שלום וחג שמח

שושה100

New member
שלום וחג שמח../images/Emo155.gif

שלום ציפורה, לי ולאשתי יש צוואה.בשלי ישנה פיסקה בה אני מוריש לבתי מנישואים ראשונים סכום מסויים.הצוואה נעשתה לפני הרבה שנים והיום מסיבות אישיות ברצוני לבטל את אותה פיסקה. הצוואה נעשתה אצל עו"ד וישנם העתקים בבית משפט. כאני רוצה לבטל את הפיסקה ללא עזרת עו"ד,האם אני יכול וכיצד אני עוזה את זה,האם אני חייב לנמק. ברצוני לציין כי החתן הוא עו"ד והציעו לי בגלל זה לא לעשות את זה לבדי אבל איני יכול כעת לשלם לעו"ד ואני מבקש לעשות שינוי בעצמי.
ו-
יורם

אתה יכול לעשות צוואה ../images/Emo104.gif

בפני רשות. אתה יכול לפנות לביה"ד לעניני משפחה במחוז מגוריך ולהגיד שאתה רוצה לעשות צוואה. ואז לפי החוק, עליך להגיד לרשם מה אתה רוצה שיופיע בצוואה, עליו לכתוב את דבריך, להקריא לך אותם ולאשר שהבנת את מהות הענין. לאחר מכן אתה יכול להפקיד את הצוואה אצל הרשם לעניני ירושה. ואולם הדבר כרוך באגרות. חיים ארוכים.

igalgolan

New member
ניתן לעשות צוואה לבד!

ניתן לעשות צוואה לבד, אפילו ללא צורך בעדים, אם הצוואה תכתב ביד, יופיע עליה התאריך בו נעשתה וחתימת המצווה. אין בעיה להעתיק בכתב יד הצוואה הקודמת ללא הסעיף שרוצים להוציא ממנה. לאחר שכתבת אותה אתה יכול כאמור להפקידה. ניתן תמיד לכתוב צוואה חדשה גם אם הצוואה הקודמת נשארת מופקדת. יגאל גולן

ציפי ג

New member
כמובן שיגאל צודק ../images/Emo104.gif

וזה אכן יותר זול. אבל היות והשואל כותב שחתנו עו"ד, חשבתי שיש עדיפות שאדם בעל מקצוע יכתוב את הצוואה, והיות והיא סותרת צוואה שכבר מופקדת, עדיף שגם תופקד.

למעלה