שלום. בעיה...

• פותח הנושא talik
  • פורסם בתאריך

talik

New member
שלום. בעיה...

שלום, אם הבנתי נכון אתם מייעצים כאן לגבי טיפולים אלטרנטיביים, לכן אשמח אם תוכלו לענות לי על שאלה... אני מדבר בשם חבר שלי שחזר לא מזמן מחו"ל עם בעיה. הוא טייל בדרום אמריקה, ובתור ילד "טוב" מעולם לא התנסה בסמים מכל סוג שהוא, כשגם סיגריות רק עישן פה ושם. והוא דווקא רצה לנסות בטיול. הבעיה, שבדיוק שהוא ניסה, הוא ממש לא רצה לנסות, וזה הכניס לו פחדים ומאז יש לו כאבים חזקים והרגשה משונה בראש. מבדיקות שערך הרופאים לא מצאו דבר. רובם אמרו שזה כנראה פסיכוסומטי. ואכן המצב משתנה כשהוא רגוע (הוא אומר שזה לא נעלם, אבל הוא מצליח להרגיש את זה פחות). הוא מרגיש קצת יותר טוב, אבל עדיין זה עובד ב"עליות וירידות". אני יודע שזה לא פורום סמים, אבל יש לכם רעיון איך אפשר לשכנע אותו שכלום לא קרא לו? הוא לקח 3 שאכטות. זה הכל. תבינו, אני בעצמי לא מעשן ואני אנטי, אבל אני לא מאמין ש-3 שאכטות באמת יכולות לעשות משהו כזה. או שכן? נראה לי שמרב לחץ ה"תודעה" שלו פשוט זזה, אם אתם מבינים אותי (יכול להיות שאני לא משתמש במילים נכונות) ולכן הוא לא רגוע. מכירים מקרה כזה? יודעים מה אפשר לעשות? ד"א הוא ידוע כהיפוכונדר לא קטן, אבל זה השיא... תודה, להלה

בעיה

אני אולי יכול לחייך עד מחרותיים, אבל החבר שלך (כנראה) בבעיה. כמו שאנשים יכולים להיות אלרגים לאופטלגין, או לפריחת עץ הזית, או לחותנת שלהם - ככה יש אנשים שהם יותר רגישים לסמים (נפשית ו/או פיזית) דוגמא יותר טובה: שימי 2 ילדים מול סרט אימה. ילד אחד יכול לחוות חויה מעניינת ולהמליץ לחברה, והשני יכול לא לישון בלילות, לפחד מכל צל ואולי גם לפתח תסביך כזה או אחר. למיטב ידיעתי רוב הסמים גורמים לשינויים פיזיים ונפשיים במוח ובגוף - שינויים שלא ניתנים לבטל אותם. המצב החדש שנוצר לא בהכרח יותר גרוע. המצב החדש שונה ממה שהוא הכיר. הוא יכול לנסות להתרגל לראות את העולם אחרת, ולקבל השקפה חדשה על החיים. לא ממש גרוע, כשחושבים על זה ככה. תלוי איזה חומר הוא לקח, איך הוא מגיב, כמה חזקה ה"תודעה" שלו וכו´. יכול להיות שהוא במצב רע מאד. שלא ינהג לפחות חודש! עלולים להיות פלאשבקים ושאר צרות באמצע הנהיגה - וחבל על הזמן

מסכימה עם דוד ,

יש מקום לשלב טיפול או לפחות בדיקה במרפאה המתמחה בסמים ובמקביל לגשת לטיפול משלים שמשלב בתוכו ניקוי גוף פיזי ונפשי או במילים אחרות צמחי מרפא , תוזנה ואיזון נפשי- פרחי באך לדג. בכל מקרה , צריך להתיחס לתלונתו במלא הרצינות ולטפל בה, שבוע טוב יעל

סליחה ../images/Emo5.gif מסכימה עם שימשון הגיבור

עברה עלי שבת קשה..

זה החום..

אפרופו חום - מה דעתכם על חום? במה הוא מועיל, למה הוא מזיק? מחלות, רגשות, דלקות מתחת לציפורן..., מבחני בגרות.. ?

למעלה