שלום גליה

מצב
הנושא נעול.

nufara1

New member
שלום גליה

שלום גליה
אני עובדת מזה שנתיים בעבודה ועכשיו מזה שלושה חודשים אני מטופלת פוריות.אם אני מתפטרת מהעבודה מגיע לי איזה שהם תנאים?האם ההתפטרות יכולה להיחשב איכשהו כפיטורין?תודה מראש לתשובותייך

ככלל, מי שמתפטר אינו זכאי לפיצויים

שלום גליה
אני עובדת מזה שנתיים בעבודה ועכשיו מזה שלושה חודשים אני מטופלת פוריות.אם אני מתפטרת מהעבודה מגיע לי איזה שהם תנאים?האם ההתפטרות יכולה להיחשב איכשהו כפיטורין?תודה מראש לתשובותייך
גם אם זה בגלל טיפולי פוריות. בחוק קבועיים מספר חריגים המזכים בפיצויים (מעבר מגורים, לידה ועוד), אם תצייני את סיבת ההתפטרות נוכל לראות אם ניתן לסייע לך. בהצלחה.

חוץ מבמשטרה...

גם אם זה בגלל טיפולי פוריות. בחוק קבועיים מספר חריגים המזכים בפיצויים (מעבר מגורים, לידה ועוד), אם תצייני את סיבת ההתפטרות נוכל לראות אם ניתן לסייע לך. בהצלחה.
חוץ מבמשטרה...

nufara1

New member
תודה על התגובה...

שלום גליה
תודה על התגובה...
אני עובדת במשרה הנ"ל בתחנת דלק מזה שנתיים ולא מקבלת שום תנאים סוציאליים.זו עבודה עם לקוחות,והממונים עלי לא מעריכים שום דבר ולא מתגמלים.איך אני יכולה "להוציא" מהם מכתב פיטורין?

לא יודעת איך "מוציאים" מכתב פיטורים

תודה על התגובה...
אני עובדת במשרה הנ"ל בתחנת דלק מזה שנתיים ולא מקבלת שום תנאים סוציאליים.זו עבודה עם לקוחות,והממונים עלי לא מעריכים שום דבר ולא מתגמלים.איך אני יכולה "להוציא" מהם מכתב פיטורין?
לא יודעת איך "מוציאים" מכתב פיטורים
אם לא פוטרת ואם המעסיק מסרב לתת לך מכתב כזה ואם לא חלים עליך החריגים בחוק (ועפ"י התיאור שלך הם לא חלים), הרי שלא תוכלי לקבל מכתב פיטורים. בכל מקרה, בהצלחה.

nufara1

New member
תודה על התשובה גליה ועוד שאלה ברשות

שלום גליה
(ברשותך) אני עובדת בחברה שהיא בשיתוף עם הקיבוץ פה ואני גם גרה בקיבוץ הזה.הכתובת שלי בפועל היא על יישוב שמרוחק יותר מ-50 ק"מ מהקיבוץ הנ"ל,והמעסיק כותב לי במשכורת כאילו אני גרה בקיבוץ "של החברה".האם זה תקין?האם באמת לא מגיע לי דמי נסיעה?האם אני יכולה להודיע על התפטרות כי הורי צריכים אותי לידם בקיבוץ המרוחק ובעלי יכול להמשיך לגור בקיבוץ "החברה"? מקווה שהשאלות שלי מספיק ברורות ושתוכלי לתת לי מענה.תודה מראש

ראשית נתחיל מהעובדה הפשוטה שממך

(ברשותך) אני עובדת בחברה שהיא בשיתוף עם הקיבוץ פה ואני גם גרה בקיבוץ הזה.הכתובת שלי בפועל היא על יישוב שמרוחק יותר מ-50 ק"מ מהקיבוץ הנ"ל,והמעסיק כותב לי במשכורת כאילו אני גרה בקיבוץ "של החברה".האם זה תקין?האם באמת לא מגיע לי דמי נסיעה?האם אני יכולה להודיע על התפטרות כי הורי צריכים אותי לידם בקיבוץ המרוחק ובעלי יכול להמשיך לגור בקיבוץ "החברה"? מקווה שהשאלות שלי מספיק ברורות ושתוכלי לתת לי מענה.תודה מראש
ראשית נתחיל מהעובדה הפשוטה שממך
כעובדת נדרשת מידה של תום לב בדיוק כפי שנדרשת מהמעביד. העובדה שבתעודת הזהות שלך רשומה כתובת מרוחקת לא משנה לצורך האמת בפועל והיא שהתגוררת כל הזמן בסמוך למקום העבודה. אם אינך משתמשת בתחבורה בכדי להגיע לעבודה, אז אינך זכאית לדמי נסיעות. מעבר מגורים אינו מספיק. החוק קובע תנאים מצטברים למעבר מגורים. המקום החדש צריך להיות מרוחק 40 ק"מ ממקום מגוריך הקודם וגם המעבר צריך להיות בגלל נישואים. או מעבר מגורים (ללא התנית קילומטרים) לאחד מהישובים שמצואים ברשימה שבחוק (אני מצרפת לך את החוק - עייני ברשימה המצויה בסעיף 12 (ב) שבתקנות). בכל מקרה, גם אם הישוב של הוריך מצוי ברשימה הרי שזה אינו מעבר מגורים מכיוון שהכתובת כבר מצויה בתעודת הזהות שלך ואין כאן שום דבר חדש. אני מצרפת לך את החוק בכדי שתוכלי לקרוא על הסיבות השונות המצוינות בו המזכות מתפטר בפיצויי פיטורים. לדעתי, אינך זכאית בכל מקרה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה