שלום וערב טוב -

גדליה7

New member
שלום וערב טוב -

הייתי בביקור אצל מתקין שייש לקבל הצעת מחיר לספי חלון. הוא אמר שהוא גם מכין ומתקין משטחי קיסר. הוא טוען כי הוא מורשה. מבדיקה באתר של אבן קיסר, הוא לא מופיע. כמובן שאני אבדוק ישירות מולם. השאלה היא, מה בעצם ההבדל בין מתקין מורשה לאחד שהוא לא כזה? בנוסף, רציתי לשאול בקשר לספי חלון - הבנתי כי ניתן לעשות קנט כפול. ובתחילה אמרתי כי אני מעדיפה לא לעשות זאת. היום, הקבלן שלי אמר שלדעתו, כדאי לעשות זאת, הוא קרא לזה "אף - מים" ואמר שזה מועיל כי כך מורחקים המים מהקיר החיצוני. אין לקבלן שלי רווח בנושא. מה דעתכם?

את יכולה לפרט יותר

מה זא קנט כפול? האם הכוונה לעובי הקנט או לכך שהקנט יצא גם מצד החדר וגם מצד החוץ? עפי הבנתי, אף מים צריך להמצא בכל מקרה כשמדובר בספי חלון- אם אני לא טועה במינוח הרי שמדובר בחריץ בחלקו התחתון של השיש על מנת שהמים יזלגו ממנו והלאה ולא ממנו אל הקיר והלאה, כך שמדובר, שוב אם אני לא טועה במינוחים כהרגלי, בעניין של יופי/טעם. וסתם תהייה- למה להשקיע בשיש יקר בספי חלון?

גדליה7

New member
קנט כפול הכוונה בעובי.

הבנתי את החשיבות של האף מים. והשאלה לגבי האבן קיסר היתה למטבח, לא לספי חלון שיהיו בטח משייש חברוני. תודה רבה!!

בינא

Member
חובה לבצע אף מים בכל סף וחובה לבצע נכון

תפקיד אף המים הוא להוריד את טיפות המים עם כל הלכלוך, ישירות לקרקע כדי שלא ייזלו בסיום הגשם על הקירות שמתחת לספים. הכתמים השחורים המאורכים שרואים בבתים מסויימים בהם אין או לא בוצעו נכון אפי מים, יעידו על הכיעור שזה יוצר ונותן לבית מראה מיושן גם אם הוא חדש. אף מים נכון יכול להיות בנוי בכמה צורות: 1 - תוספת כלפי מטה מסף שיש, אך מופרד לחלוטין מהקיר במרווח של לפחות 1 ס"מ וזה אומר לא לתת לטייח לסתום את המרווח הזה שמתחת לשיש וגם לתכנן את השיש מספיק בולט מהטיח והשליכט החיצוני (לפחות 5 ס"מ) ואת התוספת ברוחב כזה שישאיר את ה-1 ס"מ לאחר גמר השליכט החיצוני. 2 - מבצעים סף שיש שבולט 5 ס"מ מהשליכט החיצוני אבל מבצעים בשיש עצמו חריץ בעובי של 1 ס"מ ובעומק של 6 מ"מ לפחות, במרחק של 1 ס"מ מקצה השיש בחלקו התחתון. חשוב שהחריץ יהיה לכל אורכו של השיש ושיראו את חתכו מהצד של הסף מבחוץ. ביצוע של חריץ דק מידי של עובי מסור (3מ"מ) או 2 מסורים (6 מ"מ), יביא למצב בו עשיתם אף מים אבל הטיפות "יקפצו" אל מעבר לחריץ והתוצאה תראה כאילו לא בוצע אף המים. גם הימצאות חריץ מלא בחלקו בטיח, טיט ושליכט, יביא לתוצאה המכוערת...לכן יש להקפיד על אף מים, אפילו אם הקבלן מבקש תוספת (מה שלא מקובל).

גדליה7

New member
תודה לשניכם!!

בינא, תודה על ההסבר המפורט. הקבלן לא ייבקש תוספת כי הוא לא אחראי לכך, אלא אנחנו. הוא את השלד מסיים בימים הקרובים. אנחנו צריכים לעשות זאת, ואני מבינה את החשיבות של העניין. אשמח אם תוכלו להתייחס לשאלה על האבן קיסר. תודה רבה ולילה טוב.

בינא

Member
מתקין מורשה לאבן קיסר רשום ב"אבן קיסר" ככזה

אם הוא לא רשום אצלם, הוא לא מורשה שלהם...אבל אם הוא טוען שהוא מורשה, תבקשי שיוכיח זאת ע"י המצאת צילום של ההרשאה, אותו תוכלי לאמת בחברה, כי לפעמים גם מחברות גדולות מקבלים נתונים שגויים ולא מעודכנים. אבן קיסר טובה אך ורק לשימוש פנימי ואסור להשתמש בה לספי חלונות כי היא אינה עמידה בקרינת השמש. למעשה, כל מי שיש לו משטח כזה, בעיקר אם הוא דרומי, חייב להגן עליו עם התריס בעת שרינת השמש נופלת עליו וזה נכון גם לצד מזרח ומערב בשעות שבין 09:00 ל-18:00 בקיץ.

למעלה