שלום ושאלה

arcidea

New member
שלום ושאלה

ראשית כל- כרגע גמרתי לקרוא את השירשור המרתק בנושא רוחניות- הדת היהודית ואומנויות לחימה\דתות אוריינטליות נהניתי מכל רגע, לקחתי הרבה נקודות לתשומת ליבי ובאופן כללי, יצאתי מהחויה הזו עם רצון לחקור עוד ועוד ועוד לא יכולתי לבקש יותר משיטוט בוקר מקרי ועל כך אני מודה לכל הכותבים הבהירים והנדיבים. שאלה לי אליכם: אני מחפשת מורה לאמנויות לחימה (טאואיסטיות- לא כלכך משנה לי כרגע עם זה "קונג פו" או טאיצי ציקונג, או פנימי\חיצוני או איך שלא תרצו להגדיר את זה) שמלמד או יכול ורוצה ללמד גם טקסטים טאואיסטים, קוסמולוגיה (ואני מתעניינת בעיקר באי צינג, אותו אני לומדת באופן עצמאי וחד צדדי מעל שנתיים( הנטייה הראשונה שלי היתה לחפש מורה לבה גואה בגלל הקשר ההדוק לאי צינג אבל זה לא נראה לי מהותי כי אני מניחה שכל שיטה תבטא את אותם העקרונות לטוב ולרע, אני מתחברת מאוד ללימוד פילוסופי ומדיטציה אבל מרגישה מאוד את חסרונה של הלמידה הפיזית (העמקה, אימות, הפנמה( אני מחפשת אמצעי להשלים ולאזן, להעמיק ולהרחיב אבל דווקא עכשיו, בתקופה שבה אני מודעת לצורך להתחייב ולהתמיד לתקופה ארוכה עם מורה אחד חשוב לי לנסות ולמצוא מישהו שאיתו הסינתזה בין הידע הרוחני\אינטלקטואלי והידע הפיזי הוא חלק מודע מתהליך הלימודים ולא משהו שאותו אני עושה לבד בבית אשמח מאוד לקבל המלצותיכם ואם מישהו התנסה בסוג לימוד כזה- תיאור חוויותכם תודה ויום נפלא

trener

New member
שלום

תסתכלי ל"לוחות" - ס.ז.א. (בין הסגנונות) בנוסף לתכוב ב"לוח" אוסיף כי בס.ז.א יש ענף רפואי ופילוסופי מקורי. בהצלחה!

תבינו, קשה להתאפק

קשה להתאפק מלהמליץ על סנסאיי מושיקו גרוזנברג שמאזן בצורה מופלאה אנושיות, רגישות ופתיחות. באישיותו רבת הפנים מתגלמים כל אלה וגם צניעות אדירה, אדירה. לא הייתי מתגנב לשרשור אם לא הייתי שם לב שבגלל חוסר הבנה סנסאיי מושיקו לא מופיע בלוחות!!! אבל אני מבין, שרפו את ספריו של איינשטיין בקמצ´טקה ותראו איפה הם עכשיו. מי שמע עליהם? אותו דבר כאן. מודרטורים נכבדים, יכול להיות שאכן הכותבת אינה בשלה עדיין לאוצר הידע העצום של סנסאיי אבל אי אפשר לטאטא את האמת מתחת לשטיח, לפחות לא בלי צ,י. סנסאיי ישנה את נוף אומנויות הלחימה בארץ ובעולם. זכרו את קמצ´טקה!!! או כמו שסנסאיי היה אומר "זכרו את קמצ,טקה"

orii

New member
קשה אז תתאמץ

אותך לסנסאיי מושיקו. תשלוט בצ.י שלך
מושיקו יכה אותך ב-
וקמצ´טקה וקמצ,טקה תהינה בדיחה...

