שלום ושאלה..

סיגלי ד

New member
שלום ושאלה..

שלום לכן בנות, קראתי לא מעט בפורום הזה ועלתה אצלי השאלה לבנות שעוברות הזרעות. אם אני עוברת טיפולי פוריות והזרע של הבן זוג תקין ומעולה, האם יכול להיות מצב שבו ישלחו אותי למרות הכל לעשות הזרעות במקום יחסי מין? ואם כן, אז למה? האם מישהי כאן עוברת הזרעות למרות שלבן זוג שלה יש זרע טוב?

בוניטה 5

New member
אני

הזרע של בעלי טוב מאד. וגם אני עושה הזרעות (חודש אחרוון לפני ivf ) הסיבה שעושים הזרעות במקרה שלי (ושלך) היא שהזרע מרוכז ונזרק ישר לרחם, מה שמעלה את הסיכוי בכמה אחוזים. מה הרופא הסביר לי שהזרע צריך לעבור הרבה עד הביצית (קשה להם לזרעים...) ועם ההזרעה "מקלים" על הזרע להגיע ליעדו.

orel06

New member
../images/Emo132.gif סיגלי גם אני

גם אצלנו הזרע נהדר אבל עושים הזרעות , בדיוק מהסיבה שבוניטה פירשה!

טרסי

New member
כן, אני במצב הזה../images/Emo70.gif

על פי הבדיקות שעושים בהשבחה, הזרע של בעלי מצוין
(בדיקה מקיפה עוד לא עשינו, מקווה שלא יהיה צורך, אבל אם כן - חודש הבא). ההזרעות אצלנו הן כ"טיפול משלים" בעצם לכוריגון ואיקקלומין, כדי ל"לעזור" לזרעים הטובים להגיע למקומם הרצוי. מבחינתנו זה נכון לעכשיו הטיפול היחיד שלנו - אני פוליציסטית ועלינו על זה רק לפני חודשיים (אני צריכ להתחיל עכשיו מחזור שני של איקקלומין).

../images/Emo8.gifכן, אני

אצלנו אני הבעיה. אחרי הריון ספונטני שכשל, ניסינו להיכנס להריון כחצי שנה ולא הצלחנו. פניתי למומחה פריון, שהתחיל איתי טיפול להשראת ביוץ. אצלי זה היה תחילה בגלל אי ההצלחה להיכנס שוב להריון אבל בעיקר בגלל הגיל (אני כיום בבת 38 פלוס). בהמשך, אחרי הפלה נוספת לפני כשנה, התגלה כי אני סובלת מקרישיות יתר. ההזרעה באה לחסוך את המעבר של הזרע בנרתיק, ולהביאו בקלות ובנוחות אל תוך חלל הרחם, הכי קרוב לשחלות, היכן שנמצאת הביצית הבשלה, וזאת כדי להקל על תהליך ההפריה. וזה עובד. בהצלחה ושתהיה לך שהות קצרצרה...

סיגלי ד

New member
אם ככה אז כל מי שעוברת טיפולי

פוריות בעצם גם עוברת הזרעות???? לפי מה שראיתי אצל מטופלות של הרופא שלי, יש נשים שבכל זאת לא עושים להן הזרעות. השאלה שלי היתה בעצם מתי הרופא מחליט שכן לשלוח להזרעה ומתי לא?

אותנו לא שלחו להזרעות

אצל שנינו לא התגלתה בעייה. מעבר לבדיקת זרע עשינו גם PCT ואחריה הרופא החליט שאין צורך בהשבחה והזרעה. קיבלתי הורמונים ועם הכוריגון נשלחנו הבייתה לשיעורי בית. אחרי 3 נסיונות כאלו - אנחנו עולים כיתה ישר ל IVF.

אלה 2

New member
PCTהיא בדיקה שבה לוקחים דגימה

מריר צואר הרחם(אחרי קיום יחסים) ובודקים תחת מקרוסקופ את איכות הזרע, ואיך הוא "מסתדר" עם הריר- אם הוא מצליח לנוע בצואר הרחם ולהגיע לרחם.

שינובו

New member
גם אני !

הזרע של בעלי מצויין
ואנחנו בלתי מוסברים, וגם עושים הזרעות. כמו שכתבו לך, להזרעה יש כמה יתרונות על פני קיום יחסים: האחד זה התזמון - עושים מעקב זקיקים ומתזמנים את הביוץ עם אוביטרל, השני זה שהזרע לא צריך לעבור את הנרתיק - יש מקרים שבהם הסביבה של הנרתיק "עוינת" לזרע, וכך ההזרעה עוקפת את זה. בנוסף, בדרך כלל גם מגבירים את הביוץ (איקקלומין או זריקות), ואז מגדילים את הסיכויים להפריה. בהצלחה!

גם בטיפול שבו מקיימים יחסי מין

אפשר להגביר את הביוץ ולתזמן אותו ע"י כוריגון. ההבדל היחיד - האם עושים השבחה והזרעה או לא. על פי הרופא שלי, אם הזרע תקין, ולא רואים בעיה בצילום רחם, ובדיקת PCT יוצאת תקינה, הרי שאין סיבה לבצע השבחה והזרעה.

גלולית

New member
כן, יש מצב

לבעלי יש זרע טוב ואצלי הבעיה, לכן אנו עוברים הזרעה... בד"כ הפניה ישרה להפריה ללא הזרעות זה כשיש בעיה ברורה בזרע או ברחם/שחלות...כאשר הבעיה לא מוסברת או בעית ביוץ וכאלה...קודם שולחים להזרעה, לפעמים זה משתלם יותר מאשר לנסות טבעי...אין מה לעשות.

למעלה