שלום וחג שמח!

mazalmazal

New member
שלום וחג שמח!

הכרתי את בעלי כאשר שנינו היינו הרבה מעל 30, אני הייתי בעלת עבודה מסודרת, עובדת בכמה משרות, בית, רכב עצמאות. בעלי עדיין התגורר עם הורים ועבד במפעל שהתחיל לעבוד בו אחרי צבא, כמובן שמשכורתו הייתה הרבה יותר נמוכה משלי, אבל מכיון שהוא אדם מדהים וגם הגיל כבר לחץ לא הסתכלתי כל כך על פערי השכלה וכלכלה ואחרי כחצי שנה התחתנו. עד כאן הכל טוב ויפה. לפני שהתחתנו בעלי התגורר עם הוריו ומאוד תמך בהם מבחינה כלכלית, שניהם עדיין עובדים , יש לו אחר צעיר יותר בכמה שנים שגם מתגורר עד עכשיו עם הורים וכל השנים שאני מכירה את בעלי (4) לא עובד, נרשם ללימודים, עוזב, לא מוצא את עצמו וכו'.הוריו ובעלי תמיד תמכו בו כלכלית שאני לא רואה בכך שום סיבה ( מגיל 20 אני עובדת בכמה משרות ) וכך גם אחי . אחרי החתונה בעלי ערב לגור אלי, מכיוון שלו אין בית , והוא טען שמעכשיו שנינו צריכים לעזור להוריו, כי מאוד קשה להם כלכלית. הסברתי לבעלי ברוגע שאני עובדת מספיק קשה ובאותה תקופה בגיל 37 כבר הייתי בהיריון הלא פשוט, עקב גילי, לעומת זאת עד יום האחרון עבדתי , כי משכורתו של בעלי ממש לא הספיקה למימון כל הצרכים הבסיסים שלנו. גם לי יש אמא שגם מצה הכלכלי לא כל כך פשוט , אבל היא לא מבקשת מאיתנו כלום, בעלי שתק. לאחר מכן נולדה לנו תינוקת ( בשעה טובה ). ואחרי 3 חודשים נאלצתי עקב המצב הכלכלי לצאת לעבודה. כאשר התחיל הדיון מי ישמור על התינוקת, הוריו טענו שכדאי להעסיק מטפלת ואמא שלי הסכימה לשמור עליה , למרות שהיא יותר מבוגרת ויש לה בעיות רפואיות. וכבר חצי שנה מהבוקר שומרת על התינוקת. אני נאלצת לעבוד משרה מלאה, ובעלי לקח על עצמו משק בית. כאשר הוא חוזר מעבודה הוא מבשל, מנקה ( לפני החתונה הייתה לי עוזרת, כרגע אין אפשרות להעסיקה ). הבעיה היא כזאת- אני לא אוהבת אורחים, וגם קצת קשה לי בגיל 38 לגדל תינוקת, לעבוד משרה מלאה. אמא של בעלי מרגישה פגועה מכמה מישורים: לא ברור לה מדוע אנו לא תומכים כלכלית באח של בעלי ( היא כל פעם לא מבינה איך זה שלנו יש רהיטים יוקרתיים ואני נוסעת ברכב חדש- כל זה נקנה לפני חתונה והרכוש הזה הוא שלי פרטי , ואילו להם לא תמיד יש אוכל- שגם לא ברור לי מדוע? ), מדוע אני לא מזמינה אותם לארוחות או בכלל לקפה ( זה באמת מה שחסר לי ) ומדוע בעלי כל הזמן במטבח? מה אתם אומרים? או שכל הבלגן הזה הוא תוצאה שך הנישואין בגיל מאוחר?

אין כל קשר

בין הגיל בו התחתנת לבין המצב (שהית יכולה למצוא בו את עצמך גם אם הית מתחתנת בגיל 20) מלבד אולי התקבעות בהרגלים. לך יש רהיטים יוקרתיים ורכב חדש (גם אם קנית אותם אתמול) כי את עובדת בשבילם. זו בדיוק התשובה שאת צריכה לספק. אני עובדת מאוד קשה בשביל לפנק את עצמי ולא בשביל למממן אחרים. אני מוכנה לעזור לכם בנושא האוכל (ואם באמת הם הגיעו למצב שאין להם אוכל אני מאוד מקווה שאת כן עוזרת להם, גם במחיר למכור את הרכב ולעבור למודל ישן יותר) אבל - ממש לא צריכה לתמוך בגבר צעיר ובריא. אין שום סיבה, ותתעקשי על זה, שתממני את האח שלו. הוא צעיר ובריא ושיצא לעבוד. ואם יש לו בעיות שילך לביטוח לאומי ויבקש סיוע. מספיק שהוא חי על חשבון ההורים שלו. את כרגע אמא, שתפקידה לסדר את עתידה של ביתה. ומתוך כבוד ואנושיות את עוזרת להוריו של בעלך בצרכים בסיסיים. זה הכל. אל תסכימי שאף אחד יהיה תלוי על הגב שלך ללא סיבה ממשית. (אגב, אם להורי בעלך כ"כ קשה אולי הגיע הזמן לדחוף את האח מהבית ושיפסיק להיות עליהם לנטל)

הדסהש1

New member
בוקר טוב -את חייבת לדבר ולהסביר

גם ביתי ילדה בגיל 36 והחלה לעבוד חצי שנה אחרי הלידה ושצ=מה את הבת במשפחתון.כעט בן זוגה פוטר והוא מטפל בסידורים ומתפקד בבית (זאת לא בושה) והיא עובדת המשרה מלאה.רצוי שתארחי מידי פעם את אימו ואחיו לא לארוחות אלא לקפה ועוגה רק כדי לא להרחיק את בעלך ממשפחתו.ועזרה כלכלית אינכם חייבים להם.אבל תסבירי בנועם את המצב.

mykal

New member
מפי מי נשמעות הטענות?

