שלום בעולם

yaakii

New member
שלום בעולם

האם מבחינה הגיונית ייתכן שיהיה מצב של שלום בין כל מדינות ועמי העולם? או שאולי קיום מספר כה גדול של מדינות ותרבויות שונות מחייב תככים? האם תהיה התפתחות כלכלית פחותה/מרובה במצב זה, מאשר בזמן מלחמה? הסבירו... (כמובן, לדעתכם..)

שלום כלל עולמי אפשרי אבל לא פרקטי .

מצב כזה יכול להתקיים, אין משהו שמונע ממנו קיום אבל הסיכוי שהוא יתממש מאוד קטן . בכלל , אני רואה מלחמות כדילול טבעי , ומדינות הן כמו קני נמלים שפשוט נלחמים זה בזה על שליטה באיזור ובמקורות שלו . כאשר יש כזה פיצוץ אוכלוסין נוצרת ברירה לא ממש טבעית שנראת בצורת מלחמה . בקשר לכלכלה , אני מאמין שגם כלכלה כזו יכולה להתפתח , אבל בגלל פיצוץ האוכלוסין בעולם קשה לי להאמין שמשהו יוכל להחליף את המנוע הכלכלי של התעשייה הצבאית (שהוא ענק) . בשביל מצב כזה של תעשיית שלום בלבד האוכלוסיה צריכה להיות הרבה יותר קטנה כדי ש"כולם" כביכול יוכלו למצוא בה מקום (מבחינה כלכלית).

Eragon3

New member
../images/Emo3.gifמצדד (איזה פלצני) אותך

מסכים איתך חוץ מהקטע של הכלכלה. למרות שהתעשיה הצביאים היא באמת ענקית אני חושב שאם יהיה שלום אז היצוא והיבוא יגדל באחוזים נרחבים, אך כמוון הכול באופן תאורטי אז אי אפשר לדעת מה היה קורה.=/

אייני

New member
תאורטית ייתכן מצב כזה, אין שום בעיה

וגם הכלכלה בסופו של דבר לדעתי תהיה אפילו יותר טובה, כי בסופו של דבר - אם יהיה שלום והמצב יהיה טוב - אז תהיה אפשרות אפילו לעבור למטבע אחיד בעולם ולאט לאט להגיע למצב השורר כיום באירופה - שהכלכלה שלהם מאוד מאוחדת. לדעתי אישית זה מצב עדיף בהרבה על מה שהיום. אבל כמו שאומרים - בתאוריה אין הבדל בין מציאות לתאוריה. אבל במציאות יש
תאורטית, זה אפשרי. מציאותית? אני חושב שיעברו עוד הרבה מאוד שנים עד שנגיע למצב כזה - אם בכללXD

One Drop

New member
ייתכן או לא, זה מצב קצת משעמם

עולם מושלם לא נשמע אממ מושלם כל כך

אייני

New member
בספר "אש זרה" של סטיבן קינג

כתוב שיש קללה מאוד חזקה בסינית, שאתה מבין אותה רק אחרי שאתה יושב וחושב עליה כמה דקות. הקללה היא "שתחיה בתקופה מעניינת". אני לא יודע אם באמת יש קללה כזאת, אבל אין ספק שיש בזה משהו.

אייני

New member
למדת פעם היסטוריה?

אם כן, אולי שמת לב שבתכלס, התקופות הכי מעניינות בה זה התקופות שלא היית רוצה לחיות בהן, והתקופות הכי משעממות זה התקופות הכי טובות. נגיד - תקופות של מלחמות, של סכסוכים, פוליטיקה, דיפלומטיה וכד' - אלו תקופות מעניינות, קורים בהם מלא דברים מרתקים, מהפכות, קרבות, מה לא. אבל בתכלס? לחיות בתקופה כזאת זה חרא. כאילו, באמת היית רוצה למשל לחיות בזמן מלה"ע השניה? או בזמן המהפכה הצרפתית? אבוי. מצד שני התקופות המשעממות זה התקופות שבד"כ גם פחות מלמדים (וזוכרים). תור הזהב של אתונה, תור הזהב של יהדות ספרד, וכד'. אלו תקופות שאת רוב האנשים - משעממות בסה"כ כי לא קרה בהן הרבה מלבד מבחינה תרבותית (כמובן, "משעמם" זאת מילה סובייקטיבית, אל תתחילו להתווכח על זהXD) אבל אלו תקופות שבסה"כ היה הרבה יותר טוב לחיות בהן מאשר תקופות של מלחמה.

בלי מדינות.

מבחינתי, המצב האידאלי, הוא מצב שאין בו מדינות. מדינות, לדעתי ולפי איך שאני מפרשת את התנהלותן, קיימות בגלל הרצון לכוח ושליטה הכ"כ חזק. אם המצב יהיה כזה לא נצטרך לדון בכלל בשאלת השלום העולמי, הכלל-מדינתי (אם יש דבר כזה =]), פשוט כי אין מדינות. מבחינה לוגית, אם העולם הגיע למצב שהוא לא רואה צורך במדינות, הרי שהוא לא רואה צורך בכוח ובשליטה, ואם הוא לא רואה בהם צורך זה יבוא לידי ביטוי בכל תחומי החיים, והחיים, לדעתי, יהיו די שלוים, לכן גם אם ננסה לחשוב על שאלת השלום ברמת הפרט וחברו (שהרי עכשיו אין כבר מדינות וגופים גדולים כאלה), העתיד יהיה נחמד. עכשיו השאלה היא אם זה אפשרי. בעיקרון, כן, אפשרי. אין סיכוי כיום שכל ראשי המדינות וכל הציבור יקום ויסכים פתאום, פה אחד, שממסד המדינה זה לא משהו. מה שכן אנחנו מתפתחים... אם כולם ינסו להתפתח זה יהיה אפשרי. ברמת ההתפתחות האישית של האנשים כיום, כרגע, לדעתי, זה לא אפשרי.

סיר חע

New member
../images/Emo45.gif.

כל עוד יהיה יותר מאדם אחד על פני כדור הארץ, יהיו מלחמות.

coral100mmt

New member
מסכימה.

בני אדם הם שונים מטבעם ולכל אחד יש רצונות, שאיפות ואינטרסים שונים. הנסיונות להגביל אתנו ע"י חוקים כמו "פלורליזם" ו"סבלנות" הם לא טבעיים. לכל אדם יש שאפיות משלו ולפעמים מימושן בא על חשבןו האחר. וכששתי שאיפות "מתנגשות"- זאת תחילה של מלחמה, לכן אני מצודדת במי שמעליי [סליחה שאני עוד לא מכירה את השם:-S]. כל עוד יהיו לפחות שני אנשים על פני כדור הארץ, יהיו מלחמות.

למעלה