על טכס השבעה. לצערי נודע לנו שככל הנראה טקס ההשבעה של התותחנים שאמור היה להיות שבוע שעבר ונדחה, כנראה יהיה ללא הורים, ואתם יודעים מה? זה לא בגלל מזג האוויר. אותו לא מאשימים. עניין מאוד פשוט ואתם יודעים מה? קצת מרגיז. זה הולך ככה: אזרחים = אבטחה. אבטחה = תקציב, ותקציב אין. כך לפחות הסבירו להם. חבל. ממש חבל. תארו לכם שאפילו החיילים מבואסים, טקס השבעה, כך נאמר, זה משהו מיוחד ומרגש. חבל שהורים נאלצים להפסיד. לא נורא, אמרתי, את הטקס לאחר מסע הכומתה לא ניתן שיקחו לנו. לא ולא. מה אתם אומרים? ככה או לא ככה?
טקס השבעה זה משהוא שזוכרים לאורך כל החיים (כך אצלי לפחות). מאד משמעותי. אני פשוט לא מבינה איך אין תקציב לתותחנים ויש לנ"מ למשל? היום קיבלתי הזמנה להשבעה של הנמ שלי בשבוע הבא. מרגישה שכל כך לא פייר שתותחנים לא יחוו את אותה חוויה. ממש לא פייר!
ובינינו, גם החיילים מתבאסים מכל העניין. לדעתם זה קטע שצריך להיות מרגש ולא יבש. צודקים. זה הרי גאווה בשבילהם. נשבעים להגן על המולדת. הרי לא עושים את זה כל יום. פשוט לא מבינה את זה.
הרבה מרגיז!! נישמע לי מאד מאד מוזר!! איך בכלל יכולה להיות הבחנה כזאת בנושא כזה? הרי זה טקס השבעה לטירונים!!!!איך ייתכן שהמניעה התקציבית קיימת רק בתותחנים? אוףףףףףףףףףףףףףףףף הרבה מרגיז!!! מצטערת יחד איתך!!
אני מקווה שאולי בכל זאת משהו ישתנה, למרות שלא נראה לי. בכל מקרה, לך ולאממאא שלחתי בשרשור למעלה הרבה שמחה, דמעות של התרגשות, ובאמת תהנו. מהנסיון עם הבן הגדול, זה בהחלט משהו מרגש שעושה בכל הגוף עור של ברווז.
נכון גם את הטקס שלי אני זוכר כמו עכשיו היה מדהים למרות העיפות והקור של ירושלים וזה היה די מזמן רק דבר אחד אני עדיין לא יכול להבין למה המדינה לא נשבעת לחיילנו כפי שאנו לה נשבעים חבל
בהודעה שלך אני מוצאת כאב גדול אולי כעס. וכל שאוכל לומר לך הוא משתתפת בכאבך. משתתפת אולי באופן חלקי, כי אין דומה כאבו של אחד לכאבו של אחר, ובכל זאת מעומק ליבי,- משתתפת.
אבל הודעתי כאן באמת ללא קשר לבעיתי זוכרת בטח גם זוכרת שאין עדיין מידע על חייל צהל רון ארד הפקרת חייל צהל בשכם מדחת יוסף שהתבוסס בדמו הפקרת נעדרי הקרב בסולטן יעקוב ובטח יש עדיין עוד כמה שזרוקים בכל מיני חורים נידחים על שבועה כזאת אני מצפה מהמדינה (הנאורה) שלנו
רעיון מקסים! נכנסתי כרגע הביתה ישר אליכם. לא יכולה להרגע מהבוקר, מהידיעה בעיתון על מה שקרה אתמול בחברון. כולם מצקצקים בלשון ובינתיים הבנים שלנו בסכנה מאזרחים ישראלים יהודים מטורפים! שלשום קראתי שפאוליקה כתבה שיש כאן הרבה הורים והיא צודקת. אנחנו כוח שיכול להשמיע קול ולא רק פה בפורום ביננו. אני מרגישה שאנחנו לא יכולים לשבת סתם כך ולקטר. חייבים לדאוג לכך שהמדינה תהיה אחראית לחייליה ולא רק למתנחליה.
לאורך כל היום היו לי מחשבות נוגות לגבי מה שקורה לחילים בחברון זה פשוט בלתי נתפס נורא קשה לראות את התמונות שמתנחלים מתעמתים עם חילים כן תמונות אלה הורסות אותי. אתמול הייתי בהיי והיום..."מאיגרא רמה לבירא עמיקתא".