שלום דוקטור..

מיואש17

New member
שלום דוקטור..

אני בן עוד מעט 18. ראיתי שיש פה הודעה שקשורה לריקוצלה, גם אני רציתי לדעת כמה פרטים. דבר ראשון, במהלך הבדיקות שהיו לי בלשכת גיוס(צו ראשון) הרופא אמר לי שיש לי וירוצלה-הוא אמר שלא צריך לנתח, אבל הוא הביא לי הפנייה לרופא אורלוג-הבעיה היא שהפנייה נאבדה לי... מה שאני שואל זה-האם אני יכול להזמין תור אצל אורלוג בלי הפנייה??-אני עוד מעט בן 18.. ואני מניח שלא-אז בשביל לקבל הפנייה אני צריך ללכת לרופאת הילדים שלי, אז פה יש בעיה, כי אני מאוד, אבל מאוד ביישן, ממש, היה לי נורא קשה להתפשט בלשכת הגיוס, ואני לא יכול להתפשט מול רופאת הילדים שלי-(בלי קשר לזה שהיא אישה) לא נעים לי, אני ארגיש בנוח להתפשט מול אורולוג!! אז האם היא תתן לי הפנייה בלי הצורך שאני אתפשט??? מה להגיד לה, ??? כי אני ממש לא יכול לעשות את זה אני דחיתי את זה כבר הרבה זמן, ואני מתכנןן הזמן הקרוב ללכת לרופאת הילדים בשביל ההפניה-אבל אני מפחד, כי אני לא יכול להתפשט.!! ההורים שלי לא יודעים מזה-ואני גם לא מתכנן לספר להם. האם בכלל ניתן לתת הפנייה בצורה כזאת(בלי להתפשט)? תודה

תשובה

בעקרון אתה יכול לפנות לאורולוג ללא כל צורך בהפניה ואולם בחלק מקופות החולים נדרשת הפניה מרופא ילדים או משפחה כדי להגיע לרופא מומחה במסגרת הקופה. אם זו בעיה עבורך אתה יכול לפנות ישירות לאורולוג באופן פרטי או דרך ביטוח משלים ,

מיואש17

New member
סליחה על הבורות....אבל...

לא הבנתי כמה דברים. דבר ראשון: אמרת ש"בעקרון אני יכול לפנות לאורולוג ללא הפנייה, אבל בחלק מקופת החולים נדרשת הפנייה" אז איך אני יודע אם אני צריך הפנייה או לא??? תראה אני נמצא בקופת חולים כללית(מושלם).. דבר שני: אני צריך לפנות לאורולוג שנמצא בקופת חולים שלי???-זה ההעדפה שלי אני יודע שהשאלות שלי נשמעות קצת מטומטמות-אבל זה בגלל שאין לי מושג בכול הדברים האלה שקשורים לביטוח מושלם, וכדומה.... אז מה שאני שואל בעצם זה :איך אני יודע אם אני צריך הפנייה או לא??-אני בעוד כ4 חודשים בן 18! ונגיד שאני צריך הפנייה מרופא הילדים, או המשפחה, אז אני יכול לפנות ישירות לאורולוג?? ולאיזה רופא אני צריך לפנות??-רופא אורולוג שנמצא בקופת חולים שלי? שהתכוונת באופן פרטי התכוונת -שאני מתקשר ישירות לרופא(אורולוג) או שאני יוצר קשר עם רופא שלא נמצא בקופת חולים שלי??? בבקשה תענה-כי יש לי מספר בעיות שמטרידות אותי כבר הרבה זמן... תודה ודרך ביטוח משלים-זה לא דרך המזכירות?? אז הם לא ישאלו אותי אם יש לי הפנייה או משהו???

mom of Ophrie

New member
תתקשר למזכירה במרפאה

ותשאל אם אתה צריך הפנייה לאורולוג (אתה לא צריך לפרט על הבעיה). תבדוק אם יש רשימת רופאי הקופה (לנו במאוחדת יש חוברת עם כל הרופאים). אם לא צריך הפנייה תבחר רופא ותתקשר אליו ישירות לקבוע תור. הרופא כאן לא יכול לענות לך זה הכל תלוי בקופה בה אתה רשום. אם אתה צריך הפנייה ומתבייש מהרופאה הקבועה שלך, יתכן ואת יכול ללכת לרופא משפחה אחר.

