שלום חברות

dedib3

New member
שלום חברות

אני עולה חדש בהולנד מישראל אשתי מפה
בכל אופן אשתי בהריון וכמו שנאמר הולנדית עם ביטוח רפואי רגיל 100 יורו חודש בחודשו עכשיו נודע לנו שלידה בבית החולים עולה 500 יורו אבל לידה בבית היא חינם נששמע לי הזוי לחלוטין מישהו מישהי יודעת על משהו ויכול/ה למסור פרטים דדי

azardevlieger

New member
כמה נקודות לבדיקה

לידה בבית החולים על בסיס רפואי - כלומר ע"פ המלצת הרופא בגלל סיבוכים או גיל או כל סיבה אחרת היא בחינם. לכל חברת ביטוח יש חוברת הכוללת את השירותים שהם אמורים לתת. לפעמים מקבלים החזר חלקי על הוצאות לידה - כדאי לבדוק את גם את זה. לפעמים חברת הביטוח קוראת לסכום שאתה משלם השתתפות עצמית. אם אתה רוצה עזרה יותר ספציפית תן לנו את השם של חברת הביטוח. קצת הבהרות לידע כללי - אחרי הלידה ( ממש כמה שעות ) היולדת הולכת הבייתה. אין להישאר ארבעה ימים כמו בבית חולים בארץ.

ayala26

New member
לא יודעת לגבי המחירים

אבל בעיר שאני גרה כמעט לא מתרחשות לידות בית (אחות טיפת חלב שבאה אלינו לפני שבוע התפלאה לשמוע שילדתי בבית!!) כי יש מרכז מיילדות (שנמצא בתוך בית חולים גדול (waterland ziekenhuis) ויש להם חדרי לידה (נקראים מלונית geboortehotel) ולידה שם היא מכוסה על ידי הביטוח ואפשר להשאר שם כמה ימים (לפי מה שהביטוח מכסה וזה מתקזז עם ה KRAAMZORG). את בני הראשון ילדתי במלונית. כשמתחילה הלידה אפשר להגיע אליהם או שמיילדת במשמרת שם מגיעה אליכם הביתה (את בני השני ילדתי בבית לפני 3 שבועות). זה היינו הך מבחינת התשלום (את שהות בן הזוג במלונית והארוחות שלו כן משלמים). לגבי לידה בבית חולים ללא הצדקה רפואית (כלומר בשביל אפידורל) יתכן שיש השתתפות עצמית. אני לא בקיאה בכך ולכן לא יודעת אם באמת 500 יורו.

dedib3

New member
תודה רבה על המידע

בתחילת אוגוסט יש לנו פגישה בשפרה שם נישאל את כל השאלות היא צריכה לדעת.....

למעלה