שלום חברים יקרים

lonin

New member
שלום חברים יקרים

בסוף השבוע של ה-1 באוגוסט אני מתארח בכפר בלום . ברצוני לרכב באזור המליצו לי לעלות את החרמון. כמה שאלות ברשותכם האם מישהו מעוניין להצטרף? מכיוון שזו הולכת להיות הפעם הראשונה הייתי רוצה לקבל קצת טיפים מבעלי נסיון שעלו כבר את החרמון. מהו המרחק? מהי מידת הקושי בעליות? האם הכבישים טובים? מהו נפח התנועה בסביבות 5-6 בבוקר? כמה זמן יכול לקחת העניין? מקווה שלא התשתי אתכם עם השאלות. תודה מראש לעונים. אלון

ItsikH

Member
בקצרה בגלל החום מומלץ לצאת עם אור ראשון. המרחק כ-30 ק"מ. אחרי קיבוץ דן מתחילה מגמת עליה עד אחרי קיבוץ שניר ומשם ירידה לבניאס ואז מתחילה העליה העיקרית. בצומת סער פונים לנווה אטיב וממשיכים בעליה, אין קירות בקטע הזה אבל כולו עליה רצופה עד נווה אטיב, יש קטע מתון יחסית באזור הכניסה לעין קיניה. בנווה אטיב יש נקודת תצפית ואם אני זוכר נכון גם ברז מים למקרה הצורך. ההמשך עד הכניסה למג'דל שמס מישורי ואפילו ירידונת, בכניסה מיד אחירי הפניה שמאלה למג'דל הקיר - לא נורא - אחריו פונים שוב שמאלה ומכאן הקטע האחרון בעליה שלדעתי קצת יותר תלול בממוצע מהקטע הקודם, הכביש צר יותר (זהירות - ביחוד בירידה). זמן טוב הוא שעתיים, אבל בפעם הראשונה צפה לזמן ארוך בהרבה.

lonin

New member
עוד שאלה

אני לא בטוח שיצטרפו אלי שותפים, האם ישנה בעיה לרכב את המסלול לבד? האם הרכיבה היא על השוליים? מהו נפח התנועה בשעה 8-9 שבה אני מתכוון לחזור אני מתכוון לרכב ביום ו'. תודה רבה על הייעוץ החשוב. אלון

ItsikH

Member
אין שוליים משמעותיים רוב הדרך בפרט כאמור בקטע האחרון, אבל אין בעיה מיוחדת ברכיבה. התנועה בעונה הזו פחות סואנת מהחורף אם כי עדיין ערה כיוון שחלקו התחתון של הכביש משרת יישובים רבים, גם ביום שישי בשעות הבוקר המוקדמות צפה לתנועה אם כי פחותה כמובן. בקטע האחרון - אחרי מג'דל שמס - התנועה כמובן דלילה בהרבה, אבל יש להזהר מהפרות.

tkatzir

New member
ברז בנווה אטי"ב

בחלק המזרחי של היישוב, יש מגרש חניה, ולפניו כר דשא מוגבה. שם באחו, בחלק הצפוני שלו, יש ברז. לפחות היה פעם, ואני לא לוקח אחריות אם הברז כבר לא קיים שם יותר! אם המצב קשה, אפשר לעטות חיוך על הפנים, להיכנס לאחד המלונות/צימרים, לבקש מים, ולהשאיר טיפ. לפחות זה מה שאני הייתי עושה אם הייתי נקלע למצוקת מים שם. טל.

shiri 80

New member
בכניסה לישוב

קצת אחרי הבאמפר הראשון יש מצד ימין ברז בקיר עם כמו כיור מאבן נכון ללפני חודש וחצי זרמו שם מים קרירים ביותר

תרכב

הדרך כ 30 ק"מ , עליה יפה וקשה תלוי בקצב אין ולא חובה שוליים , תרכב רק בזהירות בצידי הדרך אין הרבה תנועה , עדיף לרכב בבקר בגלל מזג האויר שמור על עצמך בירידה , תזהר מהפרות בצידי הדרך עדיף לרכב אם פרטנר האותה רמה , לא חובה דרך צלחה , רכב בזהירות שמור על עצמך .

למעלה