שלום בנות,

שחורי96

New member
שלום בנות,

שלום בנות,
אני בת 25. יש לי הפרעת אכילה בצורה מתונה כבר קרוב ל-8 שנים, אך לאחרונה חלה הדרדרות ממשית. אני מבינה שלא אוכל להמשיך להחזיק את זה לבד או בליווי פסיכולוגי בלבד, ושהגיע הזמן למצוא דיאטנית או מקום לטיפול משולב באזור מגורי.
יש לי קושי ממשי לפנות לטיפול כזה, בראש ובראשונה זה מעלה בי חרדה ותחושת חוסר שליטה כיוון שאיני יודעת מה צפוי לי וגם איני יודעת לאן לפנות.
יעזור לי מעוד אם מישהי תוכל להכווין אותי מעט...
מישהי מכירה דיאטנית/תזונאית להפרעת אכילה שעובדת באיזור חיפה וסביבתה? עדיף שתהיה תחת קופ"ח מכבי, אך לא הכרחי.
כמו כן, הבנתי שיש באזור שתי מרפאות שמתמחות בטיפול בה"א, אחת ברמב"ם ואחת בצ'ק פוסט, איך מגיעים אליהן? כלומר איך אני משיגה הפניה לטיפול שם?
מישהי טופלה באחת מהן ותוכל לשתף מנסיונה?

תודה מראש לכל מי שתוכל לתרום טיפת מידע, הכל יעזור כרגע.

שלום שחורי

להחליט לגשת לטיפול זה שינוי משמעותי.
טיפול זה צעד אמיץ מאוד

ואני שמחה בשבילך שהחלטת לחפש אחד.
יודעת לספר לך כמה שינה הטיפול שלי את חיי ועזר לי.

לא מכירה אישית, אבל מצרפת לך קישורים על רמב"ם, מתוך קישורי הפורום
http://www.tapuz.co.il/forums2008/links/default.aspx?forumid=198&cId=13636
ומקווה שתקבלי עוד תגובות.

מזמינה אותך להשאר איתנו בנתיים עד שיהיה לך טיפול,
לשתף ולהעזר.

תמרה45

New member
בהצלחה שחורי!

אני מכירה מטפלת אחת שעובדת במרכז ברמב"ם. אם בא לך אפשר במסר..

שחורי96

New member
תודה!

את חושבת שיהיה לה איך לעזור?
האמת שאני יותר רוצה להשיג הפניה מסודרת, להרגיש שמגיע לי.

תמרה45

New member
יש לה מה לתת לך, זה ברור

אבל הנתינה שהיא יכולה להציע לך תהיה תלויה כמובן במידת הנכונות והיכולת שלך להיות שם איתה ולהתמסר לתהליך המסויים שתעברי...
היא עו"סית קלינית, מטפלת בה"א קלאסית.. מגיע לך, אני אומרת לך שמגיע לך :) אבל לפנות לרופאת משפחה להפניה זה טוב ויש מצב שכדי להתקבל לרמב"ם גם דורשים את זה..
אני פה בשבילך גם במסרים אם את רוצה..

שחורי96

New member
הממ...

לפי מה שקראתי בקישור.. צריך לבקש הפניה מרופאת משפחה.
מישהי פעם ניסתה לבקש הפניה כזאת? הם נותנים? זה דורש ממני משהו?

כן, הם נותנים.

זה קצת שונה בין הקןפות, כל ענייני הבירוקרטיה, אבל בגדול את צריכה לקבוע תור, להגיע לרופאת המשפחה שלך ולהגיד לה שאת זקוקה לטיפול בהפרעות אכילה ושאת רוצה הפניה למקום כלשהו.
משם היא תסביר לך מה ההמשך.

ברוכה הבאה

אני שמחה שהעזת לכתוב כאן. יש לך מקום איתנו. מקווה שתשארי.

לשאלותייך: עזבתי לאחרונה את אזור חיפה וגם, אני לא בקופת חולים מכבי, כך שקשה לי לענות. אני יודעת על המרכז ברמב"ם שצריך לשלוח אליו הפניה מפורטת ככל האפשר מרופא משפחה - וחשוב מאד שתודגש החריפות של ההפרעה וההדרדרות האחרונה. לפי הכתוב הם בוחרים אם לתת טיפול או לא. שוב - חשוב מאד להגיד לרופא/ת המשפחה כמה שיותר ובלי לחסוך בפרטים, למרות הקושי. הם נמצאים בעומס גדול ולא יקבלו אותך לטיפול אם לא תראי - זהירות, מונח מטומטם שקל לפול אליו - "חולה מספיק" או מישהי עם הפרעת אכילה טיפוסית. אני הגעתי עם מכתב שלקה בשני אלה והם סרבו לקבל אותי לטיפול. מאד יעזור אם רופא/ת המשפחה יהיה לצדך ויתקשר לבדוק, פעם ב, מה מצב הטיפול בבקשה. (הייתי ממליצה לך על שלי אבל היא עובדת בכללית. אם מישהי אחרת צריכה המלצה לרופאת משפחה בכללית, נעימה ויודעת להזיז הרים, אני במסרים
). אני לא יודעת למה יש לך הפרעת אכילה - ואני מאד מאד מצטערת אם אני מעלה כאן עניין רחוק ממך, ועוד יותר אם אני מעלה נושא שלא רצית לגעת בו - אבל אני מציעה, בלי לומר הרבה, לבדוק אם ב-1202 יוכלו למצוא לך שם של רופאת משפחה עדינה ונעימה מספיק.

כל מה שאני יודעת, בעצם, הוא שאת צריכה הפניה מרופא/ת משפחה, שתכיל כמה שיותר אמת וכמה שפחות נסיונות לייפות את המצב. עדיף שיופיעו המילים המפורשות: בולימיה, אנורקסיה או אכילה כפייתית. חוץ מזה יש לי כמה (וכמה) מכרים בחיפה, אם את צריכה שארים טלפון כדי לברר לך משהו על רופאים ורופאות משפחה של מכבי - תגידי. אולי מישהי יודעת.
* משהו שהאירו לי בזמנו: אני לא יודעת כמה מצבך חמור, אבל אם את צריכה לגשת למיון מהסיבות האלה, המליצו לי לפנות לרמב"ם כדי שתהיה תקשורת בינם לבין המרפאה שלהם.

ותשארי איתנו.

למעלה