שלום ואהבה לכולם

• פותח הנושא co2
  • פורסם בתאריך

co2

New member
שלום ואהבה לכולם

פעם רשונה שאני כותבת כאן. ואולי עקב גילי הצעיר (18) אבל בכל מקרה תרשו לי לשאול כמה שאלות אמיתיות וכנות. מה זה בכלל פמניזם? אני לא בורה וידעת שבעקרון הכוונה היא לשויוון בין נשים וגברים אבל על חשבון מה. אפליה מתקנת ? אני לא מבינה נרא לי שכלונו קצת נסחפות ברוח הלחומנות ופחות במטרות עצמן. האם אנחנו הופחות את הגברים להיות איבנו ? אז מה אנחנו בעצם חיות עם האויב? נקודה נוספת שהייתי רוצה לעלות היא הנקודה שבה אני מרגישה שנוצר מצב בו אנחנו אמורות להיות סופר וומן לעבוד לגדל ילדים אבל להשיר גם מקום כדי נטפל באפ כמו שצריך ואם נעבוד כל היום אז אייך נטפל בהם כמו שצריך ולא לשכוח להיות מאהבת דגולה ואישה משכילה ועוד מליון ואחד דברים לא אפשרים . די בלבלו אותי לגמרה אולי אתן תוכלנה לתת לי קצת תשובות. תודה וחג שמח.

טל קר

New member
ברוכה הבאה לפורום!

אין פמיניזם אחד, יש פמיניזמים (פמיניזם בלשון רבים), אבל מה שמשותף לכל הזרמים הוא : א. כיום אין שוויון בין המינים ב. צריך להיות שוויון בין המינים. הכוונה בשוויון היא לא לזהות (לא מדובר שנתחיל לגדל זקן וגברים ינסו ללדת) אלא לשוויון ערך. כלומר שלא יפלו אישה בשל היותה אישה, וכן שערכים נשיים לא יחשבו פחותי ערך לעומת ערכים גבריים. על חשבון מה זה בא? על חשבון המצב הקיים בו נשים מופלות וגברים זוכים לזכויות יתר. אם אינך מבינה, כיצד איבחנת שנראה לך שנסחפנו ברוח הלוחמנות ופחות במטרות עצמן? את יכולה להביא דוגמאות? המטרה לא להפוך את הגברים להיות אויב, למרות שיש גברים שהם בפירוש אויבים של המטרות הפמיניסטיות (גם נשים כאלו יש). כדאי מאוד לא לחיות עם האויב, אלא למצוא בן זוג שלא יזלזל בך ולא יחשוב שאת שווה פחות. המצב שאת תיארת של הסופר וומן הוא אכן בעייתי, והוא נובע לדעתי מכך שהמאבק הפמניסטי התחיל ולא סיים. כי המאבק הוא לא רק על שוויון במקום העבודה (שגם הושג מאוד מאוד חלקי מבחינת שכר וקידום למשרות) אלא חלוקה שוויונית בכל תחומי החיים, גם בתחומי הבית. כלומר ששני בני הזוג גם יעבדו וגם יגדלו את הילדים וזה שהם משתפים פעולה יאפשר לשניהם לעשות כמיטב יכולתם גם בשאר תחומי החיים. אולי הפתרון יהיה ששני בני הזוג יעבדו ב75% משרה במקום שהגבר יעבוד משרה מלאה ואשתו בחצי כדי לטפל בילדים?

למעלה