שלום.. הפרעות שינה

s h a h a r 8

New member
שלום.. הפרעות שינה

לא יודע איך לקרוא לזה, האמת אני בקושי מדבר על זה, פעם פעמיים מתלונן, אבל בלי לשים לב זה רודף אחרי מאז שאני זוכר את עצמי (אני בן 14, תעשו חשבון). אז זהו, שהדבר המוזר הזה, הוא קושי בלהירדם, כן כן להירדם. כל יום, כל יום אני הולך לישון ב9-10 במקרה הטוב אני נרדם אחרי שעה, לפעמים אחרי השעה 1. בעקבות הקושי בלהירדם, אי אפשר להתעורר בבוקר (חוסר שעות בעקבות השעה המאוחרת שאני מצליח להירדם), קשה בבית ספר להיות עירני. השאלה היא האם אתם מכירים מקרים כאלה? מה אני יכול לעשות? אמא שלי אומרת שאני ממציא את זה אבל זה ממש לא נכון, אני לא יודע מה לעשות. תודה לעוזרים שחר בר

s h a h a r 8

New member
אני רוצה להדגיש

קראתי במאמרים שאנשים בעליי הפרעות שינה סובלים ממנה 3 פעמיים בשבוע מעל חודש. אצלי זה כל יום במשך יותר מ10 שנים. מחכה לתשובה שחר בר

דנטל

New member
קשיי הרדמות זה מאוד נפוץ ../images/Emo13.gif

לא שזה אמור לעודד אותך. קרא בקישורים את המאמר על הגיינת שינה.

shaiush4

New member
היי שחר,

מה שאתה מדבר עליו הוא מאוד נפוץ, והקריטריון במאמר של שלוש פעמים בשבוע למשך חודש הוא קריטריון מינימום כדי שנוכל להגיד שבאמת יש פה הפרעה שצריך לטפל בה. יש כל מיני דברים שתוכל לעשות, הרוב מפורט בקישורים של הפורום. בכל מקרה, אם באמת קשה לך להרדם, אל תיתן לאמא שלך לשכנע אותך שאין בעיה. אני גם סובלת מקושי להרדם מאז שאני זוכרת את עצמי, אבל בגלל ההורים שלי שזלזלו בזה לקח לי המון המון לתפוס את עצמי בידיים ולהתחיל לבדוק את הבעיה. שזה לא יקרה גם לך... ככל שתטפל בזה יותר מוקדם, ככה תוכל לחיות טוב יותר...

שלום שחר וברוך הבא לפורום

הגוף שלך צריך לקבל את כל שעות השינה שהוא זקוק להן.ההורים שלך יעזרו לך לפתור את הבעיה אבל תסביר להם אותה בצורה רצינית

ובצורה מפורטת-לפעמים גם להורים לוקח

זמן להבין דברים מסוימים.תפנה אליהם ישירות אבל תעזר לשם כך גם בקרוב משפחה או בחבר שלך או שלהם,במורה,ביועצת ביה``ס וכ``ו...

אתה תסדר את הבעיה הזו הרבה יותר

מהר והרבה יותר קל ממה שאתה מתאר לעצמך%3a-). It`s a promise! הרבה בהצלחה ותעדכן אותנו איך הולך

s h a h a r 8

New member
תודה לכולם על התגובות

ראיתי היום בערוץ 2 את התוכנית על הפרעות שינה. אני לא מתכוון לקחת כדורים אבל חשבתי לעשות ספורט בערב.. מה אתם אומרים? יעזור? מה אתם עושים כדי לישון יותר טוב?

דנטל

New member
תלוי כמה קרוב לשינה

אל תעשה ספורט וישר לאחר מכך תנסה לישון, כי הגוף עוד מומרץ מהאדרנלין. חכה כמה זמן אחרי הספורט.