arcidea

New member
תודה+הגדרה יותר מדויקת

שני המורים שלמדתי אצלם (קונג פו וצי קונג) לא הפרידו בין הפילוסופיה לתנועה, רק שהם לא דיברו על זה! הם פשוט פעלו על זה וזה כמובן מעולה ההבדל הוא שמה שאני מתכוונת אליו הוא סוג תירגול או למידה שקיים בו ערוץ תקשורת פילוסופי גלוי, ולא בין השורות\תנועות אני לוקחת כמובן מאליו, שכל תנועה מבטאת רעיון או כוונה ולכן- אלמד את התנועה- אלמד את הרעיון זהו ערוץ תקשורת פיזי אני מחפשת הזדמנות גם לדבר על זה ולקשור את זה לטקסטים וסימבוליזם שאני לומדת באופן תיאורטי, נראה לי שאפשר לעשות את זה עם כל מורה טוב שאני מזדהה עם דרכו, או מוצאת את עצמי בה באופן פרקטי למדתי שיש עם זה 2 בעיות הראשונה היא שבלימוד קבוצתי כל הפלסף הזה מאוד מוציא מריכוז ויכול לעצבן אנשים שלא בעניין (ורובם לא בעניין) השניה היא, שלא כל מורה דגול הוא גם פילוסוף דגול או מסוגל להתבטא דרך הכלים האלו זה כמובן לא מפחית במאומה את יכולתו, עוצמתו או עומק הבנתו אבל זה משפיע מאוד על טכניקת הלימודים אולי הפתרון שלי הוא בלימוד יחידני בנוסף לתרגול קבוצתי או קבוצה מצומצמת שמתעניינת בזה(זה נראה לי רלוונטי מאוד לעוסקים ברפואה סינית לענפיה) מישהו מכיר? יש לכם דעה? אשמח לכל תגובה

orii

New member
נדיר מאוד מה שאת מבקשת

תנסי אולי את יוסי מורגנשטיין תגלי לי אם תמצאי. גם אותי זה מאוד מעניין.

arcidea

New member
יוסי

2 הפניות לאותו מורה באותו יום זה סימן טוב מבחינתי
אני אהיה בקשר בעניין

nitzano

New member
מומחה ל...............

המורה שלי סיפר לי על חבר לאימונים, אשר חקר וחקר ,דיבר הרבה ע"ח אימונים וכיום הוא יודע להסביר את כל הכתבים והפילוסופיות ,אך הגונג פו שלו לא שווה אגורה והוא לא יודע לייסם דבר בפועל. אני מודה שהידע הרפואי אכן מועיל וכך גם הידע בפילוסופיה ובתאוריה אך הם אינם מחויבים במציאות. הכי הרבה למדתי ,מחזרה אין סופית על טכניקות (גם כיום אני עדין מקפיד להתאמן ב 5 האגרופים הבסיסים והראשונים בסגנוני) ,ומההדרכה האישית הצמודה של מורי .ישנם דברים שלא הבנתי כלל לפני שנה שנתים וכיום אני מבין טוב יותר ,אך זאת עקב אימון ולא חקירה בספרות .אך אם את מתעקשת על הרובד העמוק אני ממליץ בחום על האומנויות הפנימיות (ולאו דוקא טאי צ´י) בהצלחה ניצן טיאנג´ין סין

arcidea

New member
מטריקס

כן, אני מסכימה, ובגלל זה חשוב לי לתרגל עם הגוף לא לצבור ידע "אינטלקטואלי" אני דוגלת בשיטות תלת מימדיות לעומק לרוחב ובכל הרבדים הטכניקה פחות חשובה לי המורה יותר אבל אם כבר אתה ממליץ...אולי תפרט?

nitzano

New member
בחירת כיוון

בה גואה דזאנג ,שינג אי צ´ואן רק דבר אחד - הפילוסופיות הן סיוע ללימוד האומנות ולא להפך .תחליטי מה מטרתך .כי על פילוסופיה אפשר לדבר שעות (אני לפחות) אבל באומנות הכיוון הוא דוקא אל לפני המחשבה....... ניצן טיאנג´ין סין

כמה שהוא יופיע בלוחות

אי אפשר לסתור את זה שהתשובה "ס.ז.א. - תסתכל בלוח" נכנסה כבר מזמן לפנתיאון התגובות. לפי דעתי צריך בוט שיכניס אותה אוטומטית לכל בקשת המלצה על מורה. יודע מה ? התעניינתי!

למעלה