שלום דר' תורגמן

שלום דר' תורגמן

קיבלתי תוצאות של בדיקות דם שיגרתיות שהרופאה האנדוקרינית המטפלת שלי שלחה אותי לעשות. יש מס' תוצאות של בדיקות שעברו את הנורמה , אשמח שתסבירי לי קצת מהן בידיוק הבדיקות האלו ( לצערי הרב יש לי תור לרופאה רק בעוד כחודשיים). יש לציין שאני מטופלת בגלולות "דיאנה" לקבלת הווסת, עקב בעיות הורמונליות. LDL-138.2 VLDL - 44.2 תודה

שאלה נוספת בבקשה...

אני בחורה בת 23 ואני נוטלת גלולות "דיאנה" מגיל 18 עקב תסמונת "PCO" . בחצי שנה האחרונה אין לי בכלל דימום , יש לי רק ביום הראשון הפרשות דמיות ובזה זה מסתכם ( עד כדי כך שאני בכלל לא צריכה לשים תחבושת) . ממה זה נובע? והאם זה יכול להצביע על בעיה כולשהיא? ואיך איפשר לטפל בזה? מצטערת על "התקפת" השאלות האלו, אבל אני די מוטרדת ולצערי הרב כפי שציינתי יש לי תור לרופאה המטפלת שלי רק בעוד כחודשיים. תודה רבה, שירלי

מיעוט דימום

שלום שירלוש, התופעה שאת מתארת מוכרת, אני מניחה שכדאי להתיעץ דווקא עם גינקולוגים לגבי הסוגיה הזו. אבל כעקרון זה משקף את תגובת הרחם שלך לסוג ההורמונים שיש בדיאן. אני לא חושבת שאת צריכה לדאוג לגבי דימום עתידי לכשלא תקחי את הגלולה. לגבי בדיקת המעבדה שהצגת היא מראה שיש לך כולסטרול קצת גבוה וכנראה גם טירגליצרידים (לפי ה-VLDL). זה יכול להיות קשור בגלולה גם כן. את זה תראי כשתפסיקי. אבל בינתיים לא יזיק לך לשמור על דיאטה הולמת כלמור דיאטה מופחתת שומנים.

למעלה