חמד1

New member
שחר,יתכן ויש לך איזו שהיא בעייה,זה

לא דבר טרוויאלי לא להירדם,מה גם שאתה צעיר.יכולות להיות סיבות שונות.אחת האפשרויות היא שאתה מוטרד באופן קבוע והמחשבות לא נותנות לך מנוח כדי להירדם.הוריך לא נראים לי רציניים בגישתם לבעייתך,והממליצים כאן לדבר עמם,לא נראית לי כדרך לפתרון בעייתך.הצעתי הראשונית היא :בלכתך לישון נסה לחשוב ולבדוק מדוע אתה לא נרדם,אם מחשבות מטרידות אותך,אז זה כיוון לניסיון בדיקה ומציאת פיתרון לבעייתך.אולי יש סיבות רפואיות שמונעות ממך להירדם,ואז יש לפנות לרופא המשפחה וממנו להמשיך ע"פ דעתו לרופאים ובדיקות רפואיות לאיתור הסיבות. קח יוזמה,בדוק את עצמך קודם,כך שתגיע לרופא,תוכל לתאר בפניו את הסיטואציה טוב יותר.בהצלחה.

s h a h a r 8

New member
.

אני חושב שאני צריך להיבדקאבל אני עדיין קטיןן וההורים לא ממש מבינים אותי. לא רק בנושא הזה אלא גם באחרים. כשישנתי היום (הלילה בין שבת לראשון) הלכתי לישון ב10 וחצי ככה.. פעם אחרונה שבדקתי בשעון מה השעה היה 2:30, כאילו תבינו 4 שעות כמו מפגר שוכב במיטה בלי לעשות כלום. דיברתי עם אמא שלי והיא כרגיל כמו כל השנים "קרא סיפור ותירדם" כמובן ניסיתי שניה וסגרתי ת'ספר. מה גם שקשה להירדם בלילה עם הנחירות של כל הישנים. לא, אין דבר שאין חושב עליו בלכתי לישון, אני פשוט שוכב במיטה, ידים מאחורי הצוואר (שוכב על חוף הים) ועוצם עיניים ככה כמה שעות עד שאני נרדם.

דנטל

New member
אולי לנסות תנוחה אחרת?

וואי, איך אפשר להרדם על הגב? איך אנשים עושים את זה? לא כואב לכם הגב מזה? תנסה להכנס למיטה יותר מאוחר. בדוק אם הבעיה היא 4 שעות הרדמות, או שעת הרדמות. כלומר, אם תכנס למיטה בחצות ותרדם ב- 4, אז הבעיה היא ממש בהרדמות שזה יותר ענין של הגיינת שינה ומתחים (גם אם נדמה לך שאין לך, כי אפילו לחשוב על זה שאתה לא נרדם זה מתח). אם תכנס למיטה בחצות ותרדם ב- 2:30 הבעיה יותר רומזת על הפרעת מלטונין. להבדק בכל מקרה רצוי, כי כשלוקח יותר מ- 20 דקות להרדם - יש בעיה.

shaiush4

New member
זה שאתה קטין לא אומר שאין לך

זכות ללכת לבד לרופא!... ברור שבנ וגע לדברים מסוימים רופא חייב לידע את ההורים שלך, אבל אין סיבה שלא תקבע תור לרופא ותתחיל לבדוק מה הבעיה. ואם אכן יש בעיה שמצריכה התערבות של רופא - אני מאמינה שההורים שלך יבינו שזה לא סתם הדמיון שלך או משהו כזה. בכל מקרה, עצתי היא שתקבע תור לרופא, בלי ההורים שלך בשלב הזה. אם אתה לא רוצה ללכת לבד, קח איתך חבר טוב או מבוגר שאתה סומך עליו. בהצלחה.

s h a h a r 8

New member
אני גם קצת מפחד ללכת לרופא לבד..

אני חושב שהם מבינים שזה לא דמיון אבל הם פשוט מתעלמים

shaiush4

New member
ברור שזה לא נעים ללכת לבד...

יש מבוגר אחר שיוכל ללוות אותך? דוד/דודה, סבא/סבתא, אח/אחות גדולים?

חמד1

New member
מכאן אני מבין שאתה צעיר לימים,ממש

ילד.אני מציע לך שתי אופציות: תבקש מאחד מהוריך(אם אימך מבטלת את טענותך,אז פנה לאביך-באם הוא קומוניקטיבי איתך)ללכת לרופאת המשפחה לבד או יחד עמם,ואז תספר לרופא/ה על הבעיה ואז גם ההורה שיגיע איתך ישמע כיצד הרופא מתיחס ברצינות לבעייתך. אם זה לא יצליח,במידה ואתה בבי"ס יסודי או ביניים או תיכון יש אחות רפואית או יועצ/ת חינוכית - פנה לאחד מהם ,ואם הראשון לא מתייחס אז פנה לשני.אפשרות נוספת,אם אין יועץ חינוכי,אולי יש פסיכולוג בבי"ס שאליו אתה רשאי לפנות באופן עצמאי וחופשי. אם גם זה בעייתי,פנה למחנכ/ת הכיתה,ספר שאתה עייף בזמן הלימודים,וכשישאלו מדוע,תגיד שאתה מנסה למצוא פתרון רפואי,אך כבר אין לך למי לפנות אחרי שפנית לכל הגורמים שהעלתי בפניך. לא סיפרת לי באם יש לך חלומות שאתה מקיץ מהם בפתאומיות - גם זו אפשרות. מצער שיש הורים שלא מבינים את בעיית ילדיהם,גם זו בעייה !! אשמח לדעת מה ניסית לעשות,ומה הן התוצאות.

s h a h a r 8

New member
אחי אתה מהדור הישן...

כיום אין אחות בבית ספר... תזכור אני לא ילד.. אני נער עברתי בר מצווה אין יועץ חינוכי אין פסיכולוג כי אנחנו פסיכים מדי.. אני עכשיו דיי בריב עם אבא שלי בקשר לבית ספר אני מעדיף שלא הבית ספר ולא אבא שלי ידעו על זה. כאילו אבא שלי יודע ולא מתייחס.. הא שונא רופאים הוא טוען שהגוף יודע לרפות את עצמו בלי רופא (מי שמדבר הוא נכה צה"ל מושבניק שאמא שלו אחות בבית חולים, היתה ,ז"ל) לאמא שלי אני מספר הכל אבל היא פשוט לא רוצה להקשיבבב... כלוםםםםם

חמד1

New member
כל הכבוד שעברת בר מצווה,אני מדור

הביניים ולא הישן,אך מאוד מעורה ומתקדם בחשיבה הנפשית והרפואית.נער,יש עדיין בתי ספר שיש בהם גם יועץ חינוכי וגם פסיכולוג,יתכן שלא בכל בתיה"ס,ובוודאי שלא בביה"ס שלך.יתכן שבעייתך נובעת ממצב של לחץ אישי שגורם לחלומות שמהם אתה מתעורר בחוזקה וקשה לך להירדם בגלל מחשבות טורדניות.בזה ניתן לטפל,אך נראה לי שאימך לדאבון ליבך-לא מתאימה לכך. קודם כל אתה יכל לעזור לעצמך ע"י חידוד המודעות העצמית למה שקורה לך וגם לסיבות,כלומר,עליך לעקוב אחר עצמך בלילות,להתאמץ לזכור שאתה מתעורר איזה חלום היה לך ובוודאי לזכור אם הוא היה מפחיד או מלחיץ-אז תאתר את גורם הסיבה להתעוררויות.מעבר לכך זה כבר טיפול פסיכולוגי כדי להבין מאיפה הדברים נובעים. לגבי אימך,אם היא לא הכתובת לסיוע,למרות שאתם מדברים על הכל(לדבר זה לא נקרא לעזור בעת הצורך...)מצא קרוב משפחה שיש לך אמון בו וגם כזה שאתה מאמין שיעזור לך,ואז ספר לו על העניין ועל רצונך להגיע לרופא כדי להיעזר. בנוסף,אם אתה כבר אחרי בר מצווה,אני חושב שאתה יכל להגיד לאימך שאתה רוצה ללכת לרופא המשפחה בעצמך-ואז פתחת דרך לטיפול בעניין-בהצלחה.ספר לי מה קורה לך בעניני חלומות....?

s h a h a r 8

New member
איך הלילה היום עבר?

הלילה בין ראשון לשני היה חראאאאאאא נרדמתי בצ'יק אבל כל שעה, שעה וחצי התעוררתי.. זה גם יכול להיות הפרעת שינה?

למעלה