שלום חברים יקרים

שלום חברים יקרים

התחלתי ללמוד את "פתח אליהו" שהוא טקסט מתוך הזוהר הקדוש, וחשבתי מדוע לא אשתף את כולם בלימוד שאותי הוא מעניין ואולי יעניין אחרים המחפשים מודעות עליונה. המעוניינים לקרא מוזמנים לעבור ללינק: פתח אליהו - שיעור ראשון. אשמח לשהוע תגובות

שמירה

New member
נהדר, תודה!

מאוד נהניתי מהמאמר. אבל יש לי שאלה. אתה כותב לקראת סוף המאמר את הסיפור הבא: שמעתי פעם סיפור מאבא שלי על אחד שבא לרב ואומר לו: רבי, אני הפסקתי להאמין באלו-הים! אמר לו הרב: יופי! נהדר. אמר לו האיש: מה? אני בא אליך במשבר אמונה ואתה אומר לי יופי? ענה הרב: כן, יופי. כי כל מה שהאמנת עד היום שזה אלו-הים – זה לא זה ואם הפסקת להאמין בכך – הרי זה מצויין. אתה יכול קצת להרחיב על כך את הנושא? מה שאני מבינה מזה, הוא שכל מי שאומר שהוא לא מאמין, אז בעצם, בגלל שהוא לא יודע במה הוא לא מאמין, הרי שחוסר אמונתו היא חיובית, כי אמונה כזאת אינה נקראת אמונה. הבנתי נכון??

שלום שמירה...

מה שהבנת - הבנת נכון. אך גם אדם מאמין בהגדרה - לא בהרכח מאמין בדבר הנכון. ברגע שמנסים להגדיר את אלו-הים נופלים בדיוק בכל האזהרות החמורות שחז"לינו זכרונם לברכה ניסו למנוע. לכן בקבלה ובתורת הסוד תמיד מציינים את המילים "להבדיל" או "להבדיל אלף אלפי הבדלות" או שפשוט כותבים משהו בסגנון של "כאשר אנו מדברים על זרועו של אלו-הים אין אנו מתכוונים לזרוע ממש אלא דיברנו בלשון בני האדם על מנת לסבר את האוזן... בקיצור מכיוון שאנו בעולם מוגבל אין אנו יכולים להבין את עולמות הרוח כפי הוויתם אלא לנסות להשתמש בדימויים ארציים ולדעת שזה "דומה" אבל לא "זה" והרבה יותר גבוהה ורוחני. אני מקווה שהצלחתי בכל זאת להסביר.

שמירה

New member
תודה רבה!

מחכה בקוצר רוח לשיעור הבא

קווארק

New member
שמירה הבינה ואני לצערי לא הבנתי

מלבד התחכמות של הרב, לא נשמעו בדבריו דברי חוכמה במיוחד. ואני חשבתי שישנו ציווי על אמונה כמו שכתוב: "ויאמינו בה' ובמשה עבדו" "אנכי ה' אלוהיך" ועוד ועוד. אם אדם מאמין בה' הרי שזו תחילת הדרך לעבודת הבורא ולקיום המצוות. אך אם הוא אבד את אמונתו הרי שגם את קיום המצוות אט אט הוא יפסיק. זה שאני אומר שאני מאמין בה' אין זה אומר שאני יודע ולו במשהו מהו ה'? נראה לי שדברי הרב בודאי סייעו לאותו יהודי להמשיך במשבר האמונה שלו וללא כל ספק שגם הרב הצטרף אליו, שהרי ראוי יותר לא להאמין מאשר להאמין.

Falcor

New member
אני חושב שזה די ברור ..

פעם קראתי את פתיחת אליהו הנביא לפני כמעט כל תפילה .. ככה שלי זה די ברור מה שכתוב שם .. אולי לאחרים שלא באו מרקע דתי זה יותר קשה להבין ארמית .. אבל העניין שאתה מתעסק בקבלה .. ובעולם הסוד .. ופועל יוצא מזה זה אמונה .. ואולי אתה בפורום הלא נכון .. למרות שמגיע לך טפיחה על השכם על היוזמה ..

אשריך אוריאל ואשרנו...../images/Emo24.gif

שסוף סוף הגעת לנושא שכל כך מתאים לך. אתה עוסק ברייקי ככלי ריפוי. האם ידעת שאליהו הנביא היה גלגולו של פנחס הכהן וגלגולו של אהרון הכהן? אתה כרגע מתיחס לנקודה של אליהו הנביא. אליהו הנביא על כל גלגוליו מיוחס לרפואה. בספר הזהר יש ספר שלם שנקרא פנחס והוא מקושר ישירות לכח הריפוי. הגעת למקום הנכון אריאל. רציתי להוסיף עוד דבר קטנטן: במוצאי שבת יש המתפללים את תפילת אליהו הנביא תפילה שמתחברת להבדלה. אתה יודע מדוע אומרים את התפילה? אחת הסיבות היא כדי להחבר את הנשמה שלנו אל השפע האלוהי אל הפרנסה שתהיה לנו בכל השבוע שנפתח עלינו לטובה. ואם הפרנסה גם מתחברת ליכולת הנתינה אז מעולה יש קבלה ויש נתינה זה הרעיון לא? בכל אופן כל שיעור וכל תובנה שתגיע אליה ותרצה לשתף הפורום מוכן ומזומן לקבל ממך בהצלחה בדרך האור

למעלה