שלום וברכה..

blue story

New member
שלום וברכה..

שלום אני נערה בת 15, לפני כמה ימים הייתה לי אסיפת הורים ונתבקשתי לגשת ליועצת ביחד עם אמא, אצל היועצת נאמר לנו שבמועצות שהיו של המורים נאמרו שם כל מיני דברים.. לסופו של דבר היועצת אמרה שכנראה יש חשש אצלי של לקות-למידה, והיא הוסיפה ואמרה בעיית ריכוז. היא לא הסכימה להוסיף מכיוון שרצתה שנקבע איתה פגישה , אז קבענו. רצוי לציין שאימא ואני היינו ממש מופתעות מכיוון שכן קשה לי בבית ספר, אבל לא משהו חריג נראה לי יכול להיות, אמא שלי ממש הייתה בשוק אפשר לקבל מידע, מה זה אומר? איך זה מתבטא? מה עושים? קצת יותר פרטים.. בתודה מראש

blue story

New member
מקפיצההה...

אני ממש מעונייינת.. אם תוכלו בבקשה להתייחסססס

אני רק קוראת בפורום..

אני בת 17 ויש לי בעיות קשב וריכוז. אני לוקחת קונצרטה, זו תרופה שעוזרת להתרכז. בעיות קשב וריכוז (ADD\ADHD): זה מתבטא אצל אנשים בחוסר ריכוז, פיעילים יתר, כל הזמן זזים ו/או יוצאים מהשיעור וכל הזמן זזים בלי להפסיק, אימפולסיביות. (היפראקטיבים ADHD). ADD זה פשוט חוסר ריכוז, כל דבר קטן מסיח את הדעת וזה מתבטא גם בחוסר אירגון וסדר, שכחנים, מתקשים להתמקד במשהו אחד ו"קופצים" לדבר שני בלי לסיים את הדבר הראשון וקופצים לדבר השלישי בלי לסיים את השני וכו'. בדרך כלל אנשים מפוזרים מאוד, (תלוי ברמה של הבעיות קשב וריכוז) . זה לא כל כך הכל... אני לא יודעת להסביר הכל אבל יש עוד מה להגיד על זה.

05 מיכל

New member
שלום סיפור חביבה!

בהמשך היום אשתדל להסביר לך קצת. בינתיים אני נותנת לך קישור לחומר קריאה מספריית הקישורים שלנו.

05 מיכל

New member
טוב, אז ככה:

את אומרת שקשה לך בלימודים, אבל זה לא ברמה חריגה, וכן הופתעתן מאוד את ואמך כשהיועצת אמרה שאולי יש סיבה לקושי, משהו כגון לקות למידה או הפרעת קשב. ובכן, זה לא תריך להפתיע. אם יש סיבה שכזו, זה עדיין לא אומר שהקושי יהיה מאוד קיצוני. אם יש לך מזל, אז במאמץ גדול את מצליחה להתגבר באופן חלקי על הקושי. אבל אם יש סיבה מוגדרת לקושי, אז לפעמים אפשר לעזור, ואז המאמץ שלך גם יהיה קצת יותר קטן, וגם יישא יותר תוצאות. אז שווה לברר. הפרעת קשב יכולה לעשות כל מיני דברים. בראש ובראשונה היא יכולה לגרום לקושי להתרכז. ואל תספרי לי שבטלוויזיה ובמחשב את מתרכזת מצוין, כי זה ממש ממש לא אומר! חוץ מזה, זה יכול לבוא עם היפראקטיביות, אבל לא בהכרח. זה יכול לבוא עם קשיי התארגנות, קשיים בניהול זמן, קשיים עם חוקים וגבולות, עם זיכרון, דחיינות ועוד. אבל כל אחד מאלה יכול גם שלא להופיע. מוכר לך איכשהו?

blue story

New member
כן..אכן מוכר=]

איך זה מתבטא בלימודים בדרך כלל? כאילו, אחרי האיבחון ונאמר שזה מה שיש לי.. אז מה קורה בבית הספר?

למעלה