שלום גרא

bilhaa

New member
שלום גרא

אני בחורה בת 26. בד"כ אני מאד נמרצת וחיובית, אני מלאת אהבה ותמיד רוצה להעניק ולשפר. בזמן האחרון אני עוברת תקופה קשה של כל מיני חרדות בהן אני מטפלת בצורה די יעילה (טפו טפו טפו), בעצת פסיכולוגית, ברפואה משלימה (מגע). אני בטיפול חודש והמצב לאט לאט נרגע או יותר נכון אני יותר לומדת לשלוט בו. זה כאילו לימדתי את עצמי להסחף לפנטזיות נוראיות. ועכשיו אני לומדת איך להתעלם מהן. העניין הוא שעדיין אני נסחפת לתוך כל מיני מחשבות נוראיות שכל פעם מתחלפות. הפחד העיקרי שלי הוא ממחלות נפש. מספיק שאני שומעת על סרט על סכיזופרניה (נפלאות התבונה) אני כבר מתחילה לפקפק במציאות שבה אני חיה. אם אני רואה סרט על פיצול אישיות אני פוחדת שזה מה שיקרה לי. זה בעיקר קורה לי כשאני לא עושה כלום. יעני, מתבטלת. השאלה שלי היא האם באמת יכול להיות שיש לי סכיזופרניה? אני מרגישה בתוכי שלא ושאני פשוט נסחפת בדימיונות, אבל איך אני יכולה להיות בטוחה? עוד דבר: זה כאילו שכל סימפטום "משוגע" שאני אראה עליו סרט או אקרא עליו מאמר, אני מייד "חשה" אותו וחוששת שיש לי אותו ושהמאמר/סרט הוא הטריגר שהעיר אותו. אתמול זה היה אי שפיות, היום סיכזופרניה ומחר... אני כבר לא רוצה לחשוב על זה... קבעתי לעצמי מבחני אישיות אצל פסיכולוגית קלינית, האם זה מספיק? תודה רבה ויום טוב.

גרא.

New member
בתהליך טיפולי,בדרך כלל בשלבי ההתחלה

יש תמיד נסיגה כלשהיא בהתנהגות,עלייה בעוצמת הסמפטומים המטרידים,והרגשה כללית של נסיגה.הסבה היא,כי כדי שהטיפול יצליח,המטפל בהתחלת הטיפול מתמקד בהחלשת ההגנות שהמטופל פיתח לעצמו כדי להתמודד עם קשייו..ובאין הגנות, הקשיים שבעטיים נבנו ההגנות,מחריפים..אבל לא לזמן רב,כי ככל שהתהליך הטיפולי מתקדם,מתעצמות יכולות,כמו שליטה עצמית,שקודם היתה דלה מאד..ותחושת השליטה בחרדות,מתחזקת והולכת,ועימה גם תחושת היכולת שלך להרגע.לכן כל הסימפטומים שתארת,פחדייך מאי שפיות,מגלישה לסכיזופרניה, המציפים אותך חדשים לבקרים,מובנים ומצופים..אבל כפי שהדגשתי במהלך הטיפול תחושי שפור,ויכולת טובה יותר להתמודד,ולחסום את מחשבות השווא הללו שאת מתארת.הרעיון להפגש עם פסיכולוגית קלינית לבחינת אישיות,ואולי גם מבחנים נוספים.הוא מצויין! בדיקה כזאת יכולה בהחלט לתת לך תמונת מצב פסיכולוגי, ורגשי,מעודכנת.אין לי ספק גם כי הפסיכולוגית תמליץ לך בהתאם לממצאים מה לעשות,איך והיכן.מחזיק לך אצבעות...

למעלה