שלום ונעים מאוד

liatm53

New member
שלום ונעים מאוד

איך זה שרק עכשיו שמתי לב לקיום בפורום הזה?? מאז ומתמיד ריתק אותי התחום אז נעים מאוד שמי ליאת ואני בת 24 עוסקת בתחום המחשבים וסטודנטית שנה שנייה לפסיכולוגיה מאוד מעניין אותי התחום והייתי רוצה ללמוד אימון ולשלב בהמשך עם לימודי הפסיכולוגיה האם תוכלו לייעץ לי קצת ? מאין כדאי להתחיל? איך ניגשים לדבר? מאז ומתמיד הרגשתי שהייעוד שלי הוא לייעץ ולעזור לאנשים אני לומדת פסיכולוגיה בשאיפה להיות פסיכולוגית אך הדרך ארוכה ואשמח להתחיל ולהתקרב לנושא עוד לפני הסיום הנכסף של התואר השני כמו כן אני מוצאת קסם רב באימון - בכך שזה תחום שאין עליו סטיגמות כמו פסיכולוגיה והרבה אנשים פונים לייעוץ ואימון אני חושבת שזה מעולה ופותח רמת חיים אחרת ומודעות וכנראה גם יסלול דרך לפסיכולוגיה - ומי שיהיה זקוק לגשת יוכל בהמשך לעשות זאת ללא חשש ממה שיחשבו עליו אני חייבת לציין שעם כל המשיכה שלי אל התחום הזה, אני מוצאת את המעבר לכיוון עבודה עם אנשים ברמת ייעוץ הרבה הרבה יותר מאתגרת בשבילי מאשר למצוא עוד עבודה בתחום המחשבים - למרות שגם שם אני מוצאת את עצמי על תקן המדריכה והתומכת והיועצת - בכל זאת תחום המחשבים הוא מין מחבוא בטוח בשבילי , ואל השאיפות האמיתיות הרבה יותר מרגש ומפחיד לפנות... אשמח לשמוע מכם תודה רבה ליאת

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הי ליאת

אם את רוצה ללמוד אימון, יש הרבה קורסים. אימון ופסיכולוגיה הם תחומים משלימים. היה כאן בפורום אירוח בנושא אימון ופסיכולוגיה, אולי יענין אותך (ראי קישור בטאגליינס). בשאלות הנפוצות בפורום יש מידע כיצד לבחור קורס אימון. מה היית רוצה לדעת מאיתנו? כיצד נוכל לעזור לך?

liatm53

New member
היי ענבל

תודה לך קראתי את התגובות בטאגליינס אשמח לשמוע מה לדעתכם התכונות הנדרשות ממאמן? האם המקצוע מתאים במיוחד ל "טיפוס מסוים" במילים אחרות - איך אדע אם אני מסוגלת לזה, ואם "יש בי" את מה שנדרש בכדי להיות מאמנת טובה ? ומלבד זה הייתי שמחה לקרוא סיפורים, חוויות אישיות על המקצוע וההוויה שלו שכתבו מאמנים.. ידוע לך איפה אוכל למצוא? תודה! ושבת שלום

sternet

New member
אימון אישי - איך מתחילים

היי ליאת. מה שלומך? מה שאני יכול להבין לגביך זה שאת רוצה להבין אנשים, לדעת למה הם מתנהגים כפי שהם מתנהגים ואיך אפשר לעזור להם להשתפר. אני לא יודע עד כמה תקבלי תשובות בפסיכולוגיה, מקווה שהלימודים שם לא יבלבלו אותך ולא יורידו ממך את הרצון לעזור לאנשים. לגבי ייעוץ לאנשים, זה דורש אחריות מסוימת, הרי את מציע להם לשנות את החיים שלהם וכדאי מאוד שזה יהיה לטובה, נכון? יכול להיות שאת מוטרדת כי את לא בטוחה לגבי העצות שהיית רוצה להציע? פה אפשר להתחיל תמיד מין דברים שעבדו בשבילך ולהציע אותם לאחרים בדיוק בתור זה - משהו שעבד עבורך. רק צריך לרכז ולבדוק את הנתונים, כדי שתהיי מספיק בטוחה שההצעות שלך יעבדו גם עבור אחרים. אני, כמובן, מציע ללמוד חוקים מדוקים יותר של החיים והמחשבה ממה שתוכלי לקבל בפקולטה לפסיכולוגיה. רק כך תוכלי להגביר את ההבנה שלך בהתנהגות האנשים והחוקים שאמיתיים ששולטים בתחום. הרי כל חוק וידעאמיתיים נבחנים פשוט מאוד על ידי בדיקה האם היישום של החוק אכן מביא לשיפור באופן וודאי! לדעתי, קריאה ולימוד של שיטות שעובדות ובחינה אישית שלהן יגביר משמעותית את הבטחון שלך ויאפשר לגשת לתחום של אימון אישי בבטחון רב יותר וודאות ביכולתיך לעזור לאנשים. שוב, כל הכבוד לך על הרצון ואני בטוח שעם הצעדים הנכונים תגיעי למה שאת באמת רוצה לעשות בחיים. בהצלחה, שטרן אלכסנדר מאמן אישי ועסקי בשיטות שעובדות

liatm53

New member
היי אלכסנדר

קודם כל תודה רבה על התשובה אכן מטרתי הראשונה בלימודי הפסיכולוגיה הוא אותו ייעוד ותחושת שליחות והרצון לעזור לאנשים אני מוצאת את עצמי עוזרת לאנשים / לילדים מגיל מאוד קטן תמיד נמשכתי לזה, לעולם לא יכלתי להתעלם מאדם במצוקה, ותמיד עשה לי טוב.. הלימודים דווקא לא מבלבלים אותי אלא מאוד מעניינים ומעניקים הרבה ידע ודרכי חשיבה שונות ובכל מקרה בינתיים לא מורידים את הרצון לעזור לאנשים אלא להפך :) נכון שבלימודי פסיכולוגיה לומדים המון המון תיאוריות שלא עם כולן אני מסכימה וברור שתיאוריה מסויימת לעולם לא יכולה להסביר אדם אבל אני חושבת שעם ידע בפסיכולוגיה והבנת האדם יחד עם כלי וידע של תחום האימון אוכל לתת עזרה ממקום אחר שגם מבין יותר וגם פונה לכל אדם שהוא ובאמצעתו ניתן להביט הלאה ולגבש תוכניות ויעדים קצת מזכיר לי נישות של פסיכולוגיה התנהגותית קוגניטיבית "קריאה ולימוד של שיטות שעובדות ובחינה אישית שלהן יגביר משמעותית את הבטחון שלך ויאפשר לגשת לתחום " האם אתה יכול להפנות אותי היכן אוכל לקרוא עוד ולהכיר או האם הכוונה לתכנים והשיטות הנלמדים בקורס? אתה מציע ללמוד חוקים מדוייקים יותר של החיים והמחשבה מאשר שאוכל לקבל בפקולטה לפסיכולוגיה האם אתה מתכוון לתובנות החיים מה שנקרא חוכמת רחוב ואינטואיציה? על אילו חוקים מדוייקים אתה מדבר? שוב המון תודה ושיהיה ערב טוב

sternet

New member
שאלת תכלס

היי ליאת. אני שמח לשמוע ממך. לפי המכתב שלך אני מבין שאת אדם מאוד אינטליגנטי שיכול להבחין בין דברים ופתוח לאפשרויות שונות וידע מגוון. הייתי רוצה לשאול אותך - מה בדיוק היית רוצה לדעת? למשל, מה לגביך היית רוצה לשנות ולשפר? יש משהו מסוים שמפריע לך בחיים שלך או של מישהו אחר שהיית רוצה לעזור לו ולא יודעת מה בדיוק יכול לעזור? אשמח לתת לך כמה תשובות מתוך הידע שאני מדבר עליו ואז לראות אם זה נשמע לך נכון ומעניין. חוץ מזה התשובות שלי עשויות לעזור לאנשים נוספים בפורום וזה יהיה מעולה. מה דעתך? בברכה רבה וערב מצוין לך

liatm53

New member
שוב היי אלכסנדר

אלכסנדר ערב טוב ותודה רבה על המשוב תודה שאבחנת אותי כאדם אינטילגנטי - האבחנה תקפה מול מוסדות ההשכלה הגבוהה ? :) וברצינות, אשמח מאוד לשמוע יותר על הידע עליו אתה מדבר בייחוד אם זה גם יעזור לאנשים נוספים בפורום אז הנני מקריבה עצמי בעונג רב :) אשתף לגבי דברים שהייתי רוצה לשנות ולשפר בחיים שלי - האמת היא שאני בתקופה בה אני חשה צורך בהרבה שינויים-לצורך עניינו נתמקד בתחום המקצועי
אני עובדת כבר כמעט 4 שנים באותה חברה בתחום המחשוב התחלתי בתפקיד מסוים ומהר מאוד לקחתי על עצמי תחום אשר אותו הנפתי ויחד עמו הנפתי גם את עצמי מאוד התפתחתי וגיליתי בעצמי יכולות הרגשתי סיפוק רב מנהול תחום משלי שהיה ה"בייבי" שלי. אך, תמורה כספית לא הייתה לכל ההתעסקות בתחום הזה וברגע שביקשתי להסדיר את העניינים הדברים החלו להתגלגל בכיוונים שונים ובסופו של דבר התחום יצא לחברה חיצונית משקולים של הארגון שלא קשורים בי. כך שבעבודה כרגע אני בתחושה של "חזרה לאחור", בנוסף, הייתי מעוניינת לעזוב את תחום המחשבים שבו אני "שוחה" ולהתקרב לתחומים של ייעוץ ותמיכה שהם בתוך תוכי - הרבה יותר מאתגר אותי ומסובך לי לפנות לתחומים אשר בהם אני באמת מעוניינת לעסוק מן אתגר נפשי שכזה- אני מרגישה שיש לי המון מה לתת ושעברתי דברים כך שאני מבינה אנשים, אך יחד עם זאת אני מאמינה שאדם שבחייו עוזר ומייעץ לאחרים עליו להיות מאוד מאוד חזק מבחינה נפשית אשמח מאוד לשמוע ממך ולהבין כך יותר למה אתה מתכוון ליאת

sternet

New member
התייחסות ועצות

היי ליאת אז חוץ מלהיות אדם חכם את גם מאוד חרוצה ואחראית :) הגדרת אחראיות שאני משתמש בה הינה יכולת לגרום לדברים לזוז, להתקדם ולהשתפר ולא רק לתת דין וחשבון על שגיאות וכשלונות. אדם שהוא אחראי מסוגל לשנות חיים של עצמו ושל אחרים לטובה, ואם הוא גם מלא כוח חיים ואהדה כלפי אנשים, הם ירצו להיות לידו ולהקשיב לו. את מסכימה, ליאת? אני לחלוטין מסכים איתך לגבי ייעוץ ועזרה לאנשים, שזה הרבה יותר מאתגר ומשחק מעניין מאשר עבודה במחשבים. בואי ניקח משחק - במשחק יש לך מטרות, מכשולים וחופשים. מטרות זה משהו ששואפים אליו על ידי התגברות על מכשולים. החופש מתבטא ביכולת לנוע בין המכשולים. אם יש יותר מדי חופש - המשחק לא מעניין, אם יש יותר מדי מכשולים או הם לא ידועים לחלוטין - המשחק קשה מדי עד לירידה לאפתיה, ואם המטרות לא גדולות מספיק - המשחק משעמם עוד לפני שהוא התחיל. משחקים - אחד מהכלים החזקים בידע שאני משתמש בו. קיימים חוקים מדויקים של כניסה למשחק חדש ויציאה ממשחק קיים. הרי כאשר מתחילים משחק חדש - את עוד לא קיימת בו ולכן המצב נקרא אי-קיום. כאשר את יוצאת ממשחק שאת חזקה בו, כלומר, נמצאת בעוצמה, המצב הזה נקראה החלפת עוצמה. קיימות פעולות מדויקות שצריך לעשות בשני המצבים האלה וכל מצב ביניים. כאשר נכנסים למשחק חדש, מגדירים מטרות ושאיפות בו באופן מדויק. מגדירים את החופשים - משאבים שיש לך כגון זמן, כישורים ויכולות ולבסוף מסתכלים על המכשולים שאת יודעת עליהם - חוסר זמן, חוסר ידע או חוסר יכולת במשהו. כעת צריכים לעשות תוכנית פעולה שכוללת הגדרת השירות שאת רוצה לתת לאנשים ולימוד נושאים שונים שקשורים הן לשירות עצמו והן לניהול עסק בסיסי - שיווק, פרסוםף מכירות, יחסי ציבור וכדומה. יש ידע מדויק בתחומים האלה גם. כעת אם מדובר בעבודה עם אנשים, קיימת נוסחה פשוטה של התחלת פעילות חדשה - יציאה מאי-קיום: 1. את מגדירה את הכובע החדש שלך - המקצוע שאת כעת עוסקת בו, ודואגת שכולם ידעו עליו. 2. מחפשת כל ערוץ תקשורת אפשרי שבו אנשים שמחפשים עזרה בתחום החדש שלך - עיתונים, פורומים, קהילות, אירועים שונים וכו'. 3. מספרת על מה שאת יכולה לעשות ואיך את יכולה לעזור בערוצי התקשורת שמצאת ב 2. 4. מתחילה לייצר את השירות או העזרה שספרת עליהם לאנשים שמגיעים אליך. אם עושים את ארבע הפעולות הבסיסיות האלה בסדר הנכון, את תעלי למצב הפעולה הבא וכך ממשיכים מצב אחר מצב עד שמגיעים לעוצמה ושפע. ליאת, האם את חושבת שהנתונים פה יכולים לעזור לך? אשמח לדעת. התייחסות קצרה לגבי להיות חזק מבחינה נפשית - זה כל כך נכון! את זוכרת פעם שדיברת עם מישהו שהיה בטון רגשי נמוך - מרוגז, עצבני או מאוד מודאג, האם גם את קצת ירדת בטון - הפכת פחות שמחה, קצת כועסת או אפילו מודאגת? זה פועל באופן כמעט מכני לחלוטין! ככל שאת יותר שמחה ומלאת חיים, כך את יותר מחוסנת נגד ההשפעות האלה של אנשים בטונים נמוכים יותר. קיימת דרך פשוטה להעלות אדם בטון ולהגן עליו מפני ההשפעות של אנשים כאלה. הרבה בהצלחה, שטרן אלכנסדר אימון אישי שנותן תוצאות

למעלה