שלום- זקוקה לעזרה

lilipot81

New member
שלום- זקוקה לעזרה

שלום לכולם- שמי קרן ואני סטודנטית לריפוי בעיסוק. אני אחות בכורה לשני אחים פגים. אחותי נולדה בשבוע 24 (כיום היא בת 23) ואחי נולד בשבוע 32 לאחר שאימי הייתה בשמירת הריון מהחודש השני להריון. כפי שאתם מבינים נושא זה קרוב לליבי.... כחלק מהלימודים נתבקשנו להיכנס לפורום המעניק תמיכה לחבריו ולבדוק מה חשיבות הפורום לאנשים אלו. אשמח לקבל כל תגובה... תודה רבה

פגית

New member
ברוכה הבאה../images/Emo9.gif

זה פורום מדהים, מאגד בתוכו אנשים שמבינים מה עובר על חבריו השונים בכל נים בגופם.. שמי יובל,בת 20,שבוע לידה: 23+6, במשקל 600 גרם.. אני פה לכל שאלה..

lilipot81

New member
השאלון!

1. איך שמעתן על הפורום? 2. מה גרם לכן/ם לפנות לפורום בפעם הראשונה? 3. איזו תמיכה מספק הפורום? (רגשית/ מקצועית) 4. במה מתבטא הקשר לפורום? האם אתן כותבות רק שאתן צריכות עזרה? האם משתפות גם בדברים הקטנים והמשמחים? 5. כמה חשובה התמיכה של הפורום? במה היא עוזרת? תודה רבה על התגובה המהירה עד כה... מקווה שהשאלות עוזרות

nitsanal

New member
התשובות שלי

1. שמעתי על הפורום עוד בהריון - היות והייתי בהריון מרובה עוברים (תאומים) ידעתי שיש סיכוי ללידה מוקדמת אבל פחדתי להיכנס לפורום. הרגשתי שאם אני נכנסת לכאן בטוח אני אמצא את עצמי בפגיה, העדפתי להישאר באשליה שאצלי הכל בסדר ואני מושכת עד שבוע 38 (לפחות).....בסופו של דבר ילדי נולדו בשבוע 30 ואחרי הלידה נכנסתי לקבל כאן תמיכה (לפני כן גלשתי רק בפורום תאומים ושלישיות). 2. אני לא כל כך זוכרת מה גרם לי להיכנס בפעם הראשונה - אני מאמינה שזה היה קצת אחרי הלידה ושחיפשתי עידוד מהורים שעוברים / עברו מה שאני עוברת - מעניין יהיה לחזור אחורה ולראות מה ההודעה הראשונה שלי. 3. הפורום מספק תמיכה רגשית וגם עונה לשאלות יומיומיות שרק הורים לפגים נתקלים בהם.... 4. היום הקשר שלי לפורום עדיין מצומצם - קשה לי לכתוב הודעות חדשות אבל אני שמחה לענות לשאלות של הורים ובעיקר של אמהות שחוות את אותה הסערה הרגשית שאני חוייתי בלידת פגים. נוסף לכך אני נותנת תמיכה בהנקה לכל המבקשת וזה גם הביא אותי לקחת תפקיד בעמותה בנושא זה. 5. בעיני התמיכה של הפורום מאוד חשובה - היא גם מכניסה לפרופורציות, גם תומכת רגשית. יש תחושה שמי שלא עבר פגיה ל יודע על מה אנחנו מדברים ובפורום הזה כולם עברו את החוויה הקשה הזו וחולקים עקב כך הרבה רגשות דומים וכתוצאה מהעבר המשותף הזה יכולים גם לתת תמיכה זה לזו - כל אחד על פי מידת רגישותו ויכולתו. אשמח לסייע עוד אם תהיי מעוניינת תפני אלי במסר....

nitsanal

New member
והמיוחד בשבילך חזרתי בזמן ומצאתי

את ההודעה הראשונה שלי בפורום.....אני קוראת את זה עכשיו וצוחקת - יש כאן חוסר אותנטיות ובריחה להיבטים פרקטיים במקום לשפוך כמה כואב באמת....נו גם זה הגיעה. בכל אופן מקשרת לך.... ואם את סקרנית - אז בסוף הלכתי על הדוקטורט ואני מסיימת שנה ראשונה אוטוטו.

עונה

1. הגענו לכאן דרך חיפוש ברשת בנושא "פגים". 2. רק הצגנו את עצמינו,לא זוכרת אם היתה איזו שאלה,איתן היה כבר בן שנתיי בערך. (מוכנה גם לעשות קצת חיפוש נוסטלגי אח"כ) התחלתי להיות יותר פעילה בהריון של להב כשהייתי צריכה חיזוקים ותקווה שההריון יסתיים בזמן.(הוא לא אבל שיפרנו יפה...) 3.התמיכה היא גם רגשית וגם-לא בדיוק מקצועית כי אין כאן אנשי מקצוע בדר"כ,אבל תשובות סמי-מקצועיות מנסיונינו. 4.הקשר....מנהלת כאן כבר שלוש וחצי שנים בערך וגולשת שנתיים קודם בערך. 5.מאמינה שהיא עוזרת,אחרת לא הייתי כאן