האם הורי בעלך אומרים לך את הדברים? האם הם מדברים עם בעלך והוא ה'מתוך' את הדברים? האם זו הרגשה שלך? מה עמדת בעלך בבנידון? אם מדברים איתך--למה אינך יכולה לענות הכי בפשטות וישיר את הדברים אני עובדת-כל חפצי ותנאי הם מלפני החתונה. לא היה תנאי לאחזקתכם. הבן שלכם צעיר שילך להרויח. סליחה, עזרה מכם אין לי בשום תחום. קשה לי גם לארח בנוסף לכל המטלות. אותו הדבר בעלך אמור להיות 'הפה' שלך אם הוא באמצע. ושלפחות לא יתערבו. תרגיעי את עצמך. תהני מהילדה ותטפחי את הזוגיות.

לדעתי לא יפה לא להזמין אף פעם

אין צורך בארוח 5 כוכבים פנסיון מלא לסופשבוע ארוך - קפה ועוגה לביקור של שעתיים זה מצויין. חבל באמת שתצרי ריחוק עם משפחת בעלך, גם אם הם יכולים לתת מעט, זה יותר טוב מכלום. מגיע לבת שלך סבא וסבתא.

לדעתי מדובר במפגש בין מנטליות שונות

האחד דוגל בפרטיות ומחיה אינדיבידואלית כתא נפרד והשני דוגל במחיה של כולם כקבוצה אחת. האחד כתוצר לראיה של מבוגר עצמאי שנים רבות והשני תוצר של מחיה משותפת שוטפת מגיל צעיר. המחיר הוא בבחירות ההתנהגותיות, זאת אומרת שברגע שמישהו יעמיד עובדות, השני יידע להתנהל בהתאם. לקחת בחשבון שבמידה ולא נותנים, אחר כך גם לא מקבלים. (קחי בחשבון שיכול להיות ואותו אח מתבייש לבקש בעצמו ו"שולח" את האמא לבקש מכם). מכיוון שמדובר בנושאים כספיים, שאלי את בעלך מה בכנות הוא חושב שהוא (לדעתו בלבד) צריך ומרגיש לעשות, כך שבתשובתו הוא או שזורם עם בקשותיו של אמו או שיעמיד עובדות שאולי לא ידועות לה ונכון שתדע ושתעביר הלאה במידה ומדובר בעניין של שיחות המתנהלות באינטימיות. לגבי הרכוש הפרטי שלך מלפני הנשואים- על הטענה הזו הייתי דורשת שיאמר קבל עם ועדה בפני אמו במידה ואם היא מעלה את זה. זה שלך בלבד ואף אחד לא פטרון על הרכוש שהוא שלך בלבד, גם על פי חוק. בהצלחה

אני די בהלם

קודם כל, את נשמעת לי בן אדם מאוד חרוץ ואחראי. זה כמו ששמת לב, לא המצב אצל כולם. המשפחה של בעלך נשמעת לי לכל הפחות מנותקת מהמציאות ואם לקרא לילד בשמו, פשוט עלוקות. עד עכשיו הם התעלקו על בעלך, שקיבל את זה, כמו שנראה שהוא קיבל גם דברים אחרים כמו: חוסר עצמאות שלו כבן אדם מבוגר (חי אצל ההורים בגיל ממש מבוגר), חוסר השכלה, בינוניות בעבודה וכו'. עכשיו הם נורא נורא מתפלאים שהסידור המאוד נוח הזה לא ממשיך איתך. נראה לי שצריך לעשות פה תיאום ציפיות וכמה שיותר מהר. בד"כ הייתי ממליצה לך לעשות את זה עם בעלך, כי הרי זו המשפחה שלו והוא זה שצריך לעמוד מולם, אבל אני לא בטוחה שזה יעבוד ככה. קודם כל צריך להסביר לאנשים האלה שאת עובדת מאוד קשה בשביל עצמך ובשביל המשפחה הקטנה שלך. זו זכותך להחזיק איזה רכוש שאת רוצה, זה שלך !!! לא קיבלת את זה מאף אחד ולאף אחד אין זכות להיכנס לך לכיס. לבעלך הייתי מסבירה שכשהוא היה רווק הוא עשה מה שהיה טוב עבורו, גם אם זה אומר לפרנס את הוריו ואחיו אבל עכשיו התמונה השתנתה. יש לו אישה וילדה, ובטח לא יכול להיות שאת תקרעי את עצמך, בטוח גם על חשבון בילוי עם בעלך וביתך, כדי שאח שלו יוכל לחפש את עצמו. אולי כדאי להציע לו שהוא יקח עוד עבודה ואת תוכלי לחזור מוקדם ולבשל קצת, ולהורים שלו יהיו פחות טענות??? מאוד חסר לשמוע פה מה בן זוגך עושה עם כל הביקורת הזאת של משפחתו. מה הוא אומר להם שהם מתלוננים על זה שהוא במטבח? הוא גם חושב שאת צריכה להחזיק לו את האח?

למעלה