שלום בנות

rotem024

New member
שלום בנות

רציתי לשאול על הויזאבל .. אני שבעה חודשים לאחר לידה וסובלת מכאבים למרות שעברתי ניתוח לפני ההריון.. ניסיתי מאז הלידה לקחת גלולות שונות ועם כולם דיממתי לאורך זמן ופשוט הפסקתי לקחת.. אני מרגישה עכשיו שהמצב מחמיר וממש כואב לי ואינני רוצה להגיע למצב בלתי הפיך ולגרום לעוד נזק.. שמעתי הרבה המלצות על הויזאבל
איזו תרופה זאת ואיך היא באה? זאת זריקה? רופא נשים רגיל יכול לתת לי מרשם? כמה היא עולה? זה על בסיס חודשי? תודה למשיבות :)

שמיץ1

New member
ויזאבל

ויזאבל היא גלולת פרוגסטרון בלבד שפותחה במיוחד לטובת טיפול באנדומטריוזיס. מחקרים שמשווים בין נטילת ויזאבל לזריקת לוקרין, מציינים פחות תופעות לוואי בקרב הנשים שנטלו ויזאבל, וכן תגובה דומה מבחינת שיכוך כאב.
לא בטוחה שרופא נשים רגיל יכול לתת לך מרשם, ואני חושבת שבכל מקרה מומלץ להתייעץ עם מומחה אנדו' לפני שמתחילים את הטיפול.
המחיר הוא 280 ש"ח לחבילת של 28 כדורים (אלא אם כן את בקופ"ח מכבי - שם תוכלי לקבל את התרופה ב-50 אחוז מימון של הקופה). הנטילה היא רצופה כמובן.

liats80

New member
היי רותם

ויזאבל היא למעשה סוג של גלולה אך אינה מיועדת למניעת הריון אלא פותחה ספציפית לטיפול באנדומטריוזיס.
היא מגיעה בצורת כדור המכיל 2 מ"ג של החומר הפעיל דיאנוג'סט.
לגבי מרשם, אני לא בטוחה, אבל נדמה לי שכן - רופא נשים רגיל יכול לתת מרשם (אם הוא מתמצא מספיק ומכיר את התרופה...).
המחיר תלוי בקופת החולים אליה את שייכת. אם אינני טועה המחיר הבסיסי הוא 280 שקלים לחפיסה שמספיקה לחודש אחד. במכבי יש הנחה של 50%, בקופות האחרות עדיין אין הנחה.
ליאת.

rotem024

New member
תודה רבה על התשובה

אין לי חשש להכנס להריון .. זה בלתי אפשרי בצורה טבעית החצוצרות סתומות מהאנדו..
מה לגבי זריקת הלוקרין היא גם מומלצת?
אני מניחה שעוד כמה חודשים ארצה לחזור לטיפולים..עד אז אני רוצה להיות בדיכוי מלא.

שמיץ1

New member
השאלה האם לעשות זריקת לוקרין או ליטול ויזאבל

צריכה להיות מופנית למומחה אנדו'. זה תלוי במקרה הספציפי שלך.
באופן כללי, את יכולה לקרוא על המחקר שערך השוואה בניהם באתר של אנד"י. ללוקרין יש בדר"כ יותר תופעות לוואי מאשר ויזאבל. שוב, בדר"כ - כי זה אינדיבידואלי לגמרי.

liats80

New member

פז08

New member
הי רותם

מצטפרת להמלצה של הבנות לפנות בהקדם למומחה לאנדו' ולהתייעץ איתו... לא מומלץ לקבל החלטות על דעת עצמך.
ישנם כל מיני סוגים של דיכוי, וצריך להתאים לכל אישה את הסוג המתאים לה.
גם לויזאבל וגם ללוקרין יש יתרונות וחסרונות אבל כאמור ההחלטה אמורה להיות של רופא מומחה לאנדו'.....
בהצלחה!!

rotem024

New member
תודה לכולכן על התשובות

אני יודעת שאני צריכה בהקדם לפנות למרפאת כאב ולרופא שמתמחה בתחום , הבעיה היא שבית החולים הכי קרוב שיש בו מרפאת כאב הוא שעה וחצי ממני לכל כוון...
אני גר ממש בצפון.
בעבר הייתי ונתנו לי דקפפטיל 3.75 לשלושה חודשים ואז התחלתי טיפולים. כנראה שאלך בקרוב כי אכן מישהו מקצועי צריך לבדוק את העניין.
תודה על התשובות ועל העזרה ובריאות לכולנו

למעלה