מיואש17

New member
ממ..

זה מה שאני מתכנן לעשות-אבל אני לא יודע אם כן או לא... תכננתי להתקשר ישירות לאורלוג שבקופת החולים שלי-ולשאול אותו האם הוא יכול לקבל אותי בלי הפנייה!!!??? זה בסדר?? תראו אני ממש ממש ביישן, ואני ארגיש בנוח להתפשט אך ורק מול אורולוג! לא נעים, ולא נוח לי להתפשט מול רופאת הילדים או רופא המשפחה!! אז האם ניתן לקבל הפנייה בלי הצורך להתפשט??? נראה לי שהרעיון הכי טוב כרגע זה להתקשר ישירות לאורולוג ולשאול אותו??? מה אתם חושבים??? תודה..

בחור מיואש שים ../images/Emo23.gif

תפנה למוקד ה CALL CENTER של קופ"ח שלך בטל' 1700707700 ושם יענו לך על כל שאלותייך וגם דרכם תוכל לקבוע תור לרופא עובד קופ"ח כללית/רופא עצמאי, בהצלחה!

מיואש17

New member
כן אני יודע, אבל

לא עדיף שאני אדבר ישירות עם הרופא(האורלוג)..?

Plok2

New member
תנסה את זה

תתקשר למוקד 1700707700 תגיד שאתה רוצה תור לאורולוג, אם אפשר אז בסדר גמור. אם צריך הפניה, תתקשר דרך הטלפון לרופאת המשפחה ותגיד לה מה יש לך ושאתה צריך הפניה לאורולוג, תגיד לה שאתה תבוא למזכירות לקחת את ההפניה, ואם היא תגיד בסדר, אז מה טוב. לדעתי היא לא ממש תסרב מכיוון שהיא בסך הכל רופאת ילדים, ותגיד לה שכבר בדקו אותך, וכל מה שאתה צריך זה הפנייה.

מיואש17

New member
כן את הקטע הזה אני כבר הבנתי!...

אבל רציתי לדעת אם אפשר להתקשר ישירות לאורלוג, לדבר איתו קודם, ולשאול אותך אם אני יכול לבוא אליו .... כי השאר נראה לי ממש סיפור.. להתקשר למוקד... אני כבר לא יודע מה לעשות....

hoolon

New member
מה הבעיה?

מה הבעיה להתקשר למוקד לקבוע תור? אם אפשר אז תגיד לרופאת המשפחה בטלפון שאתה רוצה שתשים לך הפניה במזכירות לאסוף את זה.

מיואש17

New member
מה הבעיה....אוקי

אני מפחד ללכת לרופאת הילדים שלי בגלל- שיכול להיות שאני אצטרך להתפשט (בלי קשר שהיא אישה) ... אני פשוט ארגיש בנוח אך ורק אצל רופא אורולוג!!! אני יכול להתקשר למוקד אבל אני מעדיף להתקשר ישירות לרופא אורלוג שנמצא בקופת חולים שלי- האם זה בסדר??? אני אשאל אותו אם אני יכול לבוא בלי הפנייה????.

Plok2

New member
יכול להיות שאתה לא צריך ללכת אליה

פשוט תתקשר ותגיד לה שאתה צריך הפניה, ואז לא תצטרף ללכת אליה, פשוט היא תשים את זה במזכירות ואתה תאסוף את זה. אלה אם כן אתה מפחד אפילו להגיד לה שיש לך דבר כזה(גם לי יש דרך אגב). אני אישית לא יודע אם צריך הפניה או לא, פשוט תתקשר למוקד ותשאל, תוך שניה יענו לך וזהו, אין כאן מה לפחד. מה אתה תגיד לאורולוג? שאתה רוצה לבוא בלי הפניה כי אתה מתבייש? לא נראה לי שאתה תגיד לו את זה.

