שלום ד"ר קרן

sabinas

New member
שלום ד"ר קרן

זאת הפעם הראשונה שאני נתקלת בפורום זה ואני מברכת על הימצאו. שמי שרון אני בת 26. מאז ומתמיד קבלת הווסת היוותה אצלי בעייה - לעולם היא לא היתה סדירה. יכולתי לקבלה אחת לשלושה חודשים , חצי שנה ואף יותר. כמובן שלקיחת גלולות הסדירה את העניין. אני נשואה מזה חודש והפסקתי את לקיחת הגלולות בחודש אפריל מאז קיבלתי פעמיים ווסת כשהאחרון בהם היה בחודש יולי.לא אחת העלתי סוגיה זו בפני רופאי/ות הנשים אצליהם טופלתי (רק לשם בדיקות שגרתיות ומרשמי הגלולות)ושום תשובה קונקרטית למצבי לא ניתנה לי - ההמלצה היחידה היתה להמשיך בנטילת הגלולות - המלצה שקשה לי לקיים . בדיקות הדם ההורמונאליות אינן מראות תוצאות חריגות של אי איזון הורמונאלי. אנני סובלת לא משיעור יתר או השמנה שנאמר לי שבדרך כלל הם הסימפטומים המלווים תופעות אלו. השיחה עם אחת ממכירותי נאמר לי לפנות לאונודוקרינולוג לבדיקת הנושא. אשמח מאוד לקבל את דעתך/עצתך בנושא יום נפלא שיהיה

מכירתך צודקת

שלום סבינה, מכירתך צודקת. הדבר שווה בירור, אם כי מדובר בתופעה ארוכת שנים כך שמשהו ממש חמור לא ימצא שם. האם את מגיבה לארגסט? אם כן, ובתנאי שרמת האסטרדיול שלך סבירה, את לא חייבת לקבל גלולה, אבל רצוי שאחת לחודשים שלושה תקחי ארגסט לגרימת נשירת רירית הרחם. אם את לא מדממת אחרי ארגסט, ואם רמת האסטרדיול שלך נמוכה, רצוי שתקבלי טיפול תחליפי אחרת את צפויה לפתח אוסטאופורוזיס בגיל צעיר. גם עם סיפור כמו שלך אפשר להרות וללדת, אבל זה קרוב לוודאי ידרוש טיפולים להשראת ביוץ.

sabinas

New member
תודה רבה לך על התייחסותך

וואו חיכיתי בקוצר רוח לתגובתך. אני מגיבה מצויין לארגסט. ברשותך - מטח שאלות: 1.על מה מעיד האסטרדיול, 2.מתי ממולץ לבצע בדיקת דם לברור רמתו ( אני מניחה שזה משתנה לפני קבלת הווסת, לאחריה ובתקופה שלא הופיעה מזה זמן). 3.רירית הרחם - מה ההשלכות של נשירתה (או אי נשירתה באי קבלת ווסת )באופן תכוף, לפני כשבועיים ביצעתי בדיקת אולטרה סאונד ואגינאלי והטכנאית הזדעזעה מעובי הרירית ( 5 חודשים בהם לא קיבלתי מחזור) 4.מעבר לקבלת אוסטופורוזיס הבנתי שאי קבלת המחזור מגדילה את סיכוי קבלת סרטן הרחם/שחלות. מדברייך אני מבינה שלא די להסתפק בבדיקות וביקורים אצל רופאים גיניקולוגיה אלא ממולץ לי לקבוע תור לאנדוקרינולוג/ית. שוב תודה על זמנך ועצותיך

מטח תשובות

שלום סבינה, אנסה לענות בסיגנון טלגרפי. מטרת בדיקת האסטרדיול היא לוודא כי זה אינו נמוך. אם את אומרת לי שרירית הרחם מעובה למדי וכי את מגיבה טוב לארגסט, אני מניחה שהוא ימצא בתחום תקין לשלב הראשון (הפוליקולרי) של המחזור. זה כל מה שאנחנו רוצים לראות. אכן, רצוי שרירית הרים שמתפתחת תחת גירוי של אסטרדיול, תנשור בצורה פחות או יותר מסודרת. הדבר מבטיח ווסת בנמפח סביר ולא דימומים נוראיים, ואכן נכון שרירית שגדלה ללא "התנגדות" של פרוגסטרון, עלולה לפתח שינוי סרטני. לכן מכל הבחינות רצוי שתקבלי ארגסט בצורה מסודרת. לבסוף, לא הכרחי שתבקרי אצל אנדוקרינולוג/ית אם יש לך רופאת נשים טובה, אבל לא יכול להזיק.

למעלה