שלום ד"ר תורגמן!

orlyg2

New member
שלום ד"ר תורגמן!

לפני כארבע שנים אובחנתי כחולת גרייבס. טופלתי תקופה ארוכה במרקפטיזול אולם לא היתה הטבה במצבי. במאי 2002 טופלתי ביוד רדיואקטיבי שהועיל במידה מועטה (לפני הטיפול, רמת ה-free t4 היתה 86.40 ((!!!!) ואחריו היא היתה 57.60). כיום, לאחר שהגעתי להחלטה שאיני רוצה לקבל עוד טיפול רדיואקטיבי - פניתי לניתוח לכריתת הבלוטה (בבדיקת הדם האחרונה שלי, לפני כשבועיים - רמת הfree t4 היא 27.30). את הניתוח אעבור בעוד כחודש וחצי (במידה ואהיה מאוזנת עד אז) בבית החולים תל השומר. הרופא הסביר לי את הסיכונים הכרוכים בניתוח. שאלתי - האם יש תופעות לוואי לאחר הניתוח (כמובן, מלבד המעבר למצב של היפו)? תודה מראש, ושבת שלום!

אם הסבירו לך את הסיכונים...

אני מניחה שנכנסו לסיבוכים שיכולים להופיע מלבד תת פעילות של הבלוטה. מדוע לא רצית עוד מנת יוד? האם ה-FT4 הזה הוא תחת טיפול תרופתי? כי אם לוא, יתכן כי את בדרך לרמיסיה. יכול להיות שמנת הדיו שקבלת הייתה נמוכה מדי ובשל כך הטיפול לא עבד במהירות המקובלת. אני הייתי בהחלט בעד טיפול שני ביוד אם יש צורך בכך, ואם ה-FT4 הזה הוא ללא טיפול, הייתי מחכה עוד קצת כי זה אומר שאת בדרך להבראה. אם את סובלת מסימפטומים את יכולה כמובן לקבל טיפול תרופתי עד שיחזרו רמות ההורמונים לנורמה. אם בכל זאת החלטת על ניתוח, עם תוצאה כזו את יכולה להנתח. זה אמנם לא ממש בנורמה, אבל זו עליה קלה שלא צריכה לדחות את הניתוח. הסיבוכים האפשריים של הניתוח מלבד תת פעילות, או לחילופין המשך הפעילות יתר אם לא כורתים מספיק מהבלוטה, הם פגיעה בעצב שמעצבב את מיתר הקול, וכריתה של בלוטות הפראתיירואיד המפקחות על משק הסידן. כמובן יתכנו עוד כל מיני סיבוכים כלליים שנובעים מעצם ההרדמה הכללית. בהצלחה!

orlyg2

New member
תודה רבה!

הבהרה קטנה - אני לוקחת כדור וחצי של מרקפטיזול במשך השנה האחרונה. האם הטיפול ביוד עדיף על ניתוח??? האם זה לא מסוכן לגוף (בטווח קצר ובטווח ארוך) לקבל כמות כזו של יוד רדיואקטיבי? תודה....

הטיפול ביוד פחות מסוכן

שלום אורלי, לא הטיפול ביוד פחות מסוכן מניתוח. גם ניתוח של בלוטת התריס, אם הוא נעשה ע"י מנתח/ת טוב/ה, בעל סיכונים קטנים, אבל הם קיימים. בד"כ המנה הניתנת לפעילות יתר איננה גדולה בכלל ולא מהווה כל בעיה לטווח ארוך.

למעלה