שלום חבריא!

yakovs

New member
שלום חבריא!

אני חדש בפורום. יש לי הרבה מהמשותף לחלק מכם. הטיקים התחילו בביה"ס התיכון. לא זכור לי שהיו לי לפני כן. אבל אני לא סובל מהם, אני דווקא נהנה מהם. התפתחו אצלי כמעט כל הטיקים שאתם מכירים: קריצות, מצמוצים, העוויות בפנים, תנועות בכתף, טלטולי ראש-כל אחד לחוד ולפעמים כולם ביחד. התדירות משתנה, יש תקופות שהטיקים נחלשים וכמעט נעלמים, ויש תקופות שהם משתלטים עלי לגמרי. למה אני לא סובל? מפני שמזמן הגעתי למסקנה שאין טעם להלחם בהם. אין תועלת לנסות ולעצור אותם, כי הם חזקים יותר ממני. למה אני נהנה מהם? מפני שאני מרגיש שנמצאות בתוכי אנרגיות אדירות שחייבות למצוא להם פורקן, ואני יכול להשתמש באברי גופי כדי לשחרר את הלחצים. ההרגשה שלי אחרי הטיק היא נפלאה: המתח שהצטבר בתוכי מצא לו את הדרכים לצאת החוצה. כשאני מסתכל על הדברים בצורה כזו, ההתמודדות עם הטיקים יותר קלה. אני שלם עם עצמי. כזה אני. ואין אף אחד אחר כמוני. כבר מזמן החלטתי שאני לא נוגע בתרופות. אלה מכם שלוקחים אותם כבר יודעים על תופעות הלוואי. לכל תרופה יש השפעות לא טובות על הגוף ועל הנפש. אני באופן עקרוני לא נוגע בהם, כי זה מכניס אותי למסלול מסוכן. אל תסיקו מזה מסקנות לגבי מה שטוב או רע לכם. אנשים מקבלים אותי כמו שאני. במשך הזמן לומדים להכיר אותך ולהעריך את מי שאתה באמת. הייתי חייל ומפקד, התאקלמתי במקום עבודה מסודר, הקמתי משפחה ויש לי אשה אוהבת וילדים נפלאים. אם תרצו, אספר לכם בהמשך על טיק חדש ומעניין שהחליט פתאום להופיע בזמן האחרון. להתראות בינתיים, יעקב.

יעקב היקר ברוך הבא לבית שלנו../images/Emo140.gif

אהבתי את הגישה שלך לטוראט תוכל לספר לנו כאן הכל וכל מה שאתה רוצה ומרגיש אני שמחה שהצטרפת. גם אני לא ממש נלחמת בזה וברוך הבא לבית הטוראט היקר והחם שלנו כאן. אני אלין נעים מאוד.

yakovs

New member
טיק חדש ומעניין

שלום לך אני רוצה לספר לך טיק שמשתלט עלי בזמן האחרון(זה יעזור לי להתמודד). כנראה שהאנרגיות בתוך הגוף שלי משנות כיוון והם מחפשות דרכים חדשות להשתחרר. אני פשוט מוכרח להרים את רגל ימין, לכופף אותה, לכווץ את כף הרגל, לרווח בין אצבעות הרגליים-ואז כל הלחץ עובר דרך הזרת, ומייד אני נרגע וכל הגוף חוזר למצב רגיל. אין לי מושג איך המוח שלי יודע להמציא דברים כאלה, אבל אני בטוח שהוא יודע מה שהוא עושה כי הגוף שלי צריך את זה בשביל להרגע. נכון שזה מעניין ומקורי? אם זה קורה לי כשאני עומד, אז אני חייב להעביר את המשקל לרגל שמאל לפני שאני מתחיל את כל התנועות המוטוריות האלה, אחרת אאבד את שיווי המשקל. ואם אני הולך, אני חייב לעצור כדי שאוכל לטייק(לעזור לטיק) בלי ליפול. לפעמים, כשהלחץ בפנים גדול מאד, זה נמשך וחוזר על עצמו כמה פעמים. אני לא מתרגז ולא מתעצבן-פשוט עושה מה שהגוף שלי דורש ממני לעשות, ולא מעניין אותי אם מישהו בסביבה חושב לעצמו כל מיני מחשבות. להתראות בינתיים יעקב

חגית35

New member
"לטייק"- נחמד! אולי "לטקטק"? רעיון!