מיואש17

New member
אוקי....

אין לי בכלל בעיה ללכת לרופאה, אבל להתפשט זה כבר סיפור אחר!!! ומה אני יכול גם להתקשר אליה???- זה עדיף!!, אבל אני לא יודע. קודם כול אני התקשר ביום ראשון למוקד, ואני אברר, אם יש מזל-אז לא צריך הפנייה, אם אין מזל -אני הייתי רוצה לדעת האם הרופאה שלי(רופאת הילדים) תוכל לתת לי הפנייה בלי הצורך בבדיקה!!! כי אין סיכוי בעולם שאני מתפשט .... (ושוב לא בגלל שהיא אישה). אני בהחלט שמח לדבר עם אנשים נוספים שיש להם בעיות כמו שלי-אבל הבעיה שלי קצת יותר מסובכת מזה... אני בהחלט מוטרד מאוד מהדבר הזה.... אוקי סיטאוציה.: נגיד אני הולך לרופאת הילדים שלי- מספר לה הכול, אומר לה שאני לא מרגיש בנוח להתפשט, ואני כן ארגיש בנוח רק אצל אוורלוג, אבל הרופאה אומרת שבכול מקרה היא רוצה לעשות בדיקה!!! -מה אני אמור לעשות????? להגיד לא, !!??? מצטער שהשאלות שלי קצת מטומטמות, אבל אני רוצה להרגיש בנוח, ובלי חששות!!

Plok2

New member
אבל

אבל כמו שאמרתי לך אם אתה מדבר בטלפון ואתה אומר לה אז היא מקסימום בטלפון תגיד לך תבוא לבדיקה, ואז תגיד לה בפעם אחרת וזהו. אין לה מה לבדוק אם כבר היית אצל רופא, הבדיקה שלה זה סתם לראות אם יש לך בעיה, ואתה תגיד לה הרי שכבר בדקו אותך. דרך אגב, גם אני חושב ללכת לבדיקה ואני מבין מה שאתה אומר, אז מקסימום אני ינסה את הטריק של "לסדר הפניה אצל המזכירות".

Plok2

New member
טריק נוסף

תקשיב לזה, תקבע תור למשהו אחר, אצל הרופאת ילדים. כשתהיה שמה תדבר איתה על המשהו האחר הזה(תגיד מקסימום שיש לך עצירות או משהו) בקיצור תשאל אותה איזה 20 שאלות ויש הרי תור, היא תרצה לסיים איתך כבר ואתה תראה את זה, ואז תגיד לה, אני צריך הפניה לאורולוג כי בדקו אותי ואמרו לי שאני צריך ללכת, תאמין לי אנשים מחכים היא תיתן לך הפניה במקום להתחיל לבדוק אותך.

מיואש17

New member
אני חושב שכבר חשבתי על כול

הטריקים שיש. ......אבל האחרון בהחלט נחמד.... בכול אני בהחלט התכוונתי להגיד לרופאה שכבר בדקו אותי, ושכבר קבלתי הפנייה(ושהיא פשוט נאבדה). טוב לפני שאני נלחץ סתם מכול הקטע של ללכת לרופאה, אני קודם כול התקשר מחר למוקד, -עכשיו מה אני צריך לשאול שם??? -להזמין תור, או לברר אם צריך הפנייה, או שזה לא משנה,!!!??

מיואש17

New member
ועוד דבר...

גם אתה צריך הפניה ??? חשבתי שכבר מעל גיל 18 אני צורך בהפניות??!

Plok2

New member
מוקד

תתקשר תגיד שאתה רוצה לקבוע תור לאורולוג, אם יגידו לך שצריך הפנייה אז תגיד אוקיי ביי, ואז תנסה את אחד הטריקים. אני מעבר ל-18 וכשהתקשרתי פעם אחרונה למוקד לקבוע תור למשהו אחר, ביקשו הפנייה בכל זאת.

למעלה