שלום גרא

פרנקלי

New member
שלום גרא

אני אמא לילדה בת שמונה וחצי. מזה מספר ימים יש אווירת חרם של הבנות עליה, איך כדאי להתמודדד עם זה. דברתי כבר עם מספר אמהות והסברתי להן את המצב. בדרך כלל זו ילדה אהובה שיש לה עימות קשה עם אחת מבנות הכתה, דבר שהשליך על כל שאר היחסים. אני אשמח לשמוע תגובה תודה

infatuation

New member
שלום לך

אני הייתי במצב... די דומה.. רק שה"חרם" היה מיכווני אל שאר הבנות. בסופו של דבר הכל נשכח, אם את תראי לחץ בנושא הדבר רק יעיק עליה. אולי נסי לעודד אותה לדבר עם אחת הבנות לשאול למה הן לא מדברות איתה הרי לא איתן היה הויכוח.. אלא עם בת אחרת. הרבה פעמים נאמר על ילדים שהם עם אכזר, ואולי זו באמת דוגמה טובה לראות זאת כך. אבל הם גם יודעים לסלוח, ויודעים גם לדבר למען עצמם. אין לך יותר מדי מה לעשות בתור אמא שלה. ככה אני חושבת. מקווה שהכל יסתדר בשבילה.

גרא.

New member
פרנקלי,"חרם" של מספר בנות על בת

אחת בכיתה, שכיח ביותר,ומהווה ביטוי למאבק כוחות בדרך כלל על מנהיגות בכתה.הבעייה שלך לפי שעה, היא כי שנת הלימודים כבר מסתיימת,ואי אפשר להתמודד עם הבעייה במסגרת כתתית בעזרת המחנכת.כפי שנעשה בהרבה מקרים.את אומרת כי הבעייה נוצרה עקב עימות של בתך עם ילדה אחת..ואם זו קרמה לחרם של כל הבנות, כנראה שיש לה השפעה עליהן, דרך מנהיגות חיובית, או שלילית (הפחדה)..כיוון שכך, את יכולה לחפש דרך לגרום לתהליך שלגישור בין שתי הבנות..בפגישה אחת או כמה..ברור מדברייך כי אם מערכת היחסים בין בתך לאותה מרשעה, ישתפרו, זה יקרין על התנהגותן של כל הבנות. נכון שיש עוד מעט חופש גדול, אבל אם שתיהן גרות באותה שכונה, אולי אפילו מאד קרוב כדאי כפי שאמרתי לנסות לצנן את ההתלהמות הזו, ואין כמו תהליך גישור המתאים לכך.

למעלה