שלום דר'

שלום דר'

אני לאחר רעלת הריון קשה ביותר...מיזה שנים נמצאת עם פעילות יתר של בלוטת הטריס ללא כל טיפול אך לאחר הלידה עלה רמת הפעילות של הבלוטה מאחר ואני לפני ניתוח הרופא נתן לי ל3 שבועות מרקפטיזול 1 ליום שאלתי היא מה תופעות הלוואי של הכדור כי יש לי הרגשה נוראית והרופא שלי בחו"ל אודה לך על תשובתך והמשך ערב טוב לכולם

מרקפטיזול

שלום לך, אני משתגעת מזה. כשאני נותנת מרקפטיזול אני מעבירה כמה דקות טובות להסביר לפציינט את כל הסכנות. אני לא יודעת מה את מרגישה, אבל בד,כ זה לא עושה הרגשה לא טובה אלא זה יכול לעשות תופעות לוואי מוגדרות. תופעת הלוואי הנדירה והמסוכנת היא ירידה חדה בכדוריות דם לבנות שיכולה להתבטא בחום גבוה. תופעות אחרות הן פריחה, הפרעה בתפקודי כבד זה אולי יכול לעשות הרגשה לא טובה), וכאבי פרקים. את כמובן יכולה לבקש בדיקות כלליות, אבל יש לי הרגשה שהתחושות שאת חשה יותר קשורות לרתיעה שלך מהטיפול ולא נובעות מהשפעה גופנית של הכדור.

תודה לך..

אבל אין לי כל חשש רתיעה מהטיפול מרגישה חולשה כללית ובחילות, שלשולים, וסחרחורות ,האם הכדור גורם לחולשה בכל הגוף שאין כח לקום מהמיטה וכל התופעות הנ"ל. אודה לך על תשובתך והמשך ערב נעים . והרבה תודה. נ.ב. פשוט קצת מודאגת מהרגשה

למעלה