שלום דנה,

שלום דנה,

לאחר קריאת חומר בנושא פנג שווי זרקתי מהבית כל מה שמיותר/ לא בשימוש/ מקולקל, שבור, חלוד, וסתם דברים שהרגשתי שתוקעים אותנו במקום. במקביל עשיתי פינה בדרום מערב הבית עם סמלים שמסמלים בשבילי את מה שאני רוצה שיתגשם. ושאלתי להיום- מחברה שמעתי שכדאי לשים על הניאגרה של השירותים כלי עם אבנים. האם זה יכול להיות כל כלי? קערה קטנה מעץ גם מתאימה? או שצריך רק מחומר מסויים? והאם סתם אבנים פשוטים שאוספים בחוץ? תודה מראש.

דנה A

New member
פנג לבית

הי, ברוכה הבאה לפורום, שמחה לקרוא שמצאת את הנושא מעניין, קראת ויישמת, שלב חשוב מאוד, אין ספק שארגון הבית מחדש, ריקונו מהמיותר, השבור והישן מעוררים ומזרימים תחושת חידוש ורעננות לבית. את יכולה לאחר ארגון זה לעבור עם עלי מרווה לטיהור הבית, זה נפלא. בנוגע לשירותים- את יכולה להשתמש בכל כלי, רצוי מחומרי חרס ובחלוקי נחל, אך לטעמי זה מיותר.. נשמח לשמוע על התפתחויות דנה

תודה,

אשמח לשמוע עוד על טיהור עם עלי מרווה, או אם תוכלי לתת קישור איך בדיוק עושים את זה? תודה.

דנה A

New member
עלי מרווה

יש צורך בעלי מרווה מיובשים, ניתן לרכשם מיובשים בין היתר בחנויות תבלינים, וניתן להשתמש בעלי מרווה טריים אשר מייבשים אותם בחלון, או בייבוש בתלייה. לאחר שיובשו, מעבירים לכלי חסין אש, מבעירים את העלים המיובשים, ומתהלכים בכל חלקי הבית עם הכלי כדי שעשן המרווה יתפזר שם. בהצלחה דנה

ויש לי עוד שאלה לגבי רימונים-

עשיתי חיפוש בפורום לגבי סמלים לפיריון ומצאתי: רימונים, דגים,( ואם אני לא טועה גם צפרדעים). הכנתי לעצמי רימונים יפים ועכשיו אני מתלבטת היכן למקם אותם. האופציות הן: 1.בפינת הסלון (דרום מערב) שם יש שולחן קטן עם לאקי במבוק, בית נר שאני אוהבת, ואגרטל עץ אהוב שהכין לנו חמי. (אגב יש לי כד מיוחד ומדהים מסין עם ציור של אישה ודגים שלדעתי מקומו בפינה זו אבל אני מאוד חוששת שהוא יקבל מכה / יישבר שם, ולכן הוא נמצא עדיין מעל במטבח מעל הארונות - קיר מזרחי של הדירה, לא יודעת אם זה המיקום האידאלי בשבילו) 2. על שולחן בפינת אוכל מול דלת הכניסה לבית (מרכז הבית) 3. חדר השינה שלנו (צפון מערב) על הקיר הדרומי של החדר יש כוורת ובה כל מיני קישוטים קטנים ונרות . אשמח לתגובה. תודה מראש.

דנה A

New member
סימבוליקה

השימוש בסימבוליקה נפוץ מאוד כיום וכוחו בעבודה על המודע והתת מודע שלנו, כל המקומות שהזכרת יכולים להתאים להנחת הרימונים ויתר הסימבולים, חדר השינה מתאים מטבעו במיוחד לסמבול מעין זה, בפינת האוכל את יכולה להוסיף קערה מרובעת עם פירות כמו תפוחים, אגסים, רימונים. בהצלחה דנה

דנה A

New member
יסודות

גם צורות מאפיינות אלמנטים/יסודות שונים, קערה עגולה מייצגת את יסוד המתכת ואילו קערה מרובעת את יסוד האדמה האדמה תכונותיה הן הזנה, אמהות, הכלה, נתינה, "אמא אדמה" יום נפלא דנה

יש עוד כל כך הרבה דברים שאני לא יודעת (-:

זה מדהים כמה שהתחום הזה רחב, והספרים מעבירים ממש על קצה המזלג את התחום הזה. למרות שקראתי 2 ספרים שונים מספר פעמים, עדיין מרגישה כאילו אני לא יודעת כלום. אם יש לך עוד טיפים, לגבי יסודות האדמה, שכדאי להדגיש בבית, אני יותר מאשמח לשמוע . תודה.

דנה A

New member
צודקת, התחום הזה רחב ורב מימדים

אפשר ללמוד אותו במשך שנים רבות, ועדיין להבין יש עוד המון מה ללמוד, הספרים נותנים לנו טעימה קטנטנה משפע הידע העצום שיש בתחום זה ובקוסמולוגיה הסינית בכלל. ההמלצות שדיברנו עליהן קודם אינם פנג שואי, חייבת לציין, אלא סימבוליקה ברמת המודעות ותת המודע שלנו, אין לבלבל שימוש בסימבוליקה עם פנג שואי. יום נפלא דנה

למעלה