שלום... התעניינות...

שלום... התעניינות...

איך אני מתחילה לברר פרטים לגבי התחום הזה של האימון? איך מוצאים מאמן עם המלצות וניסיון? כמה זה עולה? מה התחומים שאפשר לקבל בהם תמיכה? האם זה פשרה טובה לאנשים שלא מעוניינים ללכת לשיחות עם פסיכולוג ולא מעוניינים להוציא את כל הכסף שאין להם על זה? בקיצור... איך מתחילים?
תודה.

bridges

New member
אימון וטיפול פסיכולוגי

היי וברוכה הבאה לפורום, אימון איננו פשרה לאנשים שלא מעוניינים ללכת לפסיכולוג. לאימון מטרה שונה מאשר טיפול פסיכולוגי. המטרה של אימון הוא להגיע למטרות וחלומות שיש למתאמן, אם זה בתחום האישי (זוגיות, ירידת משקל וכו') ואם זה בתחום הקריירה (החלפת מקום עבודה, התקדמות בעבודה, הקמת עסק עצמאי וכו'). התמיכה של המאמן היא אך ורק על מנת לעזור לך להגיע למטרות שלך. המאמן לא יכול לעזור לך בבעיות פסיכולוגיות. אז לפני שאת מוציאה כסף על אימון ואז עוד על טיפול אני מזמין אותך להמשיך לבדוק בתחום הפסיכולוגיה, יש דרכים לקבל טיפול פסיכולוגי במחירים סבירים (לדוגמא דרך הביטוחים המשלימים של קופת חולים), יש טיפולים פסיכולוגיים קצרי טווח ויש סטז'ים. בהצלחה, רונן

chickling

New member
טיפול פסיכולוגי וקואצ'ינג

אני התמודדתי עם אותה הדילמה ואני נמצאת כרגע גם בקואצ'ינג וגם בטיפול פסיכולוגי. קואצ'ינג זה שונה מטיפול פסיכולוגי ואכן לא תחליף, אך אני חייבת לציין שבמובנים רבים הקואצ'ינג עזר יותר לאיזון הנפשי שלי ולמצב האושר הכללי שלי מהטיפול הפסיכולוגי. זה מאוד תלוי בסוג המאמן ועם מה הוא\היא יכולים להתמודד וכן, מה בתחום ההכשרה שלו\ה+תובנות+יכולות. למזלי התחברתי עם מאמנת שיודעת להתמודד איתי ולכוון אותי בצורה שמביאה אותי לאיזון עם עצמי.

bridges

New member
איך את יודעת מה עזר יותר?

אשרי לך שהיה באפשרותך לממן תהליך כזה. אני גם עברתי תהליך אימון אישי במקביל לטיפול פסיכולוגי ואני ממש לא יכול לשים את היד על מה "עזר" יותר. אני רק יודע שהטיפול איפשר לי להעמיק את התובנות שגיליתי בתהליך האימון ובאימון יכולתי לממש הלכה למעשה את התובנות שלי מהטיפול. מנסיוני גם בטיפול וגם באימון ישנם שתי סוגי תוצאות: התוצאה המיידית שהיא בד"כ סוג של אופוריה שמסתיימת די מהר (יום יומיים אחרי הפגישה) והתוצאה ארוכת הטווח שלרוב אנחנו אפילו לא מקשרים אותה לאימון/טיפול משום שהיא יכולה לקרות שבועות, חודשים ואפילו שנים אחרי סיום האימון/טיפול. בהצלחה, רונן

chickling

New member
עוד על אימון ופסיכולוגיה...

כסף אינו סוגיה בטיפול בגלל מסגרות שונות. בדר"כ באימון חוץ מזה שמאוד כיף לי עם המאמנת אני דווקא מרגישה דברים שוקעים רק במהלך השבוע ולא במהלך האימון עצמו. טיפול פסיכולוגי זה דבר שיש לי ניסיון איתו כבר מספר שנים. זה נכון שאחרי אימון יש תופעה של אופוריה מאוד חיובית בעוד שאחרי טיפול אני חווה דווקא סוג של נפילה ריגשית. אני חושבת שאימון מסייע לי בכך שאני מרגישה את עצמי נמשכת קדימה לעומת הניגוד הטיפולי שמנסה להתבחבש בדברים קשים וכואבים. ברמה היומיומית תהליך האימון מחזיק אותי יותר טוב מאשר התהליך הטיפולי שכמו שהזכרת, תוצאותיו יכולות להראות גם שנים אחרי והוא פחות מספק מענה לצרכים המיידים שלי.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כבר התחלת...

הפורום הוא מקום טוב להתחיל בבירור שלך. כפי שצוין למעלה, אימון הוא לא במקום בו דרוש טיפול. קראי את השרשור למטה על אימון וטיפול כדי להבהיר לעצמך את התמונה. מחירי האימון דומים למחירי הטיפול, פר פגישה, בסה"כ זה יוצא פחות פגישות כי זה קצר טווח וממוקד יותר. מאמנים תוכלי למצוא דרך אינדקסים של אימון שיש בקישורים שלנו. המלצות כמו תמיד - מפה לאוזן, ואת כמובן מוזמנת להתרשם מהאנשים הכותבים בפורום ולראות אם יש מי שהאופן שבו הוא מתייחס מדבר אלייך. מאמן ומתאמן זו התאמה אישית - הטוב ביותר הוא לא בהכרח הטוב ביותר עבורך. מצאי מישהו שאת מרגישה איתו נינוחות ובטחון. גם באימון יש סטאז'רים, אם תחפשי מסלול זול יותר.

orbach coaching

New member
מאמנים בסטז

הי יש אופציה נוספת עבורך והיא פנייה למאמנים הנמאים בשלב הסטאז, ומחפשים מתאמנים בעלות סימלית בלבד. יש סטאזרים רבים מומחים, שיוכלו לעזור לך בדילמה שלך. יניב אורבך 0507460048 [email protected]

ירוקה10

New member
איפה ניתן למצוא מאמנים בסטאז?

אני מחפשת מאמן בסטאז (בשל חוסר תקציב). איפה ניתן למצוא אותם? תודה, אני

למעלה