שלום דוקטור

kerend

New member
שלום דוקטור

אני מקווה שאני לא מגזימה עם כל שאלותיי אלייך אבל אני מאוד מעריכה את סבלנותך לענות לי כל פעם מחדש..
ההודעה למטה בעמוד 2 לא "קופצת" כי עבר קצת זמן.. אבל אני מוסיפה קישור להודעתי הקודמת. בכל אופן... הייתי אצל האנדוקרינולוגית ואני התחלתי לקבל טיפול באלטרוקסין - כל יום כדור במשך 3 חודשים... ואכן יש לי תת פעילות של בלוטת התריס. רציתי לשאול - מה ההבדל בין דוסטינקס לאלטרוקסין ? (הרופאה באנדו' קצת "עיקמה" את פרצופה ששמעה שנתנו לי בזמנו דוסטינקס ולא אלטרוקסין.. לפי ההבעות פנים שלה הבנתי שאכן הרופאים ממש זילזלו בצורת הטיפול בי לאורך כל התקופה..)

דוסטינקס ואלטרוקסין

שלום קרן, דוסטינקס ואלטרוקסין לא קשורות בכלל. אלטרוקסין הוא טיפול תחליפי לתת פעילות של בלוטת התריס. דוסטינקס היא תרופה שמדכאה הפרשה של פרולקטין ומדכאה גדילתם של התאים הלקטורטופיים שמפרישים את הפרולקטין. תת פעילות של בלוטת התריס יכולה לגרום לעילה מתונה של פרולקטין. במקרה כזה טיפול באלטרוקסין יביא לירידה בפרולקטין וגם כמובן לאיזון בלוטת תריס. לעומת זאת, מתן דוסטינקס במקרה כזה יוריד את הפרשת הפרולקטין אבל לא יעשה דבר לבלוטת התריס. ולכן המצב של התת תריסיות ישאר בעינו. זו אכן טעות לטפל בפרולקטין מוגבר בגלל תת פעילות של בלוטת התריס בדוסטינקס. רק שבמקרה שלך אני כבר לא סוכרת במדויק אם לא היה ברור שזו לא הסיבה.

kerend

New member
מתשובתך אני מבינה

שאכן הרופאים היו ממש לא בסדר. כבר מההתחלה הפרולקטין היה גבוה יחד עם בלוטת התריס ובכלל לא התייחסו לבלוטת התריס ורק לפרולקטין לכן קיבלתי דוסטינקס ועכשיו אני מבינה את ההבעה שהיתה לאנדוקרינולוגית שהלכתי אליה.ולמה היא אמרה שהדוסטינקס היה מיותר. רק אחרי כל התקופה , בדיעבד , בדקתי שוב את כל התוצאות וחבל מאוד שהרופאים לא איבחנו דבר כל כך פשוט מלכתחילה. (ואת התוצאות האלה ראו 3 רופאים שונים , כולל מנהל מרפאה). כל הזמן אמרו לי שזה יכול להיות גידול מיקרו... משהו כזה... ואף אחד לא הזכיר את עיניין הבלוטה. טוב עדיך לפחות מאוחר מאשר אף פעם ומזל שזה לא מאוחר מידי.. המון תודות לך על עזרתך !!!

אני תמיד נזהרת

שלום קרן, מכוון שאני לא רואה את כל התמונה בפורום, אני תמיד נזהרת בדבריי. כאמור יש סיכוי שהפרולקטין הגבוה היה רק כתוצאה של התת פעילות. אם כך הוא ירד עם אלטרוקסין. אבל אני לא פוסלת אפשרות שמתקיימים שני מצבים שכיחים בו זמנית, גם תת פעילות של בלוטת התריס וגם מיקרואדנומה של יתורת המח שמפרישה פרולקטין. אז לא לקטול כל כך מהר בבקשה.

kerend

New member
חלילה.. אני ממש לא

קוטלת.. אולי הבעתי קצת תסכול מהטיפול הרפואי כי עברתי גם CT וחוץ מתגובה אלרגית שכמעט אושפזתי בגללה, לא נמצא דבר ולא אתפלא גם אם בבדיקת MRI לא ימצא דבר. פשוט חבל לי שזה היחס שמקבלים במרפאות הציבוריות אני די כועסת על הרופא נשים שהלכתי אליו כי הוא אמר לי בטלפון שיכול להיות שיש לי גידול וזה ממש לא אתי בעיני ובעיני אחרים ששמעו את זה וזה גם אותו הרופא שנתן לי את הטיפול בדוסטינקס ככה שהרבה דברים קטנים הצטברו לי ממנו.. ואני ממש לא באה אליך בטענות.. להפך - את מאוד עזרת לי וגם בכלל עם הזמן בדקתי מאמרים באינטרנט שהאירו לי קצת את הנושא. האנדוקרינולוגית בעצמה אמרה לי שהדוסטינקס היה מיותר ושיכלו לטפל בי באלטרוקסין כבר ממזמן והיא ממש כמעט נפלה מהכסא כששאלה אותי מתי קיבלתי אלטרוקסין ואמרתי לה שאף פעם לא נתנו לי. טוב.. אין מה לעשות עכשיו.. העיקר שעכשיו אני מטופלת כשורה ואני מקווה שזה לא יגרום לבעיות פוריות כי אמרו לי שזה יכול להיות. למרות שהתזמון קצת ממש לא מתאים כי אני עוד שבוע טסה לארה"ב לחצי שנה. אבל עשיתי ביטוח ואני מקווה שלא יהיו בעיות מיוחדות.

למעלה