שלום חברים - דשא

lir5353

New member
שלום חברים - דשא

אני מצטער על ההטרדה בנושא שחוזר כל קצת זמן אבל עיינתי בחיפוש ומצאתי מידע מפוזר שלא הצלחתי לאחד אותו למשהו מועיל מידי. יש לנו גינה חדשה בבית ואנחנו גרים בראשון לציון. השטח הוא לא הכי גדול ומבחינת שמש : בחלק אחד מהבוקר עד הצהרים ובחלק שני מהצהריים עד הערב. מתי הזמן לשתול? איך כדאי לעשות את זה ? אני ממש ממש אשמח לעזרה תודה !!!!!

רוּפֵן

New member
מידע ממוקד יותר ב"מילון המונחים"...

כנס למילון, למעלה ב'שורה הכחולה' ולחץ על האות 'ד' - 'דשא' שם תמצא ים של מידע שנאסף כאן סוגי הדשא נחלקים לסוגיהם, לפי 'שעות שמש' ולפי זה תוכל להחליט, בנוסף לשימושים ולדרישות שלך מהדשא. תקופה זו מתאימה מאוד להנחת המרבדים, רק עיין תחילה ולמד על הכנת השטח לקראת השתילה - יישור השטח, תכנון ממטרות, חיטוי מעשבים, זיבול/דישון מקדים וכו'

drorjs

New member
סתם רציתי לומר לרופן...

שהחודש ההתמכרות שלי לקוקה קולה לפחות משתלבת קצת בגינון.. כל יום אני קונה בקבוק (חצי ליטר) ואחרי שנגמר המשקה אני ישר מכין איתו ייחור.. כרגע יש לי 3 -מרווה,פלרגוניום,וקיסוס...

רוּפֵן

New member
../images/Emo6.gifחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

זהירות !!! לקח לי הרבה זמן להיגמל מ'קולה' ו'ספרייט' - חצי קפוא מכה נוראית במינון מטורף של סוכר (כ 6 כפיות סוכר בכוס אחת !) (סיגריות, כבר יותר "בריא") את הבקבוקים (לייחורים) אני אוסף ממתקן האיסוף השכונתי. משתדלים להסתפק במים קרים עם לימון סחוט

drorjs

New member
באמת? ואני עוד מתנחם זה שאני לפחות

לא מעשן....(וגם לא שותה, ולא מהמר,ואין לי אופנוע..
.)

רוּפֵן

New member
רציני, ועוד קצת מידע מפחיד...

א. באונייות, כשרוצים לשחרר ברגים גדולים מחלודה, לפני פתיחתם (יש שם ברגים ענקיים!), מוזגים עליהם 'קוקה קולה' ולא WD40 ! כן, זה עובד ! ב. בהזדמנות, תעשה ניסוי קטן - 2 שיניים - אחת בכוס עם 'קוקה קולה' והשנייה, בכל חומצה שתבחר. איזו שן, לדעתך, תימס ואיזו לא ?! ג. קח חתיכת שיש/אבן, וטפטף עליה 'קוקה קולה'.... ד. נשאר לך 'קוקה קולה' בלי גזים ?! לא לשפוך ! להשתמש בה במקום לקנות 'סילית' או כל חומר מסיר אבן - לקומקום, למיחם וכו' אבל מה ? אין כמו בקבוק 'קולהק קר כקרח... כשצמאים..

shlumbergera

New member
ומה עושה שכן אוהב לשכן אויב?שופך קו

לה על הרכב שלו
נ.ב. רופן, מאיפה בדיוק אתה משיג את השיניים לניסויים הללו
??

רוּפֵן

New member
../images/Emo192.gif

אצלי, כצמחוני מלידה, השיניים הן 'חד-שנתייות'...
מבינה

drorjs

New member
אני נוהג לומר...

שהמדענים בעתיד לא יבינו איך לעזאזל שתינו את הדבר הזה...

רוּפֵן

New member
ממש בהזמנה..../images/Emo32.gif על 'קולה' ועוד...