פגית

New member
תשובותי- זכרי שאני אינני אם לפג

אלא, פגית.. 1. איך שמעתן על הפורום? בצעתי חיפוש בנושא וזה אחד האתירם הראשונים שעלו 2. מה גרם לכן/ם לפנות לפורום בפעם הראשונה? עבודה שכתבתי בנושא(הייתי תיכונסטית..) 3. איזו תמיכה מספק הפורום? (רגשית/ מקצועית) הפורום מספק תמיכה מקצועית ורגשית, הורים שמשתפים במה שעובר עלהם, שואלים שאלות וכו... 4. במה מתבטא הקשר לפורום? האם אתן כותבות רק שאתן צריכות עזרה? האם משתפות גם בדברים הקטנים והמשמחים? לי יש קשר מאוד מיוחד עם הפורום, אני פה מגיל 17, אני כותבת כל הזמן, בעיקר את סיפורי האישי, להורים חדשים..כששומעים סיפורים וחוויות של אחרים זה לדעתי מחזק מאוד. כן, אני משתפת בהמון דברים.. 5. כמה חשובה התמיכה של הפורום? במה היא עוזרת? לדעתי היא חשובה מאוד

פגית

New member
ותיקון בעקבות להבה

התמיכה היא רגשית ומקצועית בנושאים בירוקרטים כאלה ואחרים, נושאים שהעמותה נהיתה מומחית להם, עצות "מקצועיות" מהניסיון שלנו. אין גכאן צוות רפואי, לשם כך יש פורום אחר, טיפול בתינוק והפג או משהו כזה, כאן בתפוז

עונה

1- עשיתי חיפוש..וגילתי את הפורום שהיה יחסית חדש , ובפגיה סיפרתי על הפורום לכמה משפחות שהיו איתנו. אבללל הצלחתי רק לקרוא בהתחלה מרוב התקופה המסובכת שהיינו בה לא הצלחתי לפתוח שם משתמש בתפוז .. 2- אחרי קריאה של תקופה גילתי שיתוף, הבנה.. 3- תמיכה רגשית , הסברת גם מושגים רפואיים שלא ידעתי והכרתי קודם אני כותבת וכמעט שנתיים מנהלת בפורום.. משתפים בכול הדברים גם השמחים וגם העצובים. כול התקדמות שהילד מצליח אני משתפת. שמחה גם לראות תמונות של אז וכיום.. התמיכה חשובה מאוד, לא רק בפורום אלה גם בעמותה שקמה בעקבותיו ועושה רבות וגדולות עבור הפגים.

עונה לשאלון

1. חיפוש ברשת של המילה פגים גילה לי את הפורום. 2. לאחר הלידה של התאומים שלי שנולדו בשבוע 29 , פניתי לפורום בשאלה אם אני לא טועה על ימי מחלת ילד שלא אשרו בזמנו לבעלי לקחת, כי אשתו ב"חופשת לידה".... אחר כך פנינו שוב ושוב בעקבות כל מיני תחלואי פגייה כאלה ואחרים... 3. אין ספק שהפורום מספק תמיכה רגשית בנושאים הקשורים רק למי שחווה את התקופה הקשה הזו, וקשה להסביר זאת ל"אנשים מבחוץ". גם תמיכה סמי-מקצועית מידע וניסיון שנצבר. 4. אני כותבת בפורום לעתים. לא רק כשאני צריכה עזרה, אלא בהחלט גם משתפת ומשתתפת בשמחות ובצרות היומיומיות. 5. חשובה ביותר. כתבתי קודם, זו תמיכה שנובעת באמת מן הניסיון של כל מי שחווה את תקופת הפגייה והאשפוז ומתמודד עם הקשיים גם לאחר מכן. ורק כאן באמת מבינים כי תינוק שנולד פג, לצערי זה לא "עובר" לו כל כך מהר....כמו שאנשים רבים חושבים.

ירדני35

New member
עונה...

1. לא שמעתי על הפורום אלא רק על האתר של עמותת לה"ב אליו נכנסתי ביום שחרורי כשהגוזל נשארה בפגיה. 2. הגעתי לפורום במקרה על ידי כתיבת תגובה ל 'קול קורא' של אורן אשר פורסם בשער תפוז וכותרתו הייתה בסגנון של 'אל תלדו פגים'. 3. הפורום מהווה עבורי בית ומספק בעיקר תמיכה ריגשית על ידי היכולת לסייע מניסיוני להורים אחרים, לספר את סיפורנו ומבחינת צרת רבים...:) 4. הקשר לפורום מתבטא בקריאה אובססיבית והתעדכנות כמעט יום יומית. כנראה שהפגות היום היא יותר שלי מאשר של ביתי והשפעותיה תישאר ותלווינה אותי עוד תקופה ארוכה (לפחות). אני לא מרבה לכתוב ואם אני כבר כותבת אני בעיקר מגיבה ולא פותחת הודעות. 5. חשיבותו של הפורום הינה בידיעה שבמקום הזה יבינו את הפחדים והדאגות לפג, את השמחה והגאווה בכל חיוך, צעד והתקדמות של הפג וגם תחושות שבמקום אחר יהיה קשה להסבירם כמו קנאה או צביטה קלה בלב למראה תינוק שמנמן. הפורום מהווה קבוצת תמיכה הן בתחום הריגשי והן מבחינת המידע שהורים צברו מניסיונם. סיפורי ההצלחה של הפורום מאד עודדו אותי בתחילת הדרך. כמיטב המסורת
הנה הודעתי הראשונה:

למעלה