שלום השאלה שלי היא

avital2255

New member
שלום השאלה שלי היא ../images/Emo20.gif

מה קורה כשהורים מאשפזים ילד כשלדעת הבן אדם עצמו אין סיבה אך לא לדעת סביבתו וכשיש חיוב לקחת כדורים מחשש שההורים ייזמו אישפוז נוסף על רקע הפסקת הכדורים אצל המטופל כשידוע לי שלפי החוק אסור למוסד רפואי לחייב לקיחת כדורים או "לאיים" שבמידה והחולה לא ייקח את התרופות הוא יחזור למוסד מתישהוא בעתיד ובכלל מה ניתן לעשות כשהבן אדם כלל לא חושב שהוא חולה ושזה כמו מעין תיק שנכפה בגיל צעיר סתם ככה ובכך פגם ופוגע בעתידו של האדם לעבוד בכל משלח העבודות הקיימות כדוגמאת שמירה ואם ניתן ליצור תקדים חקקיתי שגם אדם שעבר אישפוז ויש לו רקע פסיכיאטרי יוכל לעבוד במגוון העבודות ושלא ישללו ממנו כל היכולות הללו רק בגלל שהוא עבר אירוע שכזה ולא באשמתו. בתודה אביטל

לבקש יצוג משפטי

השאלה היא מאד מורכבת: אבל, באופן כללי אפשר לבקש סיוע משפטי מאת המדינה ולנסות למנוע את האשפוז (פונים ללשכה לסיוע משפטי). בית המשפט יבחן האם הילד מסכן את עצמו (או אחרים) ויחליט בהסתמך על כך.

תלוי

מניסוח השאלה אני מניחה שמדובר על אשפוז פסיכיאטרי ולא על אשפוז בבית חולים כללי. מגיל 15 קטין זכאי להתנגד לאשפוזו על ידי הוריו, ואז ההחלטה בעניינו עוברת לבית משפט לפי חוק הנוער. יש עוד הוראות להגנה על קטינים, למשל - אם פסיכיאטר נוכח שקטין (גם מתחת לגיל 15) שאושפז על ידי הוריו - מתנגד לאשפוזו - הוא חייב להודיע לפקיד סעד שיפנה לועדה פסיכיאטרית מחוזית לילדים ונוער או לבית משפט לנוער, בהתאם לגילו של הקטין. בעיקרון - אשפוז קטין בהסכמת הוריו לא יהיה ליותר מחודשיים אלא אם ועדה פסיכיאטרית מחוזית לילדים ונוער משוכנעת שאין דרך אחרת לטפל בקטין כמו שצריך. ביחס ליתר השאלות כמו פגיעה בעתידו של הקטין - אכן בעיה.

למעלה