שלום דר' - שאלה

yarivlevi

New member
שלום דר' - שאלה

אני חייל בן 21. מרכיב משקפיים מגיל 10. המידה שלי כיום הינה 2 ורבע. לאחרונה חשתי בכאבי עיניים עם תחושת יובש, ביקרתי אצל רופאת העיניים בצבא וזו נתנה לי טיפות לטיפול ביובש וטענה כי כאבי העיניים נובעים ממשהו בלחמית. היא אמרה שארכיב משקפי שמש בכל ימות השנה (גם בחורף) כי מעולם לא הרכבתי משקפי שמש ועיניי תמיד היו חשופות לשמש. 1. למשך כמה זמן אזדקק להרכיב משקפי שמש? 2. האם אני באמת צריך לשים תמיד אבל תמיד משקפי שמש? תודה

yarivlevi

New member
בנוסף

היא אמרה לי לחזור עוד חודש והיא תשים לי טיפות הרחבה. לא הבנתי רק למה שמים את הטיפות האלה, למה זה עוזר ולמה זה יכול להזיק... האבחנה: follow up examiniation, unspecified

הטיפות נועדו להרחבת האישון

ולבדיקת תלונותיך בצורה מעמיקה יותר והסתכלות על העין דרך מכשיר הפונדוס(המכשיר הענק היה לה במרפאה), הבדיקה חשובה לאיתור פתולוגיות שאינן נראות בבדיקה שגרתית. בדר"כ כשאין עדות לפתולוגיות נלוות כגון דלקות עיניים או הפרעה בראייה, החשד שמדובר ביובש בעיניים, תמוה קצת שהיא לא בצעה מבחן יובש שהיה מאבחן את זה סופית בנוסף לבידקת הרחבת האישונים. להזיק טיפות הרחבה לא מזיקות למעט טשטוש זמני של עד כמה שעות לכן באותו יום אסור לך לנהוג או להפעיל מכונות הדורשות ראייה טובה.לעתים קשה לקרוא ולעתים לא, תלוי בטיפות ובעיקר בזמן שייקח לטיפות להילעם מהגוף זה לוקח בדר"כ בין כמה שעות עד יממה. משקפי שמש הם ממולצים בארץ החמה שלנו לכולם , גם למי שאין בעיות ראייה, והן ממולצות להרכבה רק בשעות היום ולא במנים שאין בהם חשיפה לשמש, רק במקומות שיש בהם חשיפה לשמש. הטיפות ליובש הן כדי לחדש את הדמעות בעין, אם זה יעזור, הרופאת תבצע בדיקת אישונים, ותשחרר אותך עם טיפול ליובש אם לא יעזור יש להמשיך בבירור.

למעלה