שלום דוקטור - שאלה

שלום דוקטור - שאלה

היי אני בת 25 ובשנת 2000 היה לי פריצת דיסק שהוציאו לי אותו בניתוח כעת גיליתי ששוב יש לי פריצת דיסק ואני סובלת מכאבים נוראיים ברגל שמאל הכאבים מטריפים אותי ואני לא מסוגלת לסבול את זה יותר אך מכיוון שהכל מלא בפרוצדרות יקח זמן עד שאני יכנס ל- C.T ועד שאני יקבל את התשובה וכו' הרופא שלי אמר שכשנקבל את התוצאות של ה- C.T אז הוא יעשה לי זריקות בגב ולא ממש הרחיב בעניין הייתי רוצה לדעת באיזה זריקות מדובר ואיזה סיכונים כרוכים בזה. בנוסף כמו שכבר ציינתי הכאבים בלתי נסבלים פניתי למכבי טבעי ושם המליצו לי להתחיל טיפול בדיקור. קראתי כאן על משהו שנקרא מרפאת כאב, רציתי לדעת במה מדובר והאם זה יוכל להתאים גם לי ואם כן איך מגיעים אליהם בבקשה תשובות דחוף

אין חכם כבעל ניסיון ...

שלום חושחשית .. בתור למוד קרבות בנושא פריצות דיסק ושאר מרעין ובישין אוכל לתת לך את העצות הנ"ל: בשלב האקוטי ושלב הדלקתיות השתדלי להוריד פעילות ולתת מנוחה ככל האפשר לחוט השדרה(בייחוד למעט בישיבה ) לגבי מרפאות כאב: הטיפול שם קונבנציונאלי : פיזיוטרפיה\זריקות בהתאם להנחיות הרופא המטפל . דיקור במחטים יכול להרגיע ולהוריד במעט את רמת הכאב אם כי מניסיוני ברגע שמפסיקים הכאב חוזר ... בתום תקופה של מס' חודשים (תלוי בחומרת מצבך) תוכלי להתחיל פעילות מחזקת לגב (שחיה,התעמלות מתאימה,פילאטיס) ישנם דרכים נוספות שניסיתי ועזרו לי את מוזמנת לפנות אלי אל תיבת המסרים .

ננו9

New member
לא דוקטור - אבל תשובה

חושחשית הבלשית הי, המטרה הראשונית שלך כרגע היא להפחית במידה ניכרת את הכאבים מהם את סובלת, נכון?! את בירוקרטיית ה CT תעזבי לרגע, היא לא קשורה לנושא עכשיו.. הכאבים, במקרה שלך, לא נגרמים כתוצאה מבלט הדיסק עצמו - אלא מלחץ שנוצר ע"י הרקמות שבסביבתו של הדיסק הפגום על העצבים. אותם עצבים יוצאים מחלקו התחתון של עמוד השדרה והם יורדים דרך האגן וחלקה האחורי של הרגל עד לכף הרגל עצמה.. מדובר אם כן, על וואחד עצב מסיבי, והלחץ על העצב גורם לגירוי מתמיד ו"משתק" שלו. איך מקלים את הכאב? * ישנן זריקות סטרואידיות בעלות עוצמה חזקה שגם משככות כאבים וגם מזרזות החלמה ומקלות על הלחץ והגודש באיזור הפגוע. * דיקור יכול לעזור ע"י הקלה על הגירוי המתמיד לעצב, ושחרור רקמות "תפוסות" ונוקשות באיזור ע"י "דריכה ושחרור " של העצבים המפעילים אותם. אולי כדאי לשאול בפורום רפואה אלטרנטיבית או לחפש חומר מדוייק יותר על דיקור * ישנם אלמנטים אשר גורמים לגב התחתון לשאת בעומס רב ולכן עליו לגייס שרירים אשר יעזרו לו במלאכה. עומסים נגרמים כתוצאה מישיבה ממושכת ולא נכונה, הליכה על נעלי עקב, משקל עודף, הרמת משאות כבדים, עמידה מרובה ועוד ועוד.. עדיף לנסות ולמזער את האלמנטים ש"מפריעים" * בלי קשר לטיפולים השמרניים שתקבלי - הייתי ממליץ גם לפנות לתחום המניעה. פילאטיס, תרגילי חיזוק לשרירי הגב והבטן, שיפור היציבה, גמישויות ומתיחות - כל אלו ייסיעו בידייך להעניק תמיכה טובה יותר לגוף ולשרירי הגב - ובכך להפחית את העומסים המוטלים עליו.... עוד על פריצות דיסק ודרכי הטיפול ניתן לקרוא כאן תרגישי טוב, חנן

תודה על התגובה

רשמת שהזריקות מזרזות החלמה, השאלה שלי היא יש מצב של החלמה בכלל מפריצת דיסק או שאין דבר כזה בלי ניתוח?

גב

שלום בקשי מהרופא המטפל שלך הפנייה למרפאת כאב הם אלו שגם יכולים לבצע זריקות אפידורליות שתפקידם להוריד כאבי גב בכל מקרה תבצעי את הסי טי החדש בהקדם האפשרי

למעלה