שלום חברים! תל-חי!

שלום חברים! תל-חי!

חזרתי עכשיו מפגישה במועצה אזורית שומרון, פגישה בין נציגי תנועת בית"ר (עבדכם הנאמן ועוד בית"רי מעלי-זהב) ועם שני נציגים מתנועת בני עקיבא. דנו בשאלה "בית"ר וביריה, מה הקשר? האם יש קשר בכלל?" וכמובן כמו כל שאר היהודים המצויים גלשו לנושאים נוספים.. כמובן שעסקנו בשאלה החשובה האם באמת "טוב למות בעד ארצינו"? וכיצד משליכים את זה לתקופה שלנו, וחיבור להתנתקות. האם ההתנתקות חיזקה את התנועות הציוניות? (בינהן בני עקיבא ובית"ר) למי שלא יודע, ביריה הוא ישוב בגליל העליון, ישוב שהוקם בשנת 1947, נפל מספר פעמים- ושב. קיום חיים בו כ- 170 משפחות. השאלה החשובה האם גם תנועת בית"ר צריכה להאחז בסיפור ההתישבות של ביריה? הרי אנחנו מציינים את יום תל-חי למרות שמעשית הפסדנו בקרב, האם את המורשת של גבורה (ובסופו של דבר- הפסד) היא המורשת שעליה אנחנו צריכים לחנך את הנוער (הבית"רי) או ללכת בדרכם של פעילי בני-עקיבא ולעלות מידי שנה לביריה (אגב, גם ב- י"א באדר.. כי זה התאריך שעלתה ביריה מחדש) כדי לחזק את ערך ההתיישבות, שלמרות שהפדנו- אסור לוותר, לשוב ולנסות ליישב- כמו שעשו והצליחו בביריה... מה אתם חושבים??? והשאלה הגדולה ביותר: תל-חי (1920)- ביריה (1947)- התנתקות (2005) איך האירועים מתחברים? מה הערך החשוב שעולה משלושת האירועים? האם תל-חי תשאר חרוטה בנו כסמל? האם ההתנתקות היא סמל (כמו תל-חי) או כדי לחידוד התיישבות, או להפך? האם ביריה היא סמל האחזות? (מאד חשוב שתענו! אני יודע שרוב הנאתכם מהפורום הוא דיונים חסרי משמעות [לא כולם] ולכתוב את השירים האהובים שלכם [ואל תחשבו שאני מזלזל או לא מעריך את זה- אני גם חלק מיזה] אבל הפעם באמת תשיקעו בתשובה רצינית) **משה תודה על העזרה! אגב, האישה שרשמה את המפשט עם הטעות, היא אימו של נעם שילה, לאחר שתיקנתי אותה היא התקשרה לברר עם נעם.. אני קיבלתי תשבוחות רבות (והכל בזכותך!)

kalimik

New member
דרור היקר

דרור, תל-חי ושלום רב! א.ראשית אני שמח שייצגת אותנו בכבוד . ב. כל השאלות שהועעלו על ידך נדונו בשבת אידיאולוגית, שמעו"ז ברקן לא הגיע אליה , וחבל. ביום ראשון אתן לאור חוברת הדרכה בה מובאים דברים שונים שיעננינו אותך ואשמח אם תפרסם חלקם בפורום. ג. אינני מבין מדוע אתה חושב שעלינו לעלות לביריה (??) ולא לתל-חי. מהדברים שלך משתמע(ואם הבנתי לא נכון-מתנצל) , שתל-חי הוא לא סיפור גבורה. ההתיישבות בתל-חי חזרה והתעוררה כמה חודשים לאחר המקרה של י"א באדר. כמו כן, בזכות קו ההגנה של תל-חי נקבע גבולה הצפוני של ישראל בהסכם סייקס -פיקו. כמו כן, האזור היום שוקק חיים (כפר גלעדי, מנרה, רמות נפתלי, ק.שמונה).בתל-חי פועלת מכללה. עלינו לעלות לתל-חי משום שטרומפלדור לא הייתה רק דמות לוחם אלא דמות מופת לחינוך הדור הצעיר על חלוציות וגבורה. שבת שלום!

אורן ומשה.

קודם כל אני שמח שהגבתם להודעה. שנית, שלא תחשוב לא נכון (אורן) אינני חושב כך! אלה השאלות שעלו במפגש, ואני מעביר אותם לכן, לפורום, כדי לראות את תגובות הבית"רים. את אותה תשובה שאתה הגבת גם אני אמרתי במפגש (יצגתי את תנועת בית"ר ולא את דעתי האישית, כיוון שהמפגש הוקלט ויתפרסם בעיתון השומרון "מראש ההר"). אני מתנצל על כך שנבצר ממני להגיע לשבת האידיאולוגית, אני מודע לכך שהפסדתי המון. אבל אשתדל להשלים זאת בעזרת חוברת ההדרכה. משה- אותו הדבר! כשפרסמתי את ההודעה לא פיקפקתי לרגע בעליתנו לתל-חי, התכוונתי שחברי הפורום יגיבו למה שהעלנו במפגש. הכוונה שלי שנפתח פה דיון אידיאולוגי בנושא הזה. אולי למישהו יש דעה אחרת?

MS6

New member
תמיד שמח לעזור לבית"רי במצוקה../images/Emo13.gif

בכל אופן.. אני אומר לך למה אנו באמת עולים לתל חי ולא לביריה. ביריה היא אחד המפעלים (הבודדים יש לציין) של הציונות הדתית לפני קום המדינה. מין הסתם שבני עקיבא תקדש את העליה לביריה... לעומת זאת תל חי זה הסמל של בית"ר (וגם של תנועות השמאל הלא-דתיות). זו הסיבה המרכזית, מלבד זאת כמובן אסור לשכוח שהקרב על תל חי היה הקרב הראשון של יהודים בארץ ישראל בעת החדשה בשעה שהם מגנים על נקודה יהודית. הקרב הזה הוא מפתח למאות קרבות שהתרחשו לאחר מכן בכל מיני מקומות בארץ לפני ואחרי קום המדינה.

למעלה