שלום ושאלה:

מורן31

New member
שלום ושאלה:

אבי עליו השלום נולד בטוניס. נפטר בישראל בתאריך:יא' מרחשון התשס"ז [2/11/07 למניינם]. מתי נצטרך לקיים טקס אזכרה ליום השנה לפטירתו? האם בצאת יוהכ"פ ולעלות לקבר למחרת היום ? תודה. שלא תדעו צער...

רמי92

New member
תשובה למורן

כן אפשר כמו שאתה אומר או לעלות לקבר יום למחורת ולקיים את האזכרה מבעוד יום בין מנחה לערבית של יום יא'

מורן31

New member
תודה. אז משתמע מדברייך שבצאת יוה"כ

הבא עלינו לטובה יהא עלי לערוך אזכרה וביום למחרת לעלות לקבר. הבנתי נכון?

רמי92

New member
כן רק תוודא שזה בדיוק התאריך העברי שהוא נפתר

תעשה את האזכרה בסעודה של צאת הצום רק נאלי שלא יהיה לך מנין אם לא אז תעשה למחורת כמו שאמרתי בין מנחה לערבית

מורן31

New member
רמי, סליחה על ההטרדה

וסליחה אם שאלותי מטריחות אותך: אבי ע"ה נפטר לבית עולמו ביום יא' מרחשון התשס"ז. הוא נטמן בשעות הבוקר של יום יב' מרחשון התשס"ז. האם הנתונים הללו משנים את תאריך האזכרה? תודה

רמי92

New member
תשובה למורן

קודם כל בדברי תורה אין דבר כזה מטריד החובה היא למי שיודע לענות בדברי תורה ואין דבר כזה לא בלי או אני עסוק או מטריד לכן גם אם לא הייתי רוצה לענות לך אף אחד לא שואל אותי אני פשוט חייב ובמקום שאין אנשים השתדל להיות איש בהקשר לשאלה אני לא בטוח אבל זכור לי שמונים את השנה מיום הפטירה ולא מיום הקבורה אבל אני לא בטוח ואם הבנתי נכון אם קברו אותו יום למחורת זאת אומרת שזה יא' בבוקר ולא יב' שהרי היום מתחיל מהלילה אצל היהדות "ויהי ערב ויהי בוקר וכו'" לכן תבדוק את זה טוב עם מורה הוראה אני אתן לך טלפון של רב גדול תבדוק אצלו 035701212 זה של הרב דניאל זר שליט"א תשאל במשרד אם לא ידעו יפנו אותך לרב עצמו

למעלה