שלום ד''ר

caroline barina

New member
שלום ד''ר

לפני כשבוע התחלתי טיפול ראשון במכשיר IPL להסרת שיער בידיים בחלק מנקודות החן הופיע כתם שחור קטנטן, יש שינויי מבחינת המגע - נקודות החן מעט בולטות יותר אבל אין קילוף. מה שמעניין זה שלא כל נקודות החן השתנו ככה, בערך 70% הישתנו. אם זה עוזר - עוצמת הפולס הייתה 9. זה מה שאני יודעת. אשמח להתייחסותך אם ידוע לך דבר בנושא סוף שבוע נעים

בליטות של נקודות חן אחרי IPL

שלום קרולין תופעות לואי של טיפול בIPL יכולות לכלול כאב , שינוי בצבע העור , תחושה דמויית כווית שמש- אדמומיות, קילוף, נפיחות הללו נמשכים מספר ימים וחולפים לעיתים נדירות יותר הפיגמנט בעור - כמו זה שנמצא בנקודות החן - קולט יותר מדי אנרגיה ואז יכולה להתפתח שלפוחיות אם תאי הפיגמנט נפגעים - גם הם קולטים את האנרגיה - עלולים להשאר כמתים כהים או בהירים בעור אם הקליטה העודפת היא של בכלי הדם = הם יכולים להפגע - ותופעת הלוואי יכולה לכלול איפה דימומים (כאילו חטפת מכה ) - אשר חולפים תוך כמה ימים. תראי את העור לרופא המטפל ואני מניח שהוא כבר ידע מה לעשות עם הלייזר מבחינת הפולס והעוצמה בברכה

caroline barina

New member
תודה על תגובתך המהירה

כלי הדם לא פגועים למראית העיין הבלתי מיומנת שלי. בכל אופן, אין שום המטומה או שינויי בצבע העור בכללי ואין שלפוחיות.. בתור סטודנטית לסיעוד אני מרשה לעצמי להגיד שזה פשוט נראה כמו ריכוז מלנין גבוה בחלקים מסויימים של נקודות החן ואת הטיפולים אני מבצעת אצל הקוסמטיקאית שלי, תור לרופא עור שלי קבעתי אבל עד אז רציתי לוודא איתך שזו לא תופעה חריגה מדיי שדורשת הפסקת טיפול. תודה

תשובה

יתכן שבאזורים אלו היתה קליטה רבה יותר של אנרגיה וכתוצאה מכך דלקת הממוקמת לאזורים אלו ולפיכך שינוי הצבע כדאי ליידע את הגורם המטפל ולקוות שהיא תדע מה לעשות בברכה. .

למעלה