שלום ומזל טוב

זואילי

New member
שלום ומזל טוב

קודם כל כמובן מזל טוב לכל הבנות המאושרות שעדיין אינני מכירה, זה בהחלט מעודד ומשמח לקרוא על ההצלחות הגדולות שלכן. הבטחתי שאעדכן לאחר ביקורי אצל סוריאנו, אז ככה: קצת נרגעתי לגבי ההיסטריה שלי בעניין הפוריות. הוא אמר שאחרי הניתוח אשאר עם איברי הרבייה שלי במקומם... מעבר לכך הוא לא ממש חידש לי, ואף הרגשתי שאני קצת דורכת במקום כי שום דבר לא קורה בענייני. ואז שאלתי מה בדיוק אמור לקרות עכשיו כי אני 5 חודשים בלי גלולות (לראשונה מאז גיל 16) והמצב בחודשים האחרונים רק מחמיר. הוא אמר - בטח, את חייבת לקבל זריקה ונתן לי מרשם ללוקרין. היה נראה לי שאם לא הייתי מזכירה את זה, אז הייתי ככה מעבירה עוד חודש עד הפגישה הבאה כששום דבר לא קורה. זה קצת הרגיז אותי. הרי כבר הסברתי בשלוש פגישות שאני עכשיו נטולת כל טיפול. אח"כ ישבתי גם עם ליטל ובהמשך עם ד"ר רוזין. לפחות עכשיו אני יודעת מה עומד לפניי בכל נושא מעורבות המעי. (אמנם היו תיאורים מפחידים אבל כמובן שרציתי לשמוע גם את זה). כמה שאלות - מה התהליך כדי לקבל השתתפות של הקופה בעלות הזריקה? יש לי היום תור לרופא המשפחה ש"יתרגם" לי את המרשם. האם לפניי הליך של בירוקרטיה ועצבים מול המינהלת? האם ידוע לכן אם הלוקרין יכול לתרום להקטנת המוקדים של האנדו' לפני ניתוח? או שזה פשוט דיכוי רק כדי להרגיע לי קצת את הבלגן? יש איזה תופעות לוואי "מעניינות" ללוקרין? מישהי יודעת איך זה משפיע על כולסטרול וטריגליצרידים?

סדני

New member
אני קניתי את הלוקרין

ואין שום השתתפות למיטב ידיעתי

תשובות

רופא המשפחה "מתרגם" לך את המרשם בנוסף תצייני בפניו שזהו לטיפול באנדו ולפני ניתוח ולא לטיפולי הפריות או כל מני המצאות שהרופאים יכולים להמציא, משם את פונה למשרדי הקופה ומבקשת השתתפות בהוצאות הזריקה שהיא לטיפול הם כבר יתנו לך את הטפסים המתאימים ויגידו לך מה לעשות הלאה. בהתחלה כנראה תצטרכי לשלם תשמרי את הקבלות ואחר תקבלי החזר.....ככה זה היה לי עם הדקא. ואין שום צורך בעצבים כי הברוקרטיות מסביבנו כל הזמן. שאלה 2 - לוקרין זה כמו הדקא לדיכוי והרגעת הבלגן אבל אצלי הדקא מאוד השפיע על המוקדים עד כדי כך שקיבלתי את הדקא לעוד חודשיים כדי שיעזור בניתוח. שאלה 3 - לא השתמשתי בלוקרין אז אין לי מושג לגבי תופעות לוואי אבל אם זהו אותה הגברת בשינוי שם כמו הדקא צפוי גלי חום, בריחת סידן אם זה לתקופה ארוכה וכדאי לבצע בדיקת צפיפות עצם במהלך השימוש....ואצלי היתה תופעת ה"קריז" מהדקא ..... אבל לא יכולה ל"הבטיח" לך שיהיו אותן התופעות נחכה לבנות שהשתמשו בלוקרין כדי לדעת. אנחנו כאן.

זואילי

New member
לגבי הלוקרין - סיפורי בירוקרטיה

מזכירות הקופ"ח (כללית) לא ידעו לגבי השתתפות בעלות הזריקה. (סוריאנו אמר שהיא עולה 3000 ש"ח...) הפנו אותי לרוקחת. בסופו של דבר - היא בדקה ובדקה, הציצה בבקשה של רופא המשפחה לאשר לי את זה, וסיכמה את העניין ב 297 ש"ח. יפה. הלכתי לאחות ככה בתמימות לשאול אם לקבוע אליה תור, והיא אמרה - רגע, את צריכה לתת לי דרישה מרופא המשפחה להזריק את זה. נו? יד ימין לא יודעת מה קורה עם יד שמאל. אז הלכתי שוב למרפאה (הרופא כמובן כבר לא היה) והשארתי לו מכתב שיתן אישור לאחיות בקופ"ח לתת לי את הזריקה. היום אני אקפוץ לאחות ויאללה... שאלה (ואולי שאלה מפגרת) - האם יש משמעות אם מקבלים את הזריקה בבוקר או מאוחר יותר (מבחינת תופעות).