קיבלתי במייל מידע בנושא מים או קולה ? כולנו יודעים שמים חשובים אבל אף פעם לא שמו את הדברים בצורה כזו מול עינינו: מים : 1. 75% מכל האמריקאים סובלים מהתיבשות כרונית. 2. אצל 37% מהאמריקאים מנגנון הצימאון כל כך חלש עד שהם טועים וחושבים שמדובר ברעב. 3. אפילו התיבשות קלה יכולה להוריד את המטבוליזם של האדם עד 3% . 4. כוס אחת של מים תעצור את תחושת הרעב הלילי של כמעט 100% מעושי הדיאטות . 5. מחסור במים הוא הגורם מס' 1 לעייפות במשך היום . 6. מחקרים מראים ש 10-8 כוסות מים ביום יכולות להקל באופן משמעותי על כאבי פרקים וגב עד ל- 80% מהסובלים . 7. ירידה של 2% בכמות המים בגוף יכולה לגרום לבלבול בזכרון הטווח הקצר, בעיות עם חשבון פשוט וקושי ביצירת מיקוד על מסך המחשב או דף מודפס . 8. שתייית 5 כוסות מים בכל יום מורידה את הסיכון של סרטן המעי ב- 45% ויכולה להוריד את הסיכון בסרטן חזה עד 79% וכן 50% פחות סיכוי לקבל סרטן בשלפוחית . ועכשיו ל"סגולות" של הקולה : 1. במדינות רבות בארה"ב סיירת הכבישים מחזיקה שני גלונים של קולה במשאית כדי לשטוף את הכביש מסימני דם אחרי תאונות דרכים (לא עלינו). 2. ניתן לשים סטייק T בתוך קערית עם קולה והסטייק יעלם תוך יומים . 3. כדי לנקות שירותים: שפכו פחית קולה לתוך השירותים ותנו לו לעמוד שעה אחת . אחרי שעה הורידו את המים. החומצה בקולה מסירה את כל הכתמים מהשירותים . 4. כדי לנקות חלודה מבטריה של מכונית: שפכו פחית קולה על הטרמינלים של הבטריות כדי להמס את כל החלודה . 5. כדי לשחרר מנעול חלוד: ניגוב המנעול במטלית ספוגה בקולה ישחרר את החלודה . 6. כדי להסיר שמן (וגריז) מבגדים: רוקנו פחית של קולה לתוך ערימת בגדים מוכתמים בשמן, הכניסו למכונת כביסה וכבסו כרגיל. הקולה תעזור לשחרר את השמן . 7. קולה עוזרת לנקות את שמשת המכונית מערפל כבישים . לידיעתכם : 1. החומר הפעיל בקולה הוא חומצה פוספורית. ה - pH שלו הוא 2.8 . שימו מסמר בתוך קולה והוא יתמוסס תוך 4 ימים. 2. חומצה פוספורית שואבת סידן מתוך העצמות דבר הגורם לאוסטיופרוזיס . 3. כדי להסיע סירופ קולה (החומר המרוכז) המשאית צריכה לנסוע עם שלט של חומרים מסוכנים . 4. המפיצים של קולה משתמשים במשקה כדי לנקות את מנועי המשאיות שלהם כבר 20 שנה ! עכשיו - השאלה הנשאלת היא : האם את/ה רוצה כוס מים או כוס קולה ???!!!

shlumbergera

New member
מתוקי,אני יודעת את הדברים האלה מזה

20 שנה לפחות. לא ראיתי שזה משפיע על מישהו משותי הקולה שאני מספרת לו/לה את זה. ואם רק תשים לי בקבוק קולה במקרר (מתרחש רק כשמגיעים אורחים) אז תראה איך אני מחסלת את כל מה שנשאר. זה חומר ממכר והורג
והגיע הזמן שעל כל פרסומת לזבל הזה יהיה משפט אזהרה - כמו על סיגריות.

רוּפֵן

New member
../images/Emo6.gifחחח, לא ניסיתי...

כבר אמרתי, שאם עובר עלי, איזה יום חם, עם עבודה קשה, אין כמו בקבוק 'קולה' להנאה וצינון.. אז אם נכנס כבר בקבוק אחד, הביתה, אני שותה אותו, ולא הצמחים..
חחח,
חחח,
חחח,

רוּפֵן

New member
סיפרתי כאן, כי בעבר, לפני כ15 שנים,

הייתי באמת 'מכור'.. אמיתי ! חוזר מהעבודה ומחסל לבד, בקבוק ליטר וחצי - 'קולה' או 'ספרייט' - חצי קפוא. עד שיום אחד, קראתי על כמויות הסוכר הפנומינאליות שמוכנסות פנימה ואינן מורגשות כל כך, עקב הגזים והקור וכו'.. אז, ניסיתי וטעמתי חצי כוס 'קולה' פושרת, וללא גזים.. ואז הבנתי.. ונגמלתי מיידית. (לא שאני מוותר על כוס 'קולה' קרה לאחר צלחת של 'מסאבאחה' או 'חומוס פול' משובחים.. אך זה קורה כפעם בחודש או חודשיים). לייצור
עוד לא הגעתי, על אף שחבר הביא 'קיט' מיוחד לכך.. ו..לא הגענו לזה.. בינתיים "מסתפק" ב'גולדסטאר' צוננת לאחר יום חם... (בריא לכליות ..
..)
כן, היו כמה נסיונות מוצלחים. כעת רעייתי שתחיה, ב'אטרף' של ליקרים. היא רוקחת ואני - מסנן וטועם...
מסנן וטועם...

דשא

לפי ההתנצלות כאילו ביצעת פשע ! אז לא!! א.סוג הקרקע ב.האם יש עשביה ואיזה? ג. האם יש שיפועים? ד. האם יש מערכת השקייה? ה.צילום וגודל השטחים יעזור לכוון אותך. הזמן הטוב ביותר מחודש מרץ עד חודש מאי

למעלה