אני המצאתי את מטבע הלשון לטקטק בשביל הטיקים של בני אהבתי את המונח החדש שהטבעת פה- לטייק... באנגלית אגב זה tic לשם וגם tic לפועל... אולי יש להציע לאקדמיה להטביע מלה בעברית לעניין? אולי נציע רעיונות לפועל הנובע מהפעולה של ביצוע הטיקים? מה דעתכם? יש לנו כבר 2 רעיונות: 1. לטייק (טייק, טייקה, טייקנו, טייקתן...) 2. לטקטק (טקטק, טקטקה, טקטקנו, טקטקטן...)

yakovs

New member
טייקתי, טייקת, טייקנו

חגית אני סבור שטיוק עדיף על טקטוק. טקטוק נשמע בדיוק כמו תקתוק, וזה כבר שייך לתחום אחר. בעצם, גם טיוק נשמע כמו תיוק. בכל מקרה, באמת הגיע הזמן לחדש ולרענן את השפה העברית עם כמה טיקים צבעוניים. אז חבריא,נא לחדד את התאים האפורים, ואם ישנו מקום שממנו יכולים לצאת חידושים לשוניים בתחום הזה, אז הפורום שלנו הוא המקום הזה. אני מוכן להגיש את ההצעות לאקדמיה, בתוקף תפקידי כמורה ללשון. להתראות בינתיים יעקב

חגית35

New member
אחלא רעיון! ושאלה:

מי עומד מאחרי האתר תיק תק? (מופיע באימייל שלך) נכנסתי אליו ונראה ממש מעניין לילדים!

חגית35

New member
מוכר... זה טיק מורכב

לבני היה פעם משהו דומה עם אצבעות הרגלים וזה הטיק ששבר את גב הגמל מבחינתו, זה גם היה באצבעות הרגליים הצמדת כל אצבע בסדר אחיד לרגל הכסא (בכתה זה הרג אותו כי אל יכל להוריד את הנעל וזה שיגע אותו כי הדחף היה קיים, הוא היה מאוד עצבני באותם ימים והפריע בכתה והיה חסר מנוחה). זה היה כולל תזוזת הרגל כולה או כיווץ השריר בירך ומעבר לרגל השניה ובמקביל עשיית אותו הטיק. זה טיק מורכב למיטב ידיעתי וזה משהו שמשולב בו מימד כפייתי כלשהו (אוסידי) בשל הצורך לעשות אותו דבר בצד המקביל (כמו בטקי של תיפוך האצבעות על השולחן או נפנוף אויר על האצבעות וכד') אז ראיתי שיש מודעות רבה מצדו לטיקים והוא מסביר כל טיק חדש. הוא ביקש לנסות להתחיל לקחת את הכדור שהרופאה רשמה לו בשביל הטיקים כי הם מפריעים לו, אישית וגם בחברה. ושם התחלנו טיפול תרופתי לטיקים. במקום שהוא טען שהם מפריעים לו. רציתי לשאול אותך איך זה מסתדר עם עובדת היותך מורה? מה קורה כשאתה מול תלמידים? האם הם מבינים? האם זה לא קורה או שאתה מדחיק זאת בשיעור ? אולי כמורה וכטוראטניק תאמר מה לדעתך יכול להיות הסבר מניח את הדעת שילד טוראטניק יכול לתת לחבריו כישאלו אותו לפשר התנועות המוזרות שהוא עושה? תודה מראש על התשובות!

yakovs

New member
אני מטייק וכולם מסתכלים...

1. אני מסכים שאדם שמבצע תנועות לא רצוניות שהמוח כופה עליו, מרגיש שזה עוזר לו להיות מאוזן.כל טיק שהגוף משחרר- אין לדכא אותו, אין להדחיק אותו ואין לנסות ולהתנגד לו (כבר הזכרתי את גישתי לנושא התרופות). תגובות מהסוג הזה רק יחריפו את המצב. אני בעד לזרום עם הטיק. אני בעד לטייק... 2. בעבר ניסיתי כל מיני פטנטים. אתה מרגיש שהטיק מגיע, ואתה עומד מול 25 תלמידים. הפיתוי להדחיק (להמציא משהו אחר שיסיח את דעת המתבונן), או להתנגד(ואז אף אחד לא מרגיש שקרה לך משהו) - הפיתוי הזה הוא גדול, אבל התוצאות שלו הרסניות. מאותו רגע שהדחקת או שהתנגדת, קורה לך דבר איום ונורא. במקום להמשיך ולתפקד כרגיל, אתה לא מסוגל לחשוב על שום דבר אחר מאשר זה: מתי כבר יגיע הרגע שבו אמצא במקום אחר (לפעמים זה היה חדר השירותים), מקום שבו אוכל סוף סוף לתת פורקן למתח האיום שהצטבר בתוכי. מי שהיה רואה אותי באותו רגע שטייקתי וטייקתי כפיצוי על חוסר האיזון שלתוכו הובלתי את עצמי, אולי היה מזדעזע. 3. אני כמורה מאמין שהיחסים ביני ובין תלמידי חייבים להיות מבוססים על אמון. התלמידים שלי לא מופתעים כשזה קורה (וזה קורה גם בשיעור, אין מה לעשות), כי אני הסברתי להם מה יש לי, במלים פשוטות וברורות, אך בלי להכנס לפרטים מיותרים. 4. אני מניח שבנך הוא בגיל ביה"ס היסודי. חבריו לכתה חייבים לקבל הסבר. הדרך הנכונה לעשות זאת תמצא לדעתי בתיאום עם היועצת ומחנך הכיתה. אני לא רוצה להסתכן במתן עצות נוספות בלי להכיר את הנפשות הפועלות. 5. בקשר לאתר טיק-טק, אני אבדוק ואחזיר לך תשובה, בלי נדר. יעקב

למעלה