שלום גדי טאוב

nooriko

New member
שלום גדי טאוב

וערב טוב. מעלה שאלה שצוללת למטה: איך אתה מבדיל, או מקשר - אם בכלל - בין תופעת הפוסט´ (בהנחה שאנחנו חושבים על אותו דבר כשאנחנו אומרים פוסט´) לבין ..איך לומר זאת, תופעת "הכתיבה הרזה" שהתפתחה בספרות בארץ?

Gadi Taub

New member
לנוריקו

אם פוסטמודרניות זאת תחושת התמוטטות המשמעות, אז השפה הרזה היא אחד הביטויים לתחושה הזאת. אבל שווה להבדיל בין פוסטמודרניזם כרוח תקופה (התפוררות תחושת המשמעות) לאידאולוגיה פוסטמודרניסטית שעניינה פירוק השיח ההגמוני שהיא רואה אותו כדכאני (ולפעמים היא רואה כל תחום של שיתוף כדיכוי, מה שמסגיר את האינדיווידואליזם הקיצוני מאחורי המלל על פירוק הסובייקט).

neoM

New member
גדי - אני זוכר תשובה אחרת שלך

בכנס "סקריפט" לפני כמה שנים - שם "האשמת" את מערכת החינוך בכך שהיא לא חושפת את התלמידים/ות לשפה העברית על כל רובדיה ההיסטוריים.

nooriko

New member
לא הצלחתי "לפרק"

בחיוך אני אומרת... אבל בשיא הרצינות, קוצר ידי בטוח: "מה שמסגיר את האינדיווידואליזם הקיצוני מאחורי המלל על פירוק הסובייקט."? האם אתה מוכן להסביר?

Gadi Taub

New member
נוריקו

כן. פוקו הובן באמריקה, וגם כאן, כפילוסוף של חופש אישי רדיקלי, רדיקלי עד בלתי אפשרי. מה שהוא רוצה, או כך זה נראה, הוא לא ממש אומר, זה מין חופש לברוא את עצמך. או כמו שהוא אמר לקראת סוף חייו, "אבל כמובן שאני ניטשאני". זאת הפילוסופיה של הרצון הטהור, סוג חריף במיוחד של אינדיווידואליזם. אבל גם דקונסטורקציה סתם באמריקה היא כזאת. כמו שהעיר ההיסטוריון ג´קסון לירז, מאחורי רעיונות הדקונסטרוקציה של ג´ודית באטלר (התיאורטיקנית המפמיניסטית הידועה), מאחורי הרעיון שנתינת שם היא אקט של אלימות מפני שהוא קודם לרצונו של בעל השם, מתחבאת - כרגיל - האידיאולוגיה הישנה שמקדשת את הרצון הפרטי והאוטונומיה הרדיקלית.

nooriko

New member
תודה גדי

אני חושבת ש"כל העניין הזה" כלומר - התנודה בין רעיונות הפוסט´ לבין הרעיונות האוניברסליים השיתופיים המאחדים - היא שאלה שלא ניתנת לפיתרון. קודם כל - מרגע שנופלות החומות אי אפשר לעצום עיניים ולדמיין את עולם שהיה כאילו הוא עדיין עומד והחומות לא נפלו. מצד שני, כפי שכתבת בהודעה אחרת, אכן אני ההפרטה היא נגודית לכל צורה של סולדיריות, היא צורה של אגואיזם במסווה של נואורת וקימדה הומנסטית. מצד שלישי, בפוסט יש צורות של חירות וחופש אישי וחופש למימוש עצמי... מצד רביעי.. מה יהיה...

למעלה