפשר, אז כנראה שהוא יודע מה הוא עושה. אולי דרוש כוח - אדם גם לתפקידי עזר או מינהלה, שבד"כ אינם דורשים הכשרה ממושכת. אגב, אפילו למבחנים פסיכוטכניים עדיין לא זימנו אותי. כנראה שברגע שראו שכתוב בתיק האישי שהייתי בחינוך מיוחד, מיד שמו עליי X והחליטו שאין לי שום סיכוי להשתלב שם. לפני שאפילו בדקו אותי. כך שאין שום אינדיקציה לכך שזה יהיה ביזבוז לגייס אותי. אתה יכול להבין במשהו גם אותי, או שאני "הוצאה מיותרת למשלם המסים", כמו שכתבת בדבריך?

user4576

New member
אני לא מבין אותך בכלל בכלל בכלל

לשרת בצבא זו חובה, לא זכות - אתה קיבלת פטור מהחובה הזו, אתה צריך להיות שמח. יש מליון ואחת דברים שאתה יכול לעשות בחיים, שהם מחוץ לצבא. אני לא מבין למה אתה צריך להיות כל-כך אובססיבי דווקא עם זה - העולם גדול ויש שפע של דברים לעשות.

smailie

New member
נכון. אתה צודק. העולם גדול

אז אולי באמת כדאי לי לרדת מהארץ (במקרה, הבוקר שלחו אליי בדואר את הדרכון). אלה שהחליטו בגיל 5 שאני חולה נפש רק בגלל שהיה לי קשה לעשות דברים מסויימים והתקשיתי לתקשר עם שאר בני גילי - צדקו, כנראה. הנה... עובדה שהם הצליחו. אפילו להתנדב לצה"ל אני לא ראוי ואני לא שווה שאף - אחד ישקיע בי. לא באמת נותנים לי הזדמנות להשתלב וזה היה ככה, כל החיים. אין שום ברכה או יתרון בפטוֹר הזה. זה רק מנציח מצב חריג, שתמיד הגביל אותי ושאני מנסה להשתחרר ממנו. הקביעה שאני חסר תועלת עוד לא נמחקה. אני פשוט צריך לשרוף את תעודת הזהות שלי ולהסתלק מכאן, בהקדם האפשרי.

user4576

New member
לא התכוונתי דווקא לחו"ל

(לא שיש בזה משהו רע). גם בישראל יש לך אינסוף דברים לעשות שהם לא צבא. לא מבין מה הבעיה שלך.

למעלה