שלום בנות....

לאנה2

New member
שלום בנות....

הפורום הזה כל כך פעיל ממש תענוג אסור לפספס אפילו יום אחד...... שאלה קצת כללית ובכל זאת אשמח לקבל תשובה: האם אני יכולה להחליף את החמאה במרגרינה במתכוני אפייה? ושוב אני יודעת שזה די אינדיבידואלי למתכון..... אני מנסה להפוך את המטבח שלי ליותר בריא ועכשיו יש בלובנד חדשה עם פחות מ1% חומצת שומן טרנס.... אני נוטה להעדיף את המרגרינה על פני החמאה היות ואין בה כולסטרול בכלל ויש בה הרבה פחות חומצת שומן טרנס. ברור שבמתכונים עם שמן עדיף לא להחליף. אז מה דעתכן ועד כמה זה ישנה את הטעם ( יש גם מחמאה ) תודה

baking mother

New member
הטעם מורגש

לפחות אצלי. עד כמה שאני בעד בריאות, עדיין לא אופה בכלל עם מחמאה או מרגרינה, אלא אם אין לי ברירה [וזה רק אם אני מוכרת לשומרי כשרות] מחמאה אינה מרגרינה בריאה בכלל, ואם הברירה אם בינה לבין חמאה עדיף לך להשתמש בחמאה. אבל כמו שכבר כתבתי כאן לפני כמה ימים - יש את המרגרינות החדשות שהן בהחלט עדיפות על חמאה

אילנית12

New member
עדיף חמאה,על פני מרגרינה.

חברות המרגרינה עושות מסע פירסום על חשבון הגוף שלנו. מצטערת לא מאמינה להם.עדיין זה לא בריא. יש מתכונים שאם חיבים מרגרינה,אני משתתשת במרגרינה החדשה. אבל משתדלת,חמאה/שמן.

baking mother

New member
אני איתך בעיניין

אבל עדיין... למדתי לא מזמן את הנושא בשיעורי תזונה שהיו לנו. ואכן המרגרינות החדשות אמורות להיות יותר בריאות מחמאה. האם זה נכון ? המממ.... לא ממש יודעת. אני משתדלת להאמין להם ועדיין - משתמשת באפייה רק בחמאה

לאנה2

New member
תודה על כל התגובות

אני עדיין, כמוכן, נמצאת בבלבול גדול לגביי העניין, שהרי שנים האכילו אותי בעובדה שחמאה יותר בריאה ממרגרינה.... אבל היום אני יותר נוטה ללכת לכיוון המרגרינה ולצערי אני לא יכולה לוותר עליה היות ואני עושה גחנון וקובנה כל שבת (קצת בעיה). לפחות יש את הבלובנד אני מקווה שמה שהם כותבים על האריזה באמת נכון... אז שנהיה בריאים ונמשיך להנות ממטעמי החיים!!!!!!!

dafdaf

New member
המרגרינות החדשות זה סתם גימיק

מה שלא בריא במרגרינה זה התהליך הכימי שהיא עוברת על מנת שהיא תהיה מוקשת זה שאין בה כולסטרול זה כאין וכאפס לעומת הרעל שהיא מכילה. למעט בעיות כשרות ממליצה להשתמש רק בחמאה מה גם שזה הרבהההההה יותר טעים.

baking mother

New member
ברור שהמרגרינה עוברת תהליך כימי

התהליך נקרא - הידרוגניזציה. וכן אין מה להשוות בטעם לחמאה.

למעלה