שלום וברכות על הפורום

המתאמנת

New member
שלום וברכות על הפורום

אני גרה בהרצליה הירוקה בבינין רכבת עם הרכבה....(ושכנים מהגהנום
). היתאספנו עם ע"וד ישראלי (זה שביצעה את הפינוי בינוי בשכונת ויצמן בהרצליה) ודיברנו האם מתאים לעשות את זה בשכונה שלנו וללא ספק זה מתאים...אך מאז הפגישה אף אחד לא עושה כלום בנידון. אני ביזמנו ביררתי על תמא 38 והבנתי שבהרצליה העיריה מאוד בעיתית... אנחנו מאוד אוהבים את הדירה שלנו והאמת לא ממש היתי רוצה לעבור לגור בבינן חדש עם מליון דירות בסגנון של היום. שאלותי הם: 1. האם יש אפשרות שעורך דין או משיהו מתעמו ילך ויחתים שכנים לתמא 38 ויעשה את כל הסידורים מול העיריה ולא אני ? ( כי אף אחד פה לא יעשה את זה...אבל אם מישהו ילך להחתים אז אנשים כן יחתמו) 2. האם עירית הרצליה אכן כל כך בעיתית? אני יודעת רק על בנין אחד שהצליח כן לבצע תוכנית של תמא 38. 3 כמה זמן לוקח תהליח כזה מרגע חתימת כל השכנים? תודה רבה!

קשה להאמין שיאשרו בהרצליה

ליעל גרמן יש סריטה שלא לאשר שום שינוי. אז בטח שיש עוד 1000 בנינים במצב יותר גרוע בהרצליה ולא נראה שיאשרו באלף הנוכחי פרויקט פינוי בינוי כלשהו בהרצליה. את יכולה להמשיך להיות רגועה אבל לדעתי את סתם התרגלת לגור בחור ולא מסוגלת לעבור למקום יותר משופר.

לונים לתמ"א 38

שלום רב, לצערי, איני יכול לתת לך מידע לגבי התקדמות בפרויקט פינוי בינוי בבניין, שכן איננו מעורבים. ייטב לו תפני שאלה זו לעו"ד המטפל. לעניין תמ"א 38 - חלק מהעיריות טרם הבינו, לצערי הרב, את המשמעות והחשיבות של קידום עניין זה. ואולם, ככל שחולף הזמן ניתן לראות שינוי מגמה לחיוב. בהחלט ניתן ליצור קשר עם יזם אשר יעשה מצידו את כל הסידורים הנדרשים, לרבות יפעיל פרויקטור מטעמו שידאג ליידע את שאר הדיירים. יחד עם זאת, הדבר ישמע ויקלט טוב יותר לו תצטרפי להליך (ככל שהזמן מאפשר לך) ותפני לשכנייך. לוח זמנים - לצערי, אין לוח זמנים קבוע בחוק והדבר משתנה בהתאם לנסיבות כגון הסכמת כל הדיירים או רק חלקם, היתרי הבנייה הניתנים מהוועדה המקומית וכיו"ב. לאחר שניתנו כל ההיתרים הדרושים, משך העבודה עצמה נע בין 12-18 חודשים, תלוי בבניין וביזם.

1515

New member
לא מומלץ..

גם אני מהרצליה , גם לי יש דירה שנכללת במסגרת תמ"א 38.. אמנת יש תוכנית מתאר ארצית תמ"א 38 אבל היא בעייתית ולכן בודדים הצליחו ברחבי המדינה לשפץ את הבינינים. צריך לכופף מס' חוקים בנושא לטובת תמ"א 38 בשביל שהתוכנית הזאת תכנס להילוך גבוהה.. כגון : פטור לקבלנים ממע"מ, מס הכנסה.. וכד... אלו נושאים שחייבים תיקון כי אם לא התוכנית לא תזוז. נכון להיום כל החברה שעוסקים בתמ"א 38 הם מתווכים לשעבר שאינם יכולים לעשות כלום אלא רק לדאוג להחתים אתכם ולהמתין שהחוק יתוקן. לגבי שכונת ויצמן אני גר בה אמנם ניסו להריץ כאן תכנית פינוי בינוי אך זה יקרה אולי בעוד 10 שנים... אז... שלא יספרו לך סיפורים.. הביוקרטיה במדינה... א....י....ט....י......

למעלה