שלום חברים!

ואני אינני מבינה איך אדם

שיש שכל בקודקודו יכול להזדהות עם אג'נדה ישראלית כלשהיא. בעיקרון, הגישה החרדית היא לא ימנית ולא שמאלנית. למעשה, הימין מזוהה כדתי יותר, אולי לכן נראה כאילו החרדים הינם ימנים, ואולי לכן "צעירי הצאן" מרגישים הזדהות עם האג'דה שלהם.

קודם כל - כן

וודאי, וכי מה חשבת? :) כשכתבתי אג'דה ישראלית כלשהיא התכוונתי לאחד משלושת האג'נדות הקיימות בפוליטיקה הישראלית: שמאל, ימין, מרכז, והיה זה ברור, לא כך?

כלומר לא מענין אותך

אם יום אחד יעלה איזה חמום מוח לשלטון ויתחיל להרוג שמאלנים (כהנא אמר שהם מזרע עמלק) ואח"כ יכניס לכלא כל מי שלא לוחם קרבי, עד שהאו"ם יכריז עלינ מלחמה, והפיגועים יגיעו לגאולה?? למה שיענין אותנו, הרי אנחנו חרדים!! השם ירחם

לא אכפת לי

שיהיו נגד שמאלנים, כמו שלא אכפת לי שיהיו נגד ימנים, אבל וודאי שאכפת לי שיהרגו אנשים אחרים, או יתאנו להם בגלל השקפת העולם שלהם, על דעת הקהל בלבד. לא הצלחתי להבין את הקשר בין מילה למילה. סורי.

לא אכפת לי

יכולה להיות טענה מול תאוריות ולימודים מופשטים במדעי הרוח. אך מול מציאות אכזרית ותובעת אסור לומר כן, שמחתי שחזרת בך והבעת את דעתך!

לא חזרתי בי

אלא אמרתי את דעתי בצורה ברורה יותר.

שומר 23

New member
אומר את דעתי.

ראשית כמו שאמרה פרפר לא ימין ולא שמאל שנית שלא כמו פרפר אז זה לא קשור לימין קרוב לדת זה אולי היה פעם וזו לא הסיבה אז ככה השמאלנים הם במשחק ההתרפסות והערבוב בין אומות העולם והימניים הם בעסק הכוחי ועוצם ידי החרדים בזווית אחרת האם ובאיזה צורה ניתן לחסוך בחיי אדם מציאותית זה הרבה פעמים מקביל לימין ואז בחורי הישיבות כבר מתערבבים עם הימין וכו`

שומר 23

New member
הבנת מצוין.. הגדרת זוועה..

זה תמיד משתנה לפי הענין זה נכון אבל אין לך מסלול יותר מכוון מזה שלא כמו ימין ושמאל שהכל לפי הנוחות..

מי החליט שהכיוון הברור הוא או ימין או שמאל?

למעשה, יותר הגיוני לבחון כל מקרה לגופו, על פי עקרונות גבוהים יותר, מאשר לפעול כמו עיוורים על פי עקרונות השמאל או הימין העולמיים, או על פי נטיית הרגש.

ומדוע שלא נתרפס לאומות העולם?

הרי כך למדנו מיעקב אבינו, ואנו הרי עדיין בגלות, ולמעשה, פעמים רבות התרפסות לגויים חוסכת בחיי אדם. אני לא ראיתי שהתפיסה של הימין היא לחסוך בחיי אדם - אלא כמו שכתבת: כוחי ועוצם ידי - אנחנו ננקום, נכנס בהם, נראה להם, ועוד כהנה וכהנה, ובכלל ההתנחלויות הם סכנת נפשות, הכניסה לעזה - עולה בחיי אדם באופן ישיר.

שומר 23

New member
גם כאן השאלה היא לאן ההתרפסות תוביל

ואנו כבר יודעים לאן זה מוביל אצל שכנינו ולהיכנס לעזה זה גם תלוי כמה חיי אדם זה יחסוך שהרי הם מונעים פיגועים.. אגב שמעת בפיגוע היום בדימונה היו שני מחבלים אחד התפוצץ ושוטר קלט את השני ושם לו כדור בראש.. כן יאבדו כל אויבך ה`

הדחף של הימנים להיכנס

לעזה הוא "להראות להם", "להכניס בהם", "לנקום", כמו שכבר כתבתי קודם. אמנם זה לא סותר שיש בכך גם מעלות וכוח הרתעה. אבל גם זה לא בדיוק כליל השלמות, ויש לזה חסרונות רבים מכיוונים שונים. התפיסה הימנית שוללת לחלוטין התרפסות, ואילו התפיסה השמאלנית מאמצת אל ליבה ב"הומאניות" וב"רחמים" את הצד המזיק. כך או כך, כמו שכבר הסכמנו שתינו - אנחנו לא מסכימים לא עם זו ולא עם זו.

הדברים ככתבם וכלשונם

``וכי אדמה חשובה יותר מדם יהודי? כל הדורות יהודים הצטערו בגלל ארץ ישראל, אבל שיהרגו יהודים בשביל ארץ ישראל השלמה? כאשר יבוא המשיח יהיה הכל שלנו, אבל עכשיו אסור לסכן דם יהודי.`` הרב שך בכנס יסוד דגל התורה. נשלח אלי במסר ע"י אחד מזקני העדה... אם הומאניות אין כאן לפחות שכל ישר יש כאן!

אבל אותו הרב שך כתב

ב - 14 מכתבים על חוסר האמון שלו באחריותם של המנהיגים שחתמו על אותם הסכמים.

שומר 23

New member
אחי אתה אומר מצויין אבל..

יש לך טעות אחת .. אין לך הומאניות גדולה מן הדאגה לחיי אדם ואני לא מבין על איזה הומאניות אתה מדבר ??? מה הדאגה לחיי הרוצחים.. ממש הומאניות לשמה..

שומר 23

New member
בדיוק על זה נאמר..

המיתמם עם תמימים עדת רוצחים שוכנת ביניהם והם תומכים ומעודדים רצח ישראלים אז אל תשחק אותה שמאלן. הם הגיעו רובם מתוך ידיעה ברורה ומתוך תמיכה גם אלה שבאו מבחוץ וגם אלה שהגיעו לעולם שם..

למעלה