שלום חברים יקרים

anati44

New member
שלום חברים יקרים

כמו שסיפרתי לא מזמן אימי סובלת מדמנסיה/אלצהימר מצבה הולך ומתדרדר...היא שוכחת ימים כיוונים וכושר השיפוט שלה הולך ומתדרדר פניתי כבר לביטוח הלאומי ונעננו בשלילה פניתי לתמת גם כאן נעננו בשלילה, ברור לי שאמא זקוקה למלווה צמוד ואני לא יודעת לאן לפנות, האם מישהו מכם מכיר אישה שתוכל לטפל באימי או אולי אישה שהיתה רוצה לגור איתה ולטפל בה ? לאן פונים?

ענתי יקרה, לא ברור לי למה סרבו לכן..

יקרה, כתבת שפניתם לביטוח לאומי. אם קיבלתם סרוב סימן שאמא שלך אולי לא עומדת בקריטריונים של הכנסה. האם לאמא שלך יש אבחון על ידי רופא מומחה שכתב שהיא זקוקה להשגחה 24 שעות?? רק מכתב כזה מפורש שיהיה כתוב בו שהיא חולה באלצהיימר/ דמנציה יאפשר לכם לבקש אישור/רישיון לעובדת זרה ממשרד התמת/הפנים. אם את זקוקה לעזרה בשיחה טלפונית או ייעוץ מה לעשות, כתבי לי ואני אשלח לך במסר את הטלפון שלי ונוכל לראות יחד מה אפשר לעשות. מקווה שאמא תהיה בסדר בינתיים ואתם חייבים עכשו להשגיח עליה. האם היא גרה לבד? יום טוב טובה

ענתי44

New member
השאלה למה סירבו?

אם ההכנסה של אמא גבוהה אז או שיאשרו חצי מהשעות המגיעות בחוק סיעוד או שלא יאשרו כלל ואז אין מה לעשות. אבל אם דחו אותה כי החליטו שמצבה טוב והיא יכולה להישאר לבד אז להגיש ערעור. ולהיות נוכחים בבדיקה החוזרת של אמא מצויידים באישורים רפואיים בהם כתובה אבחנת המחלה וזה שהיא זקוקה להשגחה 24 שעות ביממה. לא מעט משפחות שדחו אותם כי הביטוח הלאומי סבר שהם לא מספיק מוגבלים, קיבלו את שעות הסיעוד בערעור. במידה והסיבה כלכלית זה החוק ואין מה לעשות. אנחנו עוברים במעט את גובה הסכום ולכן אמא שלי מוגדרת מאה אחוז נכות רפואית אבל ניתנים לה רק חצי משעות הסיעוד ואנחנו מהכסף שלנו משלמים עבור שאר הדברים. ממליצה לך לפנות לחברות כוח אדם או למרכזי יום לקשישים ובתי אבות ולחפש שם עובדות המיומנות בטיפול באישה במצב של אמא.

shushino

New member
דחיה מביטוח לאומי

שלום לך, קיבלת דחיה מביטוח לאומי,את יכולה שוב להגיש ערעור על התביעה. את צריכה לפנות לפסיכוגריאטר שייתן את האבחון,ויכתוב בסיכום שהיא זקוקה להשגחה יום יומית. ועוד דבר אתמצרפת את כל המסמכים הרפואים של אימך,אפילו את יכולה לגשת לאחות ולומר לה שתוציא פלט של המצב הרפואי שלה. או ללכת לרופא שימלא את הטופס וימליץ על השגחה בתפקוד יום יומית. את יכולה לשולוח לי באיימל ומסור לך את הפרטים שיוכלו לעזור לך: [email protected] / אני רוצה לומר שגם אני קבלתי דחייה לאמי ז"ל, והייתה גם חולת אצלהיימר הלכתי עים זה לבית משפט והיא קיבלה את האישור צריך פשוט להלחם בהם לא להתייאש עים נחישות וסבלנות זה הסתדר,ואני מכירה הרבה שעברו את זה. אז לא להתייאש ...... בתודה שושי

anati44

New member
תודה רבה על התשובה

בכל אופן, ברור ששלחתי המלצות גם של הפסיכוגריאטר וגם של הרופא משפחה וגם של פסיכולוגית שמטפלת בה שהיא זקוקה להשגחה וליווי 24 ש מעבר לזה שבאה בוחנת מטעם ביטוח לאומי ובחנה אותה אמא שלי בכלל לא רצתה להחליף מפיג'מה לבגדים ואני הכרחתי אותה להתלבש ולהסתדר לפני שהיא מגיעה (לטפשותי הרבה...)כשהגיעה הבוחנת , הסברתי לה שלהתלבש לאכול ולהתרחץ. היא יודעת לא רציתי ל"שחק" אותה כפי שהמליצו לי אנשים, והיא עשתה רושם שהיא קלטה בדיוק מה קורה, אמא הולכת לאיבוד, לא יודעת איזה יום היום ומבולבלת בזמנים , בשנים ולמרות הכל הניקוד שלה היה נמוך, את הרישיון שללו לה אז מה זה אומר ? אם הכל תקין למה שוללים רישיון? בכל אופן הבנתי שאני הטפשה - רציתי להיות ישרה, אבל ליושר אין כאן מקום שלחתי ערעור נראה מה יעלה בגורלו, אשמח לדעת איך פונים לבית משפט? צריך לשם כך עו"ד? בכל מקרה תודה

shushino

New member
לא היית צריכה לומר שהיא יודעת להתלבש!

שלום לך, כן יש אפשרות לערער על החלטת המוסד בחינם . את יכולה להיות הסנגורית והעורכת הדין של אמא,ולספר על מה שאת עוברת בגלל אימך. ראשית הייתי מציעה לך שעובדת סוציאולית תבוא לראות אותה ותרשום מכתב שמדובר על אימא. כל המסמכים של אימא מהגריאטר שלה הכול. אני רוצה לומר אנחנו באים למשפחה ממלאים את הטפסים יחד עים כל מסמכים והמלצות מצרפים למעטפה,לאחר מכן באה עובדת סוציאלית מבקרת והיא ממליצה שהיא צריכה עזרה וכל זה בחינם. אם את מעוניינת את מוזמנת להשאיר פרטים באיימל שלי ואוכל לעזור לך.... בתודה שושי

למעלה