שלום דר' אלקיים
בת 35. מתלוננת מזה זמן רב על כאבי שרירים חזקים מאוד (
), וכן על כאבים מפושטים במקומות שונים בגוף (כאבים עזים של 'התפסויות'. למשל באיזור הזרוע והשכמות - כאילו נתפס לי האיזור, בלא שביצעתי כל פעולה חריגה. פשוט מתחיל לכאוב ולשרוף ביום בהיר אחד, עד כדי קושי ממשי להזיז את היד. וכמו שזה בא - כך נעלם כעבור מספר ימים.). הכאבים החזקים מגיעים ב'גלים'. נמשכים מס' ימים, ונעלמים. המצב החמיר לאחר לידה (לפני כמס' חודשים), כאשר אחת למספר שבועות אני נתקפת כאבים עזים ומשתקים. בנוסף, אני סובלת מכאבי בטן (איזור הקיבה) עזים ועוויתיים, המלווים בשלשולים, ותחושת אי נוחות גדולה מאוד באיזור הקיבה (גזים, נפיחות, כאבים, וכד'). בביקור אצל רופא משפחה עלה חשד לפיברומיאלגיה. ושאלותיי הן: 1. האם פיברומיאלגיה עשויה לכלול גם כאבי בטן כפי שתיארתי ? 2. האם התיאור שלעיל עשוי להתאים לפיברומיאלגיה ? 3. קיבלתי לבצע בדיקות דם מקיפות שכוללות: TSH, ALKALINE PHOPHATASE, AST, BILIRUBIN UNCONJUGATED, CK, CALCIUM, SODIUM, IRON, VITAMIN B12, CBC, TRIGLYCERIDES, ALT, ESR, RHEUMATOID_FACTOR QUANTIT, POTASSIUM, PHOSPHORUS INORGANIC, FERRITIN האם יש לבצע את הבדיקות בזמן התקף כאבים או שניתן לבצעם בכל שלב ? האם הבדיקות יוכלו להצביע על דלקת פרקים, למשל, גם אם אין התקף נוכחי בעת ביצוע הבדיקה ? האם בנוסף לכל אלו יש לבצע גם בדיקת ANA או שהבדיקות הללו מספיקות ? אני מודה על תשובותיך.
בת 35. מתלוננת מזה זמן רב על כאבי שרירים חזקים מאוד (