שלום ד"ר דובנוב

kofman maria

New member
שלום ד"ר דובנוב

תמיד רציתי לשאול ולא ידעתי האם יש תשובה לשאלות שלי
ילד שלי בן 10 ADHD כרגע ללא טיפול בריטלין אך אני שוקלת להתחיל
מגיל מאד צעיר, גיל 3-4 ילד שלנו משמתף בכמה חוגי ספורט בו זמנית ברמה אינטנסיבית: ( שלחנו את הבן לחוגים כי הרגשנו צורך מיידי כבר מגיל צעיר לפרוק אנרגיות גבוהות)
שחיה 3 פעמים בשבוע, קבוצת נבחרת עם עומס רב
טניס 4 פעמים בשבוע עד 10-12 שעות בשבוע, כולל משחקים ללא מסגרת שיעור להנאת הילד ולפי רצונו, קבוצה תחרותים עם עומסים גבוהים
1.בתנאי ששוקלים להתחיל טיפול בריטלין האם זה לא יכול לסכן את בריאותו של הילד: מדובר בעומס אירובי יום יום.
2. איזה בדיקות רפואיות הבן שלנו צריך לעבור גם בלי קשר לריטלין? עד עכשיו חוג טניס מבצע בדיקות רפואיות קבועות בניידת שמגיעה פעם בשנה,הכוללות לחץ דם ואקג, שאיכותה מותלת בספק בעיניי.
ובחוג שחייה למרות עומס פיזי רב מעולם לא נדרשנו לבצע בדיקות,
אז האם לעשות משהו בנידון ואם כן אז מתי.
תודה מראש

galdub

New member
רילטין והרבה ספורט...

שלום מריה, אכן פעיל הילד.. כל עוד הדבר נעשה בחשק ובשמחה - אין בעיה. הריטלין לא יסכן אותו, כפי שצינתי בשאלות הקודמות - אך יתכן וישפיע על התנהגותו גם בחוג. שמעתי על ספורטאים שזה הפחית להם מה'תזזיתיות' והזריזות בספורט - ולכן עברו לקצר טווח יותר כדי לכסות רק את שעות בי"ס ושעורי הבית.

galdub

New member
בדיקות רפואיות לספורטאי

ספורטאים תחרותיים מחויבים ע"פ החוק בישראל לעבור בדיקות בתחנה לרפואת ספורט, הכוללת שאלון אישי, בדיקה גופנית שכולת גובה, משקל ולחץ דם, ואק"ג במנוחה, ומעל גיל 17 גם במאמץ. אני מודע לאיכות הבדיקות המבוצעות בחלק מהתחנות, ואף חבר בועדה של משרד הבריאות העוסקת בנושאי חוק הספורט.. בהנחה והבדיקה טובה - היא כמובן מכסה גם את השתתפותו בשחייה. בגדול אין המלצה של ארגוני רפואת ספורט לבצע בדיקות נוספות כסקר כללי, מספיק לוודא כי הילד גדל בקצב תקין. עם זאת אם יש תלונות כלשהן, כגון עייפות או חולשה/ירידה בהשגים - ניתן לבדוק מאגרי ברזל, שכן זהו מחסור נפוץ בספורטאים, ברחבי ישראל, ולכן בוודאי בספורטאים ישראליים..

למעלה