ר ו מ י ה

New member
כן, הבירוקרטיה המסואבת הזאת

גרמה לי בזמנו להזיל הרבה דמעות. לא יודעת לגבי הלוקרין, אך הדקא' עולה פחות (55 ש"ח לזריקה מסובסדת). לגבי תופעות הלוואי- לא נראה לי שיש שוני כלשהו בין ערב לבוקר. שוני קיים בין אישה לאישה ואף בין זריקה לזריקה- אצלי בתקופת הדקא' היו זריקות מהן סבלתי מכל תופעה אפשרית ולעומתן היו זריקות נטולות השפעה. מקווה שיעבור בקלילות

זואילי

New member
3 ימים אחרי הלוקרין

והכל טוב. את הפחד שלי ממחטים התחלתי להעלים עוד בשלב הבדיקות של החודשים האחרונים, והכנסתי לעצמי לראש שלא יכאב. לא כאב. רק בערב הרגשתי כאב באיזור ההזרקה (טוסיק - ירך גבוה). שום סימן כחול או נפיחות. רק כאב לא נעים שמנע ממני לישון על צד שמאל. למחרת בצהריים עבר הכאב. תופעות לוואי? בינתיים כלום, וכרגע אני גם בגישה של - לא יהיו... מה שכן - כל הסיטואציה עם האחות הייתה מצחיקה עד מגוחכת כי היא לא הכירה את המזרק... וקראנו ביחד את הוראות ההרכבה....הרגעתי את עצמי שעם דקירות ומחטים היא אלופה, זה רק עניין טכני של להבין את ההוראות... אני שוכבת על הבטן בהיכון, ההוראות לפניי ואני מנחה אותה מה לעשות. (הברגת את הבוכנה? הגעת לקו הכחול? לאט לאט! זה הופך חלבי?יצאו בועות אויר? קדימה - עכשיו עכשיו!.) גם סוג של חווייה. אבל אני רוצה לכתוב לחברה שמפיצה את התרופה או לדבר עם מנהל המוצר - שיעשו משהו בקשר להסבר בעלון. מסתבר שלא כל אחות מכירה סוג כזה של מזרק. וזה באמת עניין של הוספת איור או שניים. אני אנסה.

liatsw1

New member
למה לשלם על לוקרין אם דקא יותר זולה?

בס"ד לשתיהן אותה הפעולה. כתבתי כאן כבר בעבר שלא אני ולא הרופא המטפל "מתים" על לוקרין, אלא מעדיפים דקא. אני יודעת שסוריאנו רושם לכולם לוקרין. מנסיון בעבר הרחוק יותר (לפני כשנה וחצי), אם קונים לוקרין לחודש אז המחיר גבוה, אך אם קונים זריקה שאמורה להשפיע לשלושה חודשים (נדמה לי שמדובר בלוקרין 11), היא בחינם - אני מדברת על הכללית. בכל אופן עליי היא השפיעה רק לחודש וחצי ולכן חזרתי לדקא.

זואילי

New member
למה לשלם יותר?

סוריאנו מחליט לרשום מה שהוא מחליט, ואם כרגע הוא הרופא היחיד שמתחיל לטפל באנדו' ארוך השנים שלי - אז אני מקבלת את המלצתו. אני מאמינה שחוץ משיקולים שיווקיים כאלו ואחרים שלו, שממש לא מעניינים אותי, הוא גם כמובן רוצה בטובתי. אז המליץ על הלוקרין. אני כרגע בפול גז לטפל בעצמי ומוכנה לקחת כל מה שירשמו לי... אם זה יעזור לי אז זה שווה את ה 297 ש"ח ששילמתי. אם זה לא יעזור אז זכותי המלאה לדווח לו שזה לא עובד ולא מתאים לי לקחת את זה. הרי רק אני יודעת איך תרופה זו או אחרת משפיעה עליי. וברור לי גם שכל תרופה משפיעה אחרת על כל אחד ואחת. מקווה שזה יעשה את העבודה במקרה שלי ואוכל להגיד שזה היה שווה את זה. ושום חינם. בכללית. ונעים להכיר..

liatsw1

New member
האם אני חשה איזושהי אנרגיה שלילית

מהתגובה שלך? יקירתי, אני שמחה להכיר, אולי לא השתתפתי כאן בתקופה האחרונה, אך אני די וותיקה בפורום ובכל מה שקשור לאנדו (לצערי). התגובה שלי רק באה במטרה לסייע מנסיון. אני בכל אופן לא שילמתי על הלוקרין היא היתה בחינם כשאני לקחתי אותה וגם סוריאנו אמר לי שזו אחת הסיבות שהוא רושם לי אותה ואפילו ציין שזה משהו שהוא השתדל בשבילו מול קופת החולים. לא רמזתי לרגע שסוריאנו לא רוצה בטובת המטופלות שלו. אני עצמי מודה לו על ניתוח של למעלה משש שעות ששיפר את מצבי פלאים והחזיר לי את איכות החיים. פשוט חשבתי שהמטרה של הפורום הזה הינה הפריה הדדית. את לא חייבת לקבל את העצות, אבל לפחות תברכי על כך שלמישהו אכפת... וגם לי מאוד נעים להכיר...

